Στις 19/9 ο 9ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» – Παράταση εγγραφών

Δελτίο τύπου της διοργάνωσης σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής.

Share

Η διοργάνωση του 9ου Ορεινού Μαραθώνιου Οίτης «Ηρακλής» ενημερώνει τους φίλους του ορεινού τρεξίματος για την μετατόπιση της ημερομηνίας διαξαγωγής του αγώνα κατά μία ημέρα νωρίτερα, και συγκεκριμένα το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«Μετά και την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών, για την Κυριακή 20/09/2015 η οργανωτική επιτροπή του αγώνα αποφάσισε την διεξαγωγή του για το Σάββατο 19/09/2015. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα το να μη δημιουργήσει προβλήματα στο υπόλοιπο αγωνιστικό καλεντάρι αλλά και στους ίδιους τους αθλητές. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2015 θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε όλους τους δρομείς στην ιστορική Υπάτη και τα Λουτρά Υπάτης, στους πρόποδες της Οίτης. Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά ο «Μαραθώνιος Οίτης Ηρακλής». Πρόκειται για έναν αρκετά δύσκολο αγώνα καθώς στα 42,3 χιλιόμετρα παρουσιάζει 3100 μέτρα θετικής υψομετρικής ανάβασης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδρομή διέρχεται από τις τρεις ψηλότερες κορυφές του βουνού. Αυτό αποζημιώνει τους αθλητές καθώς έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την εξαιρετική θέα ολόκληρης της κεντρικής Ελλάδας. Φυσικά τους δίνεται και η δυνατότητα να γνωρίσουν τη σπάνια βιοποικιλότητα της Οίτης. 

Ταυτόχρονα διεξάγονται για 4η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες διαδρομές: 
Ο Ημιμαραθώνιος “Ελλέβορος” (Helleborus Half Marathon) 16,2χλμ. καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία “Μονοπάτι Φαρμακίδων” (Farmakides Trail) 6,5χλμ. Για τα παιδιά υπάρχει και ο αγώνας «Λαγοπόδαρος» απόστασης 1000 μέτρων. 

Ο Μαραθώνιος αποτελεί για 5η συνεχή χρονιά αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning (www.skyrunner.gr). Ο αγώνας «Ελλέβορος» 16χλμ. αποτελεί αγώνα του Πρωταθλήματος Νέων της Salomon.

Εξαιτίας των έκτακτων εξελίξεων οι εγγραφές του των αγώνων (στο www.herculesmarathon.gr) καθώς και οι πληρωμές θα πάρουν παράταση μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου.

Γίνε skyrunner στα μονοπάτια της Οίτης!»

»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες οδηγίες από την ΓΓΑ - 95%-5% και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους αγώνες
Νέες οδηγίες για τους αγώνες δρόμου και την άθληση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Tihio Race: Εθελοντική αιμοδοσία 2022
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου η δράση
Back to Top