Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Διαβάστε αναλυτικά

Share

Μετά τις αλλεπάληλες δηλώσεις και την “κόντρα” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΕΟΣΛΜΑ-Υ και ΣΕΓΑΣ με θέμα τις διοργανώσεις των αγώνων δρόμου (δείτε εδώ την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κι εδώ την απάντηση του ΣΕΓΑΣ) το Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υγείας έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη ενώ κοινοποιήθηκε και στον Γ.Γ.Α κ. Μαυρωτά. Διαβάστε αναλυτικά:

“Θέμα: Σχετικά με ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για διακοπή συνεργασίας με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ

 

Κύριε Υφυπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω.

Η επιτροπή δρόμων σε δημόσιο δρόμο & βουνό του ΣΕΓΑΣ εξέδωσε επιστολή με ημερομηνία 7/2/2019, με την οποία διεκδικούσε για τον ΣΕΓΑΣ την μοναδικότητα αρμόδιας αθλητικής αρχής να διεξάγει ή να εγκρίνει τους αγώνες που διεξάγονται εκτός σταδίου σε ανώμαλο δρόμο και βουνό καθώς και τις Υπεραποστάσεις, χρησιμοποιώντας διάφορες ανακρίβειες. Η επιστολή παρά το γεγονός ότι στο τέλος ανέφερε ότι για διοργανώνεις αναψυχής ή ΜΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΠΟΣΤΆΣΕΩΝ ο ΣΕΓΑΣ δε διεκδικεί την αρμοδιότητα της έγκρισης, δημιούργησε σύγχυση με αποτέλεσμα να ακυρώνονται αγώνες.

Εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκαν 18/4/2019.

Από την πλευρά του ο ΣΕΓΑΣ διεκδίκησε την έγκριση για τα αγωνίσματα 5χλμ., 10χλμ., τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο.

Άλλωστε στο δελτίο τύπου ανακοίνωσε:

Σύμφωνα με το νέο Νόμο (Ν. 4603/19, άρθρο 42, παρ. 1 και 4) για τη διεξαγωγή αγώνων 5χλμ., 10χλμ., τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο, που αποτελούν επίσημα αγωνίσματα σε δημόσιο δρόμο της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, απαιτείται η έγκριση της αρμόδιας αθλητικής ομοσπονδίας με αναγνώριση από την ΓΓΑ, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση του ΣΕΓΑΣ.

Είναι γνωστό ότι ο ΣΕΓΑΣ καλλιεργεί τα παραπάνω αθλήματα όταν η απόσταση είναι επίσημη (μετρημένη και με συγκεκριμένες προδιαγραφές-ποσοστό κατωφέρειας κ.λ.π.) ώστε να αναγνωρίζονται τα ρεκόρ.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ ζήτησε να εκδοθεί διευκρινιστική επιστολή ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση και τίποτε παραπάνω.

Η επιτροπή δρόμων σε δημόσιο δρόμο & βουνό του ΣΕΓΑΣ αντ’ αυτού εκδίδει νέα  επιστολή 27/6/2019 με αρ πρωτ 3040,  με την οποίο διεκδικεί την έγκριση αθλημάτων με τα οποία δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κατά το παρελθόν και δε τα γνωρίζει καν, επιτείνοντας την σύγχυση.

Εξ αιτίας της σύγχυσης ακυρώνονται αγώνες σε όλη την Ελλάδα και κανείς από αυτούς που δηλώνουν «υπηρέτες του Αθλητισμού» δεν συγκινείται.

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ συνεργαζόταν με τον ΣΕΓΑΣ πάντοτε με καλή πίστη και θεωρούμε ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Όσο για τα περί συκοφαντιών, που μάλλον αποτελούν δικαιολογία τονίζουμε ότι το να λέει κάποιος την αλήθεια μόνο συκοφαντία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο κόσμος γνωρίζει καλά ποιος συκοφαντεί και ποιος έχει ευκολότερη πρόσβαση στα αρμόδια γραφεία για να το κάνει.

 

Αν ο ΣΕΓΑΣ θέλει να σταματήσει αυτή τη συνεργασία και μάλιστα όχι ευθέως αλλά με ανακοίνωση στον τύπο! θα αναλάβει και την ευθύνη για τις συνέπειες. Οι Σύλλογοι είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεμένοι με την ομοσπονδία τους.

Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού–Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) δηλώνει ότι μόνο ενδιαφέρον έχει για τον Αθλητισμό για όλους και όποιος βαδίζει σε αυτό το δρόμο θα βρίσκει συνεργάτες τόσο την Ομοσπονδία όσο και τους Συλλόγους που την αποτελούν.

Άμεσα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει τις περεταίρω ενέργειες.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο