Έτρεξαν για τον Κρόιφ

Ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου στους δρόμους που μεγάλωσε ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής

Share

Πριν από έναν χρόνο περίπου έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Γιόχαν Κρόιφ. Οι Ολλανδοί αλλά και ο σύλλογος που τον ανέδειξε, ο Άγιαξ αποφάσισαν να τον τιμήσουν με έναν αγώνα δρόμου στο κέντρο του Άμστερνταμ με τη διαδρομή να περνά από τις γειτονιές που μεγάλωσε ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25 Απριλίου, την ημέρα που ο Γιόχαν Κρόιφ θα γινόταν 70 ετών, πραγματοποιήθηκε ένας αγώνας 14χλμ., ένας μικρότερος απόστασης 5χλμ. αλλά και αγώνας για παιδιά, ενώ συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 6.500 δρομείς. Μάλιστα, οι δρομείς έτρεξαν φορώντας πορτοκαλί μπλουζάκια (το αγαπημένο χρώμα των “Οράνιε”) με την εικόνα του Κρόιφ, ενώ παρούσες ήταν και σημαντικές προσωπικότητες του ολλανδικού αθλητισμού..

Το κλίμα ήταν φορτισμένο αφού ο Κρόιφ αγαπήθηκε πολύ από τους Ολλανδούς, και όχι μόνο, με πολλούς δρομείς να φωνάζουν το όνομά του την ώρα του αγώνα αλλά και τα μεγάφωνα να αντηχούν σημαντικές φράσεις και ατάκες του ιπτάμενου Ολλανδού.

Στο πλαίσιο του αγώνα συγκεντρώθηκαν και αρκετά χρήματα για το ίδρυμα Γιόχαν Κρόιφ που βοηθά παιδιά όλων των ηλικιών κι έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση. Αξίζει να αναφέρουμε πως το γήπεδο του Άγιαξ, γνωστό ως Amsterdam Arena θα μετενομαστεί σε Johan Cruijf Arena, όπως αποφάσισαν οι άνθρωποι του ολλανδικού συλλόγου.

φωτό: ajax.nl/Louis van de Vuurst, Gerard van Hees

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΣΔΥΑ για τη συμμετοχή του στον 6ο Ορεινό Αγώνα Δολιανών
Δείτε τι έγινε την Κυριακή 26 Ιουνίου από τη ματιά του συλλόγου
Olympus Marathon 2022 - Vertical
Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα
Olympus Marathon 2022 – 3η ημέρα
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο