Άσχημα νέα για τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων το πρώτο δείγμα της Κενυάτισσας σε έλεγχο ντόπινγκ ήταν θετικό

Share

H χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Τζεμίμα Σουμγκόνγκ φαίνεται ότι θα έχει μπελάδες αφού πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως το πρώτο της δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε θετικό σε χρήση απογορευμένων ουσιών. Αυτό είναι, για την ώρα, μία είδηση που αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, ενώ η αθλήτρια θα τιμωρηθεί εφόσον και το δεύτερο δείγμα αποδειχθεί θετικό.

H Κενυάτισα δρομέας έφερε το περασμένο καλοκαίρι στη χώρα της το πρώτο χρυσό στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο γράφοντας ιστορία. Αν, ωστόσο, αποδειχθεί ότι έχει παραβεί τους κανονισμούς στον αιφνίδιο έλεγχο σε περίοδο εκτός αγώνων, υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσει το χρυσό μετάλλιο και να έχουμε ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις.

Αν όντως αποδειχθεί πάντως ότι έκανε χρήση παράνομων ουσιών και τιμωρηθεί θα θυμίσει αρκετά την ιστορία της πρώην συναθλήτριάς της και κορυφαίας μαραθωνοδρόμου, Ρίτα Γιέπτου, επίσης από την Κένυα, που τιμωρήθηκε για 4 χρόνια.

Θυμίζουμε πως η Σουμγκόνγκ είχε βραβευθεί το 2016 ως η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνών και Αγώνων Δρόμου (ΑΙΜS) στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο