Μαραθώνιος Ναυπλίου: Εκπαιδευτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Share

Η διοργάνωση του Μαραθώνιου Ναυπλίου θα πραγματοποιήσει ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:

«Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου σας προσκαλούν την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα διαλέξεων «Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) στην πλατεία Φιλελλήνων στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 7ου Μαραθωνίου Ναυπλίου με γενικό τίτλο «Γυναίκα, Αθλητισμός και Υγεία: Εκπαιδευτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού».

Δρ. Απόστολος Μπακογιάννης, Επικεφαλής Χειρουργικής Ομάδας Μαστού Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
Τίτλος:
Πρόληψη Καρκίνου Μαστού

Περίληψη: Ο καρκίνος μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες και τη δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών από καρκίνο. Γι’ αυτό η πρόληψη αποτελεί το Α και το Ω για τη σωστή και έγκυρη αντιμετώπιση του.

Βιογραφικό: Γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε στη Γερμανία όπου έλαβε και τις πρώτες του γνώσεις. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Χειρουργικής στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός” και “Άγιος Σάββας”. Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Μαστού στο Πρότυπο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μαστού στο Μιλάνο υπό τον καθηγητή Βερονέζε και στο Κέντρο Μαστού του “Άγιου Σάββα”. Σήμερα είναι Επικεφαλής της Ομάδας Μαστού του “Ερρίκος Ντυνάν”. 

Μαρία Πολύζου, Πρωταθλήτρια και Κάτοχος του Ρεκόρ Ελλάδος στον Μαραθώνιο Δρόμο & Προπονήτρια δρόμων αντοχής
Τίτλος: Άσκηση και Καρκίνος Μαστού

Περίληψη: Άσκηση και καρκίνος. Τα οφέλη που έχει η άσκηση από τη στιγμή που θα διαγνωσθεί μία γυναίκα με καρκίνο του μαστού και πώς μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα μία μακρά περίοδο που ακολουθεί με τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες μέχρι να τερματίσει νικήτρια.

Βιογραφικό: Η Μαρία Πολύζου γεννήθηκε στην Πάτρα. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος για πάνω από 20 χρόνια και μέλος της εθνικής ομάδας με διεθνείς συμμετοχές σε μεγάλους αγώνες. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε σε Ολυμπιακούς αγώνες στο μαραθώνιο δρόμο, ΑΤΛΑΝΤΑ 1996. Έχει καταρρίψει 14 φορές τα Πανελλήνια ρεκόρ, ενώ κατέχει μέχρι και σήμερα το Ρεκόρ Ελλάδος στο Μαραθώνιο με 2:33:30 και στην Αυθεντική Διαδρομή με 2:39 :40 Το 2010 έτρεξε την απόσταση Αθήνα – Σπάρτη – Μαραθώνας 524χλμ και είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα που έτρεξε αυτή την απόσταση. Είναι πρώτη Βαλκανιονίκης και έχει αναδειχθεί περισσότερο από 30 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Έχει τερματίσει στην υψηλότερη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου , στο αγώνισμα του Μαραθωνίου 12η θέση και 11η θέση στην Ευρώπη. Είναι OLYMPIANS και πρέσβειρα του Μαραθώνιου δρόμου και από το 2018 μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων δρόμων και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες και το δρομικό κίνημα σε όλο τον κόσμο.  Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και προπονήτρια δρόμων αντοχής και μαραθωνίου δρόμου.

 «Όλα τα μηνύματα που βγαίνουν από τις εκδηλώσεις του Ναυπλίου είναι
.. η Ελλάδα που θέλουμε, η κοινωνία που θέλουμε, πώς θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας!!!:

Οι εγγραφές των δρομέων συνεχίζονται σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες με πλήθος παροχών και διευκολύνσεών στη διαμονή, διατροφή και στις μετακινήσεις των ενδιαφερομένων.

Για εγγραφές ακολουθείστε τον σύνδεσμο: https://www.nafpliomarathon.gr/engrafes/eidi-engrafis/

Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των πολιτιστικών διαδρομών που θα γίνουν το Σάββατο 7/03/20 και των δράσεων για το περιβάλλον. Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο Μαγευτικό Ναύπλιο στη Διοργάνωση του 7ου Μαραθωνίου Ναυπλίου!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακίδεια 2022: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα της Φιλοθέης
Ioannina Lake Run 2022 - 2η ημέρα
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των αγώνων της 2ης ημέρας
Λάμψη Αστέρων στα 10 χρόνια του Navarino Challenge 2022
Πάνω από 40 δράσεις & Ολυμπιακά Αθλήματα η φετινή διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο