Ημερίδα στο ΚΠΙΣΝ: Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός

Στις 8 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Share

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνεται την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ημερίδα με τίτλο «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός».

Η ημερίδα δίνει τον λόγο σε γυναίκες, μητέρες ή και αθλήτριες με αναπηρία, καθώς και σε μητέρες που έχουν παιδιά με αναπηρία, και εξετάζει τη συμβολή του αθλητισμού στην ποιότητα της ζωής τους και των παιδιών τους.

Γυναίκες για τις οποίες η αναπηρία αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς τους ανταλλάσσουν εμπειρίες, μιλούν για την κοινωνική αποδοχή των ιδίων ή/και των παιδιών τους, μοιράζονται ανοιχτά τις δυσκολίες τους και καταθέτουν τη δική τους οπτική για τις βελτιώσεις -ή μη- που εντοπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Με τον αθλητισμό να διαδραματίζει πια σημαντικότατο ρόλο στο «ευ ζην» των ατόμων με αναπηρία, καθώς καταφέρνει να μετατοπίζει το ενδιαφέρον στις δυνατότητές τους, η ημερίδα θα διερευνήσει το πώς η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων και των κινητικών δεξιοτήτων τους, την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και τον βαθμό κοινωνικοποίησής τους. 

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 17:00 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας εντός του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους ομιλητές της Ημερίδας πατήστε εδώ.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024
LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 24-25 Φεβρουαρίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο