Μεταγωνιστικό δελτίο Ημιμαραθώνιου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Δείτε το δελτίο της διοργάνωσης

Share
Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης του Ημιμαραθώνιου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»:

«Ο  Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» εμπνέεται από τα  βήματα των μυστών του παρελθόντος, καθώς αυτοί διέσχιζαν την “Ιερά Οδό”, με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησής τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια.
O αγώνας αυτός σηματοδοτεί την συμμετοχή, όχι μόνον ως σώμα, αλλά κυρίως ως ελεύθερο πνεύμα, λειτουργώντας ως δείγμα γραφής του πολιτισμού, της ευγένειας και της πνευματικής αναζήτησης.

Η Ιερά Οδός, που στο παρελθόν υπήρξε ένα οικουμενικό σύμβολο μίας πορείας μύησης προς την κάθαρση, διατηρεί ζωντανό και επίκαιρο το μήνυμα αυτό.  Αυτή είναι άλλωστε και η ιδιαιτερότητα του ημιμαραθωνίου, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον αγώνα ίδιας τάξεως.

Κατά γενική ομολογία, ο 5ος ημιμαραθώνιος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες: ο αγώνας 21 χιλιομέτρων (km) με σημείο εκκίνησης τον Κεραμεικό και σημείο τερματισμού την Ελευσίνα (πιστοποιημένη διαδρομή με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ) και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας 5 χιλιομέτρων (km) εντός της πόλης της Ελευσίνας.

Για τους σκοπούς υλοποίησης της διοργάνωσης, συνεργάστηκαν το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ο Α.Ο. Φιλοθέη Μαγούλας, ο Δήμος Ελευσίνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας (Κ.Ε.Δ.Ε), η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (Σ.Δ.Υ.Ε.), ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καθώς επίσης και οι Δήμοι Αθηναίων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.

Οι αγώνες χρηματοδοτήθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και την Περιφέρεια Αττικής, ενώ υποστηρικτικά συνέβαλλαν σε αυτόν και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με σχετική χορηγία.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Οι ομάδες αυτές χρήζουν ιδιαίτερης μνείας και είναι οι ακόλουθες:

Εθελοντές Φεστιβάλ Αισχύλεια, PSGBikers/ FilipinoAthensVolunteers, Λεοντόκαρδοι, Heart Beat, KYPA-ROUSSOS, Filipino Athens Volunteers, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (1ο Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας), Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (τ.τ. Ελευσίνας), Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (Σ.Δ.Υ.Ε), Πανελευσινιακός Α.Π.Ο., Πανελευσινιακός Α.Ο.Κ., Τριπτόλεμος Α.Ο., Θριάσιο Α.Ο.  Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου, Χιακή Ένωση Ελευσίνας Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας, Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας, Σύλλογος Συμιακών Ελευσίνας, καθώς και πολλοί πολίτες με δική τους ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ευχαριστούμε ακόμη τους επαγγελματίες της περιοχής αφοί Ρεντούμη (εμπόριο υδραυλικών ειδών), κύριο Χιονίδη Νίκο (αυτοκινητιστής) και  κύριο Λιάσκο Δημήτριο (εμπόριο στρωμάτων)  για την αξιοσημείωτη υποστήριξη του αγώνα, καθώς και όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης επί της οδού Νικολαϊδου και πλατείας Ηρώων για την άψογη συνεργασία τους.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους τομείς Τροχαίας Αθηνών, Δυτικού Τομέα και Ελευσίνας, τα Τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών και Ελευσίνας, καθώς και το Λιμενικό Σώμα Ελευσίνας. Ευχαριστούμε τέλος τον ΟΑΣΑ και τον Ο.Σ.Ε.

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος αγώνας «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» και ο αγώνας 5 χιλιομέτρων σε αριθμούς:

26 χιλιόμετρα

1035 Αθλητές

139 Εθελοντές 

48 Εθελοντές Ποδηλάτες 

5 Δήμοι

2 Περιφέρειες

4 Ιατροί

3 Διασώστες

3 Ασθενοφόρα

3 Τομείς Τροχαίας ( Αθηνών –Δυτικού Τομέα- Ελευσίνας)

2 Τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας (Αθηνών – Ελευσίνας)

1 Τμήμα του Λιμενικού Σώματος (Ελευσίνας)

19 Εργαζόμενοι  του Δήμου Ελευσίνας

5 Εργαζόμενοι Διοργάνωσης Ημιμαραθωνίου

Είναι δεδομένο πως όλοι συνέβαλαν στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στους ανωτέρω αγώνες. Αποτελεί ειλικρινά μεγάλη μας χαρά και τιμή, που ο αγώνας «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους αθλητές και δεσμευόμαστε  από τη πλευρά μας, πως θα παραμένουμε συνεπείς στην ετήσια αυτή συνάντηση, αναβαθμίζοντας κάθε φορά το επίπεδο της διοργάνωσης των ανωτέρω αγώνων».

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1514:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο