Τα “έριξε” στα παπούτσια ο Μπεκέλε

Ο Αιθίοπας δήλωσε πως τα παπούτσια τον “χτύπησαν” κατά τη διάρκεια του Virgin Money London Marathon

Share

Η 2η θέση του Μπεκέλε στον Virgin Money London Marathon πέρασε στα… ψιλά λόγω της μεγάλης επίδοσης που σημείωσε η Μέρι Κεϊτανί στις γυναίκες.

Ο Αιθίοπας αυτοκράτορας μπορεί μέχρι τα μισά περίπου της κούρσας να ήταν σε τροχιά για παγκόσμιο ρεκόρ, όμως στη συνέχεια ο ρυθμός του έπεσε, ενώ δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στην πρώτη θέση αφού αυτή πήγε στον 24χρονο Κενυάτη Ντάνιελ Γουανζίρου με 2:05:48 (ο Μπεκέλε ακολούθησε εννέα δευτερόλεπτα πιο πίσω).

Λίγες ώρες μετά τον αγώνα, ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Μπεκέλε έσπευσε να αναφέρει πως ο λόγος που δεν πήγε όσο καλά όσο προγραμμάτιζε δεν ήταν η δική του κατάσταση. Ο Αιθίοπας παγκόσμιος ρέκορντμαν δήλωσε πως μετά το 15ο χλμ. τα νέα του παπούτσια (τα οποία είναι αυτά που θα φορέσουν και οι τρεις επίδοξοι κατακτητές του φράγματος των 2 ωρών σε λίγες μέρες στη Μόντσα) άρχισαν να τον “χτυπάνε” και να του δημιουργούν πληγές και φουσκάλες.

Αυτό τον ανάγκασε να αλλάξει το τρέξιμο του, να μην τρέχει ελεύθερα και σωστά, κάτι που του προκάλεσε πόνους στους μυς των ποδιών. Όταν μετά το 35ο χλμ. αισθάνθηκε καλύτερα, δεν είχε αρκετό χρόνο για να φτάσει ούτε στο ρεκόρ αλλά ούτε καν στη νίκη.

Η αλήθεια είναι πάντως, πως η κακή επιλογή παπουτσιών στον αγώνα αποτελεί βραχνά για πολλούς μαραθωνοδρόμους, που έχουν δει τον αγώνα τους να καταστρέφεται από κάτι τέτοιο, ενώ οι κορυφαίοι δρομείς δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Δείτε εδώ πώς να επιλέξετε σωστά τα δρομικά σας μοντέλα

Δείτε εδώ τι να κάνετε όταν σας χτυπούν τα παπούτσια

Δείτε εδώ έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο να προφυλαχθείτε από τις φουσκάλες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο