Αυτήν την Κυριακή το Ρότερνταμ

Κορυφαίες συμμετοχές και ελληνική παρουσία στον Μαραθώνιο της ολλανδικής πόλης

Share

Aυτήν την Κυριακή 9 Απριλίου έρχεται η σειρά του Ρότερνταμ να διοργανώσει τον δικό του Μαραθώνιο. Πρόκειται για μία διοργάνωση που μετρά 36 χρόνια και έχει φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες δρομείς απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολύ σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο Κάρλος Λόπες και η Τέγκλα Λορούπε παλαιότερα, αλλά και ο Πάτρικ Μακάου πιο πρόσφατα.

Η διαδρομή του αγώνα φημίζεται ότι ευνοεί τις καλές επιδόσεις, αυτό άλλωστε αποτελεί και το σημαντικότερο κίνητρο για πολλούς δρομείς που επιθυμούν ένα ρεκόρ. Τα ρεκόρ διαδρομής άλλωστε το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά αφού είναι 2:04:27 στους άνδρες από το 2009 (Ντάνκαν Κίμπετ) και 2:18:58 στις γυναίκες από την Τίκι Γκελάνα το 2012.

Ο ΝΝ Μarathon Rotterdam μαγνητίζει, όμως, και το ενδιαφέρον Ελλήνων δρομέων που κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος. Έτσι και φέτος θα υπάρχουν ελληνικές συμμετοχές, με τα αποτελέσματά τους να δημοσιεύονται στο runnermagazine.gr.

Όσον αφορά τους ελίτ, η λίστα μετρά 27 ονόματα στους άνδρες και 17 στις γυναίκες. Ξεχωρίζουν αναμφίβολα αυτά των Κενυατών Μάριους Κιμουτάι και Λάμπαν Κορίρ με ατομικά ρεκόρ 2:05:47 και 2:05:54 αντίστοιχα, του Αιθίοπα Αμπέρα Κούμα (2:05:56), ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο του χάλκινου ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, Πολ Κόετς. Ο 36χρονος Κενυάτης έχει την 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο αγώνισμα των φυσικών εμποδίων με 7:54.31, και δοκιμάζει για πρώτη φορά επίσημα την τύχη του σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Στις γυναίκες, το επίπεδο συγκριτικά είναι πιο χαμηλό με μόλις μία αθλήτρια με ρεκόρ κάτω από 2:25, την Κενυάτισσα Λούσι Καρίμι (2:24:46).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο