“Έφυγε” ο Φάνης Τσιμιγκάτος

Η τελευταία διαδρομή για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους

Share

Ο Φάνης Τσιμιγκάτος, ένας από τους σημαντικότερους ‘Ελληνες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 30 Απριλίου. Ο Τσιμιγκάτος γεννήθηκε το 1947 στην Πάτρα και ήταν αθλητής της Παναχαϊκής αλλά και της Εθνικής ομάδας, ενώ είχε αναδειχθεί 5 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στον μαραθώνιο.

Το 1982 στον Golden Marathon που πραγματοποιήθηκε στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου σημείωσε 2:19:55 μία επίδοση που για περισσότερα 16 χρόνια ήταν η καλύτερη που είχε σημειωθεί από Έλληνα μαραθωνοδρόμο στην κλασική διαδρομή και αποτελούσε φυσικά και το προσωπικό του ρεκόρ.

Το 1974 αναδείχθηκε 2ος Βαλκανιονίκης στη Σόφια όταν και τερμάτισε σε 2:36:15 ενώ το 1989 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Masters στη Μελβούρνη πετυχαίνοντας επίδοση 2:26:26 στην ηλικία των 42 ετών.

Συνολικά στην πλούσια καριέρα του τερμάτισε 25 μαραθωνίους από το 1971 έως και το 1989.

Ο Τσιμιγκάτος ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπά το τρέξιμο και να το στηρίζει ενεργά βοηθώντας σημαντικά στην ίδρυση συλλόγων μαραθονοδρόμων αλλά και στην εξάπλωση του μαραθωνίου και του τρεξίματος γενικότερα συμμετέχοντας σε πολλές δράσεις για τον σκοπό αυτό. 

Το Σάββατο πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον φτερωτό δρομέα με δεκάδες δρομείς να δίνουν το παρών τιμώντας έναν ηρωϊκό μαραθωνοδρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο