Χωρίς ξένους elite ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

Δεν θα προσκαλέσουν κορυφαίους δρομείς από το εξωτερικό οι διοργανωτές

Share
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αλλάζει γραμμή πλεύσης όσον αφορά τους elite δρομείς κι έτσι στην 33η έκδοσή του, την Κυριακή στις 8 Νοεμβρίου, δεν θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων.  Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για την ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση των παροχών προς τους δρομείς αλλά και της διοργάνωσης συνολικά.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους διεθνείς μαραθωνίους του κόσμου, διαθέτει ένα ποσό για να καλύψει τα έξοδα κορυφαίων δρομέων, κυρίως από τις αφρικανικές χώρες, αλλά και για να τους προσφέρει χρηματικά έπαθλα. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να σημειωθούν σημαντικές επιδόσεις και να υπάρχει έντονο το στοιχείο του συναγωνισμού. Φέτος όμως αυτό δεν θα γίνει κι έτσι πιθανότατα την πρώτη θέση του αγώνα θα διεκδικήσουν κάποιοι από τους Έλληνες δρομείς. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε μεγάλες επιδόσεις όπως το 2:10.36 που σημείωσε πέρυσι ο Φελίξ Κάντι, ενώ αυξάνεται η πιθανότητα να δούμε Έλληνες δρομείς να μπαίνουν πρώτοι στο Στάδιο κάτι που τελευταία φορά είχε συμβεί το 2000 με τους Νίκο Πολιά στους άνδρες και Γεωργία Αμπατζίδου στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ περισσότεροι από 16.000 δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο, ενώ συνολικά την ημέρα του αγώνα θα συμμετάσχουν πάνω από 40.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις.

Οι διοργανωτές προέβησαν και στο κάλεσμα δρομέων από όλο τον κόσμο ώστε να στηρίξουν τόσο τη διοργάνωση όσο και τη χώρα μας.

Όσον αφορά το συμπόσιο της AIMS, της παγκόσμιας ένωσης αγώνων δρόμου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά στη χώρα μας στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου όπως και το AIMS Gala, μία ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα βραβεύθούν ο καλύτερος άνδρας και η καλύτερη γυναίκα μαραθωνοδρόμοι της χρόνιας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο