6ο Lycabettus Run – Μεταγωνιστικό δελτίο

Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Share

Με επιτυχία διεξήχθει το 6ο Lycabettus Run την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης:

Το 6ο Lycabettus Run πέρασε στην ιστορία!

Περισσότεροι από 1.200 δρομείς «πλημμύρισαν» τον λόφο του Λυκαβηττού την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Κομμάτι της εγχώριας δρομικής ιστορίας έγινε το 6th Lycabettus Run. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναλλακτική διοργάνωση τρεξίματος που συνδυάζει τις ομορφιές του φυσικού τοπίου στο λόφο του Λυκαβηττού με την χαρά της άθλησης. Από νωρίς,  Έλληνες και ξένοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς γέμισαν το lobby του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων αλλά και παροχής όλων των υπηρεσιών, δίνοντας ένα ζωηρό χρώμα παρά τη συννεφιά του καιρού.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των κορυφαίων θεσμικών φορέων. Συγκεκριμένα η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) πιστοποιώντας και την διεθνή απήχηση που έχει ποια η διοργάνωση. Η Περιφέρεια Αττικής επίσης στήριξε την διοργάνωση με την παροχή αιγίδας. Βαρύνουσας σημασίας και για πρώτη φορά, που τιμά ιδιαίτερα την διοργάνωση, η παροχή αιγίδας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Την περιγραφή – μετάδοση της διοργάνωσης, είχε όπως και πέρυσι η γνωστή δημοσιογράφος και αθλήτρια τριάθλου Γκρέτα Λυμεροπούλου. Την μουσική επένδυση, με τραγούδια της δεκαετίας του 80, που ενθουσίασε τους δρομείς και τους θεατές είχε αναλάβει ο γνωστός DJ PAPPA.

Συγκινητική η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας λίγο πριν την εκκίνηση, δίνοντας και την διεθνή διάσταση ποια της διοργάνωσης.

Στις 10:10 πμ, με μια μικρή καθυστέρηση  άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας με την εκκίνηση των ασφάλτινων Road διαδρομών 5,5 και 11 χιλιομέτρων παράλληλα με τη σκυταλοδρομία των δύο δρομέων που έκαστος έπρεπε να διανύσει 5,5 χιλιόμετρα. Λίγο πριν πραγματοποιήθηκε προθέρμανση από τον Τάσο Χαμπέρη του Aegeo workout Spas.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ   ΕΔΩ

 Η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία  NISSAN, παρείχε το υπέροχο νέο μοντέλο της Nissan JUKE, που ξεκίνησε μαζί με τους δρομείς και προπορευόταν των δρομέων. Αφού έδωσε τον ρυθμό στους δρομείς, μετά το πέρας της 1ης στροφής, σταμάτησε μπροστά από το ξενοδοχείο, δίνοντας την ευκαιρία σε δρομείς και συνοδούς να το θαυμάσουν από κοντά.

 Στις 10:15 πμ δόθηκε η εκκίνηση των trail διαδρομών 4,5 και 9 χιλιομέτρων, με τους δρομείς να διασχίζουν τα υπέροχα μονοπάτια του λόφου του Λυκαβηττού, φθάνοντας μέχρι την κορυφή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και πάλι να κατεβαίνουν μέχρι τον τερματισμό. Σε όλη την διαδρομή είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπέροχή θέα της πόλης της Αθήνας από διαφορετικές οπτικές γωνίες που λίγοι γνωρίζουν.

Πέρα από την αθλητική της διάσταση, η διοργάνωση όπως κάθε χρόνο, είχε και κοινωνική αφού ο αγώνας υποστήριξε έμπρακτα το «ELPIDA YOUTH» του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν να αποδοθεί 0,50 ευρώ από το κόστος κάθε συμμετοχής στον οργανισμό, ως μορφή οικονομικής ενίσχυσης. 

Ανεξαρτήτως απόδοσης, όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν στο 6th Lycabettus Run έτυχαν σημαντικών παροχών υποστήριξης από τους ανθρώπους της My Sportevent , το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, αλλά και τους συνεργάτες της.  Μετά τον τερματισμό, πέρα από το αναμνηστικό μετάλλιο που τους κρέμασαν στο στήθος, πήραν μια τσάντα με προϊόντα για την αποκατάστασή τους.  Η εταιρία True Bites  προσέφερε μπάρες δημητριακών και πατατάκια με πρωτεΐνη , όπως και η Powerade, που τροφοδότησε με νερό και ισοτονικά όλους για να ξεδιψάσουν. Επίσης, η F.lli Orsero γέμισε με φυσική ενέργεια όλους τους δρομείς, προσφέροντας τις υπέροχες και γευστικές μπανάνες της. 

Αν και τελικά δεν προέκυψε κάποιο ιατρικό απρόοπτο, το σώμα Σαμαρειτών του Εληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τμήμα Αθηνών  ήταν εκεί για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ενώ η Βιοιατρική παρείχε ασθενοφόρο με γιατρό για την περαιτέρω ιατρική φροντίδα όσων δρομέων την χρειαστούν.

Σημαντική βοήθεια προσέφερε το 40ο Σύστημα Προσκόπων Λυκαβηττού.

Στον τερματισμό τους περίμενε η υπέροχη και γευστική AMSTEL Free, μπύρα χωρίς αλκοόλ, για να ξεδιψάσει φυσικά όλους τους δρομείς.

Την αποκατάσταση εκείνων που τερμάτισαν ανέλαβε το Aegeo Spas του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel που συμμετείχε επίσης και στις απονομές, προσφέροντας δωρεάν συνεδρίες στους τρις πρώτους και πρώτες όλων των βάθρων.

Η Παγκοσμίως γνωστή,  ελληνική εταιρία κατασκευής χειροποίητων ξύλινων γυαλιών ZYLO από τη Σύρο, προσέφερε για κλήρωση 2 γυαλιά.

Η εταιρεία MY CLOOZ προσέφερε σε όλους τους πρώτους νικητές την ταυτότητα αθλητή MyClooz, που τοποθετείτε στο ρολόι η στο βραχιόλι του αθλητή.

Επίσης  κληρώθηκαν 10 προϊόντα της Γαλλικής εταιρείας Wantalis, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο από την εταιρεία ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ.

Η Life Ergo έδωσε με κλήρωση μία δωρεάν εργομέτρηση, παράλληλα με τρεις αναλύσεις πέλματος.

Η εταιρία Cryosauna Ice Tube συμμετείχε στις κληρώσεις με δέκα  πακέτα κρυοθεραπείας.

Η Ideal Psychology που παρείχε μια δωρεάν συνεδρία με κλήρωση.

Σημαντική η βοήθεια των καταστημάτων που λειτούργησαν ως γραμματείες παραλαβής, Παρασκευή και Σάββατο. Συγκεκριμένα τα τέσσερα καταστήματα COSMOS SPORT (Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Κορυδαλλός, Καλλιθέα). Το κατάστημα OUT RUN στην Μαρίνα Φλοίσβου. Επίσης το κατάστημα TOP CYCLES στο Περιστέρι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας, που ταξίδεψαν είτε τηλεοπτικά, είτε διαδικτυακά, είτε έντυπα την διοργάνωση. Τον μεγάλο χορηγό επικοινωνίας, τα κανάλια Nova Sports, που εκτός της μεγάλης προβολής συμμετείχε και με την  Nova Sports Running Team, με τον Captain της τον Περικλή Ιακωβάκη, την δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην διοργάνωση. Το Sport24, την μεγαλύτερη αθλητική ιστοσελίδα της χώρας μας, με έγκαιρη ενημέρωση και ρεπορτάζ. Την ιστοσελίδα και Free press περιοδικό iRun. Την ιστοσελίδα Sportevent.gr. Την ιστοσελίδα Running Magazine. Την κορυφαία ιστοσελίδα για το ορεινό τρέξιμο Advendure. Επίσης να ευχαριστήσουμε τις ιστοσελίδες  skywalker και ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ για την υποστήριξη, αλλά και την προβολή μέσα από τα κανάλια της.

Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους υπέροχους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ της διοργάνωσης, που πολλοί ανταποκρίθηκαν πραγματικά στο παρά πέντε, στο κάλεσμα της διοργάνωσης, λόγω αυξημένων αναγκών, καλύπτοντας θέσεις κρίσιμες για την έκβαση της.   Όλοι οι δρομείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 7th Lycabettus Run!!!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο