Γνωρίζοντας τη Στίβι Κρέμερ

Η κορυφαία αθλήτρια της Salomon λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Olympus Marathon μας μιλά για όλα!

Share

Η Στίβι Κρέμερ θα είναι η επίσημη προσκεκλημένη της Salomon στον φετινό Olympus Marathon. Η «δασκάλα» από τις ΗΠΑ που γεννήθηκε στη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ για τρεις συνεχόμενες χρονιές ανακηρύχθηκε ως Ορεινή δρομέας της χρονιάς από την Αμερικανική Ομοσπονδία Στίβου, ενώ ανήκει στην ομάδα της Salomon.

Παρόλα αυτά, η Στίβι, η οποία είναι πράγματι δασκάλα σε δημοτικό στην περιοχή Crested Butte του Κολοράντο, δεν τρέχει πολλά χρόνια. Κι όμως έχει καταφέρει πολλά!

Έτσι, το 2012 ήταν η μεγάλη νικήτρια του σπουδαίου Jungfrau Marathon στην Ελβετία ενώ έχει κερδίσει και άλλους σημαντικούς αγώνες στην Ευρώπη όπως τον Zegama – Aizzkori, τον Sierre – Zinal Mountain Race, τον Limone Extreme Sky Race κ.ά. Φυσικά, ανάλογη παρουσία έχει και στις ΗΠΑ με νίκες στον Crystal Mountain Sky Marathon αλλά και στον αγώνα δρόμου Denver Rock n Roll Half Marathon και καλά πλασαρίσματα σε άλλες διοργανώσεις.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα βρεθεί στην εκκίνηση του Olympus Marathon, κάτι που όπως παραδέχεται, ήθελε εδώ και καιρό, δίνοντας ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η Στίβι απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας λίγο πριν έρθει στη χώρα μας και τη γνωρίσουμε από κοντά!

 

 

 

Ορειβατικό σκι και τρέξιμο στο βουνό. Ποιο από αυτά ήρθε πρώτο στη ζωή σου; Πώς τα συνδυάζεις;

Το ορεινό τρέξιμο ήρθε πρώτο στη ζωή μου. Μεγαλώνοντας στο Connecticut των ΗΠΑ, έτρεχα από μικρή στο σχολείο με τους φίλους μου στον κλειστό στίβο για να είμαι σε φόρμα. Κάποια στιγμή, κάπου στα 15 μου, γνώρισα και τα βουνά όπου αμέσως κατάλαβα ότι είναι για μένα το καλύτερο μέρος για τρέξιμο. Το ορειβατικό σκι ήρθε πολύ αργότερα όταν έμεινα στο Crested Butte για 5 χρόνια.

Έχεις λάβει μέρος σχεδόν σε όλους τους σημαντικότερους αγώνες βουνού στην Ευρώπη  και στις ΗΠΑ. Μπορείς να εντοπίσεις διαφορές ανάμεσά τους;

Οι μεγαλύτερες διαφορές που έχω βρει είναι ότι οι αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι πιο «τεχνικοί» με πιο έντονες υψομετρικές διαφορές. Επίσης, στην Ευρώπη υπάρχει πάντα πολύς κόσμος που ξυπνά ίσως και πιο νωρίς από τους δρομείς για να πάρει θέση και να υποστηρίξει τις προσπάθειες τους  σε διάφορα σημεία της διαδρομής – κάτι που είναι απίστευτο!

Τι σου αρέσει περισσότερο στο βουνό;

Η θέα, οι εναλλαγές του τερέν που τρέχεις και φυσικά ο δρόμος προς την κορυφή!

Πώς συνδυάζεις τη δουλειά σου σαν δασκάλα με την καθημερινότητα ενός δρομέα;

Ξυπνάω κάθε πρωί πολύ νωρίς, και περίπου στις 5 πάω να τρέξω ή να κάνω σκι και μετά πάω στη δουλειά μου. Μετά τη δουλειά, προσπαθώ να κάνω μία ακόμα προπόνηση. Με τόσο λίγο χρόνο που έχω διαθέσιμο, οι προπονήσεις μου είναι πιο «ποιοτικές» αφού αισθάνομαι ότι είμαι συνέχεια στο τρέξιμο!

Πόσες ώρες την ημέρα προπονείσαι;

Προσπαθώ να τρέχω 2 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, ενώ κάποιες φορές παίρνω κι ένα ρεπό.

Πώς επέλεξες τον Μαραθώνιο του Ολύμπου για να αγωνιστείς αυτό το καλοκαίρι;

Είναι ένας αγώνας που θέλω να κάνω εδώ και τέσσερα χρόνια αφότου διάβασα γι’ αυτόν στο ίντερνετ. Γενικότερα πάντως, το να τρέξω στην Ελλάδα, με όλες αυτές τις ομορφιές αλλά και τον ξεχωριστό πολιτισμό αποτελεί στόχο μου τα τελευταία χρόνια.

Τι περιμένεις από την πρώτη σου εμπειρία στο βουνό των Θεών;

Ειλικρινά δεν περιμένω τίποτα! Κι αυτό γιατί δεν ξέρω τι να περιμένω. Ελπίζω μόνο να τερματίσω σε έναν καλό, αξιοπρεπή χρόνο και να περνάω όμορφα σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.

Το ρεκόρ του αγώνα είναι 5:29:57 από την Corinne Favre το 2008. Πώς το βλέπεις, θα μπορούσες να το σπάσεις;

Πραγματικά δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Εξαρτάται από το πώς θα αισθάνομαι την ημέρα του αγώνα, από το πώς γενικά θα κυλήσει ο αγώνας αλλά και από το αν η διαδρομή είναι μέσα στις δυνάμεις μου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο