Τιμητική διάκριση για τον Μάριο Μαρκόπουλο από τον Ηράκλειο Ο.Α.Α.

Βράβευση για τις αθλητικές επιδόσεις του 2019

Share

Το αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μάριο Μαρκόπουλο, μέλος του σωματείου από το 2011, επέλεξε να τιμήσει κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας το Δ.Σ. του Ηράκλειο ΟΑΑ, για τις εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις του και το 2019.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος βραβεύτηκε για την κατάκτηση τριών μεταλλίων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2018 στην Σαρδηνία, το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΟΦΕΠΑ στο ατομικό και το χάλκινο στην αντίστοιχη διοργάνωση του ομαδικού στην Κρήτη το 2019. Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της γενικότερης αθλητικής και κοινωνικής του δράσης τα τελευταία χρόνια. Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι ο πρεσβευτής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  όλων των πολιτών για την αιμοκάθαρση και τη Δωρεά Οργάνων.

 «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια των αθλητών ΑμεΑ – αθλητές πρότυπα για όλους» δήλωσε κατά την απονομή ο Αντ/πρόεδρος του ομίλου κ.Μπόγρης Κ.

«Αυτή η βράβευση είναι πολύ σημαντική! Προέρχεται από ανθρώπους που δεν βιώνουν τον καθημερινό αγώνα ενός αιμοκαθαιρόμενου για την ζωή του, αλλά συναισθάνονται μαζί του τις δυσκολίες της αιμοκάθαρσης, ακόμη και σε συνδυασμό με τον αθλητισμό. Οι προπονητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ομίλου, Σπανάκης Στέφανος και Μανιάς Μιχάλης έχουν αντιληφθεί πλήρως τα πλεονεκτήματα της άθλησης ως συμπληρωματικό όφελος στην θεραπεία αιμοκάθαρσης και συμβάλλουν εξαιρετικά, στην βελτίωση της θεραπείας και ποιότητας ζωής ενός αιμοκαθαιρομένου αθλητή» δήλωσε ο Μάριος κατά τη διάρκεια απονομής της διάκρισης από τον υπουργό Αθλητισμού κ.Αυγενάκη Λ.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες  Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016,2018 αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012 και χάλκινος το 2008,2016,2018

Από την αγωνιστική του προσπάθεια θέλει:

Να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και να τους καλέσει να ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΖΩΗ με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. Μέσα από την συζήτηση και την ενημέρωση όλοι οι συνάνθρωποί μας μπορούν να καταλάβουν την σημασία της Δωρεάς Οργάνων και την σωτήρια για τους συνασθενείς του Μάριου μεταμόσχευση!

Να υποστηρίξει την ισότιμη μεταχείριση και τον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πως μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή. 

Να προσκαλέσει τους συνασθενείς του αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους να βάλουν τον αθλητισμό στην ζωή τους, ως ένα μέσο βελτίωσης ποιότητας της θεραπείας τους.

Ο Μάριος ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ τους προπονητές του Στέφανο Σπανάκη, Μιχάλη Μανιά (επιτραπέζια αντισφαίριση), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος), Παύλο Κεχαγιά (bowling), που του προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους υποστηρικτές του!
Στηρίξτε και παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/MariosMarkopoulo/
https://www.instagram.com/mariomarkopoulos/
https://www.youtube.com/channel/UC-0mxH0VXd1_LZDlpN0cW9g

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο