Μεγάλες επιδόσεις στον RAK Half Marathon

Tην καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ημιμαραθώνιο σημείωσε η Κενυάτισσα Γιεπτσιρτσίρ

Share

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα ο αγώνας RAK Half Marathon, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις. Συγκεκριμένα, η Πέρες Γιεπτσιρτσίρ επικράτησε στις γυναίκες με το εντυπωσιακό 1:05:04, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ στο αγώνισμα.

H Γιεπσιρτσίρ άφησε 2η την Μέρι Κεϊτανί, η οποία συνέτριψε το προσωπικό της ρεκόρ (που αποτελούσε και αυτό παλαιότερα παγκόσμιο ρεκόρ), τερματίζοντας σε 1:05:13, ενώ τρίτη ήταν η Τζοϊσιλίν Γιεπκοσγκέι σε 1:06:08.

Τέταρτη ήταν η Κενυάτισσα Τζεμίμα Σουμγκόγνκ σε 1:06:43, ενώ στον αγώνα συμμετείχε και η ολυμπιονίκης των 5.000μ. και 10.000μ., Τιρουνές Ντιμπάμπα, η οποία κατέλαβε την 5η θέση σε 1:06:50.

H νικήτρια είναι 24 ετών και πέρυσι έκανε δυναμική εμφάνιση στους μεγάλους αγώνες κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου στη διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Όπως και να ‘χει, η κούρσα του φετινού RAK είναι μία από τις ταχύτερες όλων των εποχών στις γυναίκες αφού 5 δρομείς τερμάτισαν κάτω από το 1:07:00 ενώ συνολικά οκτώ τερμάτισαν κάτω από 1:09:33. Ωστόσο, λόγω του ότι υπήρχαν και άντρες δρομείς ως λαγοί, η επίδοση της Γιεπτσιρτσίρ ίσως να μην αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Μπεντάν Καρόκι που τερμάτισε σε χρόνο 59:10 με τους Γιγκράμ Ντεμελάς από την Αιθιοπία και Αουγκούστιν Τσόγκε από την Κένυα να ακολουθούν σε 59:19 και 59:26 αντίστοιχα.

Ακόμα ένας δρομέας τερμάτισε κάτω από τη μία ώρα, ο Κενυάτης Σόλομον Γιέγκο σε 59:50.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο