Στο καλεντάρι της ITRA το X-Ultra

Για μία ακόμα χρονιά ένας αγώνας του Tihiorace στο καλεντάρι της ITRA

Share

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

“Για άλλη μια χρονιά ένας αγώνας του Tihiorace εντάχθηκε στο καλεντάρι της ITRA. Ο φετινός αγώνας «X-Ultra 86χλμ.» και «Ultra 75χλμ» μετράει αντίστροφα για τη διεξαγωγή του και οι προετοιμασίες εντείνονται, παράλληλα όμως ετοιμάζονται και οι αθλητές για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από 17 ως 20 Οκτωβρίου.

Τώρα οι δρομείς του αγώνα βουνού «X- Ultra 186χλμ.» θα έχουν μια ακόμη πρόκληση για να τρέξουν τη διαδρομή, καθώς ο αγώνας εντάχθηκε στο καλεντάρι της ανεξάρτητης ομοσπονδίας αγώνων βουνού.

Η διοργάνωση «X- Ultra 186χλμ.» θα έχει τους δικούς της βαθμούς, αφού η International Trail Running Association δίνει 6 βαθμούς στους τερματίσαντες. Πρόκειται για την ομοσπονδία, που έχει ειδικό σύστημα αξιολόγησης των αγώνων βουνού.

Μια σημαντική αναγνώριση για τον αγώνα «X-Ultra 186χλμ.», που απεικονίζεται και στο γεγονός, πώς για παράδειγμα κάποιος αθλητής που θα ολοκληρώσει τη διαδρομή θα έχει 6 βαθμούς και αν θέλει να μετάσχει σε έναν αγώνα στο εξωτερικό, όπως στο Ζερμάτ της Ελβετίας, πρέπει να έχει στο αγωνιστικό του «προφίλ» τουλάχιστον 8 βαθμούς.

Επίσης, ν’ αναφέρουμε ότι ο αγώνας «X-Ultra 186χλμ.» πήρε τους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης από τις εξής παραμέτρους. Ο αγώνας ν’ αναφέρουμε ότι είναι κατηγοριοποιημένος στην ITRA ως Trail Ultra XL, καθώς η χιλιομετρική απόσταση είναι πάνω από 100χλμ. Ετσι, οι αθλητές που μετέχουν λαμβάνουν και «κουβαλούν» μεγαλύτερο δείκτη απόδοσης (Performance Index).

Σε ότι αφορά τη βαθμολόγηση των αγώνων, λαμβάνεται υπόψη η απόσταση και υψομετρική διαφορά, αλλά και το επίπεδο βουνού (Mountain Level) και την κριτήριο τερματισμού (Finisher Criteria).

Μάθετε πληροφορίες για τον αγώνα «X-Ultra 186χλμ.», αλλά και τον αγώνα «Ultra 75χλμ.» στο www.tihiorace.gr.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται, μπείτε και γραφτείτε, ζήστε την εμπειρία της διοργάνωσης και κερδίστε τους βαθμούς.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο