Στη Μόντσα για το φράγμα των 2 ωρών

Όπως ανακοίνωσε η ΝΙΚΕ το περίφημο Breaking2 στον Μαραθώνιο θα γίνει στη γνωστή πίστα της Formula 1 στην Ιταλία

Share

Στην πίστα της Μόντσα, έξω από το Μιλάνο θα προσπαθήσουν τελικά οι αθλητές της ΝΙΚΕ να σπάσουν το φράγμα των 2 ωρών στον Μαραθώνιο.

Μετά από αρκετά μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε η επιστημονική ομάδα της εταιρείας κατέληξαν πως το ιδανικό μέρος (κλίμα, έδαφος, κλίση, υψόμετρο κλπ.) δεν είναι άλλο από την πίστα που όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε τους αγώνες της Formula 1.

Οι προσπάθειες του Έλιοντ Κιπτσόγκε, του Λελίσα Ντεσίσα και του Ζερσενάι Ταντέσε, λοιπόν, ουσιαστικά θα γίνουν σε μία μικρή διαδρομή απόστασης 2.405μ. κάτι που σημαίνει πως οι δρομείς θα εκτελέσουν 17,5 στροφές ώστε να φτάσουν τα 42.195μ. 

Βέβαια, οι ίδιοι δρομείς θα κάνουν πρώτα ένα τεστ τρέχοντας εκεί την απόσταση του Ημιμαραθώνιου με στόχο τα 60 λεπτά.

Όπως ανακοίνωσε η ΝΙΚΕ, η διαδρομή θα πληροί τις προϋποθέσεις της IAAF, δηλαδή εκκίνηση και τερματισμό με συγκεκριμένη μίνιμουμ απόσταση και υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, τους δρομείς θα βοηθήσει μία… στρατιά από λαγούς.

Η συγκεκριμένη πίστα βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 183μ., είναι σχεδόν επίπεδη με περίπου 5μ. υψομετρικής διαφοράς, την οποία βέβαια οι δρομείς θα κληθούν να ανέβουν 17 φορές. Εννοείται πως είναι στρωμένη με άσφαλτο εξαιρετικής ποιότητας, ενώ έχει ανοιχτές, “γλυκές” στροφές.

H πίστα που ονομάζεται Autodromo Nazionale Monza βρίσκεται μέσα σε ένα τεράστιο πάρκο της πόλης της Μόντσα και κάθε χρόνο φιλοξενεί το ιταλικό Grand Prix της Formula 1.


Λελίσα Ντεσίσα, Ζερσενάι Ταντέσε και Έλιουντ Κιπτσόγκε πάνε για την… καρό σημαία στη Μόντσα! 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο