Εντυπωσιακός ο Κιπσάνγκ στο Τόκιο

Καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς στον Tokyo Marathon

Share

Σε εκπληκτική κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Γουίλσον Κιπσάνγκ. Ο 32χρονος Κενυάτης ήταν ο μεγάλος νικητής του Tokyo Μarathon που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με 2:03:58! Η επίδοση του αυτή είναι η καλύτερη για το 2017, όπως και στις γυναίκες βέβαια όπου νικήτρια ήταν η συμπατριώτισσά του Σάρα Τσεπτσιρτσίρ.

Στους άνδρες, λοιπόν, η κούρσα πήγε από την αρχή πολύ γρήγορα με τον Κιπσάνγκ να προπορεύεται μαζί με δύο ακόμα συμπατριώτιες του. Μετά το 33ο χλμ. όμως έμεινε μόνος προσπαθώντας να διατηρηθεί σε ρυθμό που θα τον οδηγούσε σε μία επίδοση κοντά στο 2:03.

Τελικά, τερμάτισε σε 2:03:58 και όπως παραδέχθηκε αργότερα, ήθελε βοήθεια στα τελευταία χιλιόμετρα.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Γκιντεόν Κιπκέτερ σε 2:05:51, ενώ τρίτος ήταν ο Νίξον Τσούμπα, επίσης από την Κένυα σε 2:06:25.

Όπως και να έχει ο Κιπσάνγκ δείχνει ότι βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση εν όψει της άνοιξης και του γενικότερου κυνηγιού του φράγματος των δύο ωρών, το οποίο βέβαια φαντάζει αρκετά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο.

Στις γυναίκες, η Σάρα Τσεπτσιρτσίρ ήταν σαρωτική κι επικράτησε με την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο με 2:19:47 αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Μπιρχάνε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία σε 2:21:19 και τρίτη την Αμάνε Γκομπίνα από την ίδια αφρικανική χώρα σε 2:23:09.

Στον αγώνα έτρεξε και η Σάρα Χολ, σύζυγος του Ράιαν Χολ, η οποία τερμάτισε σε 2:28:26 με νέο ατομικό ρεκόρ δείχνοντας ότι έχει βελτιωθεί αρκετά στο αγώνισμα.

Ο αγώνας ο οποίος είναι από τους σημαντικότερους μαραθωνίους του κόσμου κι έχει τη χρυσή ετικέττα της IAAF αποτελεί και σημαντικό κριτήριο για την ομάδα των μαραθωνοδρόμων που θα τρέξουν με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τους Ιάπωνες.

Πρώτος Ιάπωνας, λοιπόν, ήταν ο Xιρότο Ονούε σε 2:08:22 συντρίβοντας το προσωπικό του ρεκόρ και θέτοντας σημαντική υποψηφιότητα για συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού του στίβου το καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο