Τρένο διέκοψε δρομείς κατά τη διάρκεια αγώνα

100 περίπου δρομείς αναγκάστηκαν να σταματήσουν μέχρι να περάσει

Share

Κατά καιρούς έχουμε πέσει πάνω σε πολλές περίεργες ειδήσεις και γεγονότα που έχουν συμβεί σε αγώνες δρόμου. Το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, είχαμε ένα εξαιρετικά περίεργο συμβάν σε αγώνα μαραθωνίου στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Via Marathon στην περιοχή της Πενσιλβάνια, ένα εμπορικό τρένο – και μάλιστα πολύ αργό σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες – πέρασε κάθετα από τη διαδρομή ανακόπτοντας την πορεία 100 περίπου δρομέων.

Αυτό είχε σαν αποτελέσμα να αναγκαστούν να σταματήσουν τις προσπάθειες τους για 10 περίπου λεπτά, με τους πιο συγκρατημένους να κάνουν διατάσεις και τους πιο οξύθυμους να φωνάζουν. Αυτό συνέβη κάπου στο 10ο χλμ. της διαδρομής επηρεάζοντας κυρίως τους πρωτοπόρους δρομείς.

Αυτό που δίνει όμως μία ακόμα πιο κωμικοτραγική διάσταση στην ιστορία είναι πως, καθότι ο αγώνας πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των εγγραφών για τον Μαραθώνιο της Βοστόνης, αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία για να πετύχει κανείς το όριο συμμετοχής στον σπουδαίο μαραθώνιο του Απριλίου. Άλλωστε, πάνω σε αυτό βασίστηκαν και οι διοργανωτές ώστε να διαφημίσουν τον αγώνα.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που ισχυρίζονται πως εξαιτίας του τρένου έχασαν ένα νέο ρεκόρ και ίσως το όριο για τη συμμετοχή στον Boston Marathon. 

Οι διοργανωτές πετούν το μπαλάκι στην εταιρεία μεταφορών που ανήκει το τρένο, αφου αναφέρουν πως είχαν τη διαβέβαιωση πως τα δρομολόγια θα ανασταλούν την ώρα του αγώνα, η οποία όμως για την ώρα δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο