Βγήκε η ημερομηνία για το Breaking 2 project

Ανακοινώθηκε η μέρα που οι τρεις αθλητές θα κυνηγήσουν το φράγμα των 2 ωρών στον Μαραθώνιο

Share

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι φίλαθλοι των δρόμων αντοχής σε όλο τον κόσμο την πραγματοποίηση του εγχειρήματος Breaking2. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε πρόκειται για την προσπάθεια των τριών κορυφαίων αθλητών της ΝΙΚΕ, Έλιουντ Κιπτσόγκε, Ζερσενάι Ταντέσε και Λελίσα Ντεσίσα να σπάσουν το φράγμα των 2 ώρών στον Μαραθώνιο.

Όπως ανακοίνωση η εταιρεία η προσπάθεια αυτή θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου με πιθανότερη ημερομηνία το Σάββατο 6 Μαΐου, ημέρα που πριν από 63 χρόνια ο Σερ Ρότζερ Μπάνιστερ έσπασε το φράγμα των 4 λεπτών στο μίλι.

Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι της ΝΙΚΕ (υπάρχει ένα τεράστιο επιστημονικό επιτελείο πίσω από όλη αυτήν την προσπάθεια) έχουν ένα “παράθυρο” τριών ημερών, ώστε να επιλέξουν την ημέρα με τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες, επομένως η ημέρα μπορεί να αλλάξει.

Ο τόπος έχει ήδη αποφασιστεί και ανακοινωθεί και είναι η μικρή πίστα της Μόντσα στην Ιταλία όπου πραγματοποιούνται και οι αγώνες της Formula 1.

Σύμφωνα με τη ΝΙΚΕ θα υπάρχει και ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας, περισσότερες πληροφορίες σχετικά όμως θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Θυμηθείτε εδώ τι είχε γίνει στο τεστ που είχαν κάνει τον περασμένο μήνα στη Μόντσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος και στην Λουμπλιάνα + Οι Έλληνες
Πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος της Λουμπλιάνα, Volkswagen Ljubljana Marathon. Δείτε τα αποτελέσματα και τους Έλληνες
Eliud Kipchoge: Καλύτερος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων 2021
Καλύτερος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ψηφίστηκε ο Eliud Kipchoge σε εκδήλωση στην Κρήτη
Παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile από τον Corey Bellemore
Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile πέτυχε ο Αμερικάνος Corey Bellemore
Back to Top