Δυναμική συμμετοχή από τους δρομείς της «Καρδιάς του Παιδιού» στον Olympus Marathon

Δείτε το δελτίο του συλλόγου

Share

Ακολουθεί το δελτίο του συλλόγου «Καρδιά του παιδιού» για τη συμμετοχή των μελών του στον Olympus Marathon.

«Ένα δυναμικό παρόν έδωσαν οι δρομείς της «Καρδιάς του Παιδιού» στο Olympus Marathon. Στον σημαντικό αυτό μαραθώνιο αγώνα, συμμετείχαν οι δρομείς Παύλος Μαυρικάκης, μαραθωνοδρόμος ο οποίος γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και ο Χρήστος Μπατατόλης από τα Τρίκαλα. Ο τρίτος δρομέας ο οποίος θα συμμετείχε με την «Καρδιά του Παιδιού», ο Κώστας Φαγκρίδας, τελευταία στιγμή και αφού είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, έχασε τον αγώνα εξαιτίας ενός ελαφρού τραυματισμού λόγω  τροχαίου ατυχήματος.

Και οι 2 δρομείς κατάφεραν να τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 10 ωρών στον απαιτητικό μαραθώνιο των 44 χλμ με θετικό υψομετρικό 3200μ. με χρόνο 9:16′ για τον πρώτο δρομέα και 9:58′ για τον δεύτερο.

Ο σκοπός της συμμετοχής των δρομέων, ήταν να μεταφέρουν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται με συγγενή καρδιοπάθεια και στους γονείς τους και να γνωστοποιήσουν  σε ακόμη  περισσότερους ανθρώπους, το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού». Παράλληλα, ο στόχος των δρομέων, ήταν να ενισχυθεί ο Οργανισμός οικονομικά, από όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει. 

Όποιος θέλει να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, μπορεί να καταθέσει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί, μέσω ηλεκτρονικών δωρεών, τραπεζικών καταθέσεων ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα της «Καρδιάς του Παιδιού» στο 210 3218488 και 210 3253876 ή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στο : https://www.kardiapaidiou.gr/.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1507:%!] 

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων  “Η Καρδιά του Παιδιού”, ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους. “Η Καρδιά του Παιδιού” απαριθμεί περίπου 1.800 μέλη και στα 36 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 5.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την  Ευρωπαϊκή Ένωση Σπανίων Παθήσεων Eurordis και  τους φορείς Eurocharity & QualityNet.  Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ΣΔΥΑ στο Avance Tinos Running Experience 2023
Δείτε την ανακοίνωση του ΣΔΥ Αθήνας για την τριήμερη εκδρομή του στο νησί της Τήνου
Acheloos Run 2023: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες
5ο Arta Night Run - Νέα ημερομηνία
Η νέα ημερομηνία και η προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο