Χρήσιμες οδηγίες για τον 42ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21,1χλμ.

Οδηγίες παραλαβής πακέτων συμμετοχής και το πρόγραμμα του αγώνα

Share

Ο αγαπημένος αγώνας της άνοιξης είναι έτοιμος να υποδεχθεί για 42η φορά τους δρομείς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να τρέξουν σε μία επίπεδη αλλά και πολύ όμορφη διαδρομή από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι τo Καβούρι.
ΣΔΥ Αθηνών και η ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα, ευχαριστούν για την εγγραφή των δρομέων και τους περιμένουν την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά για να τρέξουν μαζί στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας.

Σταθερή αξία!
Η αγαπημένη εκατομμυρίων δρομέων σε όλο τον κόσμο, η αθλητική εταιρεία ASICS, θα είναι για ένατη συνεχή χρονιά ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνέχεια αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας προσφέρουν στους δρομείς άνεση και προστασία αλλά και την απαραίτητη βοήθεια για να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.
Φέτος, θα φιλοξενήσει στα καταστήματα της στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 244 & Παπαδιαμάντη 2) και στο Π. Φάληρο (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 255), τις γραμματείες του αγώνα την Παρασκευή 1 Μαρτίου (12:00 – 18:00) και το Σάββατο 2 Μαρτίου (11:00 – 17:00).

Ενέργεια και Ενυδάτωση
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς ενυδάτωσης, θα μπορείτε να ενυδατωθείτε με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αθλητικό ποτό POWERADE και ένα ενεργειακό gel της HIGH5, ανακτώντας έτσι τις δυνάμεις σας και αποκτώντας την απαραίτητη αντοχή για να πετύχετε τον στόχο σας.

Σημαντική υποστήριξη
Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Timekeeper, η φινλανδική εταιρεία SUUNTO, ηγέτιδα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή αθλητικών ρολογιών, υπολογιστών κατάδυσης και αθλητικών οργάνων, κάνοντας τον χρόνο να είναι με το μέρος μας σε οποιαδήποτε αθλητική ή outdoor δραστηριότητα.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά, από την θέση του Υποστηρικτή, της CounterpainR. Η Νο1 θερμαντική αναλγητική κρέμα με παρουσία δεκαετιών στην Ελληνική αγορά και στην δρομική κοινότητα, παραμένει πάντα δίπλα στους αθλητές και στου αθλούμενους όλων των σπορ, προσφέροντας ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους.

To ελληνικό περιοδικό για το τρέξιμο, Runner Magazine και το runnermagazine.gr, όπως κάθε χρονιά συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή του αγώνα.

Η INTERAMERICAN με τη διάθεση ασθενοφόρου, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, με πολυμελείς ομάδες μαζί με τους περισσότερους από 100 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε./ΤΡΑΜ και των Αττικών Διαδρομών, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Φέτος ο Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1χλμ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής
Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει email με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει, και τον αριθμό συμμετοχής τους τον οποίο θα πρέπει να αναζητήσουν στις γραμματεία του αγώνα στα καταστήματα της Asics (Κηφισιά ή Π. Φάληρο) που έχουν επιλέξει.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πακέτο συμμετοχής σας θα βρίσκεται ΜΟΝΟ στο κατάστημα που έχετε επιλέξει και δε θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο σημείο ή την ημέρα του αγώνα

Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία σας στο email δεν είναι σωστό μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας.
Αν έχετε χρησιμοποιήσει το ίδιο email και για άλλους δρομείς σας παρακαλούμε να τους ενημερώσετε για τη διαδικασία. Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής τους θα γίνει με την αναζήτηση του ονοματεπώνυμου τους και με την επίδειξη του αποδεικτικού πληρωμής.

Oι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν την παραλαβή του πακέτου τους την
Παρασκευή 1 Μαρτίου (12:00 – 18:00) και Σάββατο 2 Μαρτίου (11:00 – 17:00)
Αναφέροντας τον αριθμό συμμετοχής τους, θα παραλάβουν τον φάκελο με τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης (που θα είναι κολλημένο στην πίσω πλευρά του και ο οποίος δε θα πρέπει να αλλοιωθεί, θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του στήθους και να μην καλυφθεί με κάποιο ρούχο), τον αυτοκόλλητο αριθμό για τα προσωπικά τους αντικείμενα, παραμάνες και την απόδειξη καταβολής του κόστους συμμετοχής καθώς και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα σε περίπτωση που έχει επιλέξει.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη αυτού του e-mail ή αποδεικτικού ταυτότητας ή πληρωμής. Για την παραλαβή πακέτου συμμετοχής τρίτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών.

Πρόγραμμα αγώνα

Κυριακή 3 Μαρτίου

– 08:00 π.μ.: Άφιξη δρομέων*
– 08:30 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
– 09:15 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
– 9:15-9:25 π.μ.: Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης**
– 09:30 π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα 21.1 χλμ. και Σκυταλοδρομίας 2Χ10.55χλμ.
– 09:50 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:10 π.μ.: Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:38 π.μ.: Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
– 11:15 π.μ.: Απονομές στους νικητές του παιδικού αγώνα
– 11:45 π.μ.: Απονομές στους νικητές του αγώνα των 21,1 χλμ.
– 12:30 π.μ.: Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
– 12:45 π.μ.: Λήξη 42ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21,1 χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ
Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδοχικά κύματα (ΜΠΛΟΚ A, και B) με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Έτσι στο Α ΜΠΛΟΚ θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1500 και στο Β ΜΠΛΟΚ αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2550

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ 2 x 10 χλμ.
– 8:30 π.μ.: Συγκέντρωση των μελών Β΄ των ομάδων σκυταλοδρομίας, που θα τρέξουν το δεύτερο κομμάτι του αγώνα από το Καβούρι στον Άγιο Κοσμά, στον κάθετο δρόμο της Ποσειδώνος (βλέπε χάρτη) που οδηγεί στο Ακρωτήρι (Ύψος πεζογέφυρας). Σας συμβουλεύουμε να πάρετε μαζί σας κάποια ρούχα του δρομέα που συμμετέχει μαζί σας στην ομάδα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μόλις τερματίσει.
– 8:45 π.μ.: Αναχώρηση των λεωφορείων με τα μέλη Β προς το Καβούρι.
– 11:15 π.μ.: Αναχώρηση των λεωφορείων με τα μέλη Α από το Καβούρι προς το Ελληνικό.
-Τα μέλη Α των ομάδων σκυταλοδρομίας ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες για την εκκίνηση του αγώνα με τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 21,1 χλμ. Μόλις ολοκληρώσουν την απόσταση των 10 χλμ. στο σημείο αλλαγής στο Καβούρι θα υπάρχει λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά.

Για να είστε έγκυροι και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό ΜΠΛΟΚ, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το λιγότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα
Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου με κώνους αγωνιστικού χώρου (δεξιά λωρίδα) καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου αλλά και στον δρόμο που οδηγεί προς το κέντρο Ακρωτήρι έξω από αυτό. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα
H εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία όπως στο σχήμα που ακολουθεί.


Σχήμα 1

Χρονομέτρηση – Live Results
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των δρομέων και να χρονομετρηθούν θα πρέπει να τοποθετήσουν τον αριθμό συμμετοχής τους στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβουν), να μην τον καλύψουν με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσουν με κανέναν τρόπο. Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει και στην αναστροφή
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο στο runnermagazine.gr αλλά και στο myrace.gr

Live Photo
Μία έκπληξη θα σας περιμένει τους δρομείς μόλις τερματίσουν τον αγώνα αφού θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο οι φωτογραφίες τους από τον τερματισμό χάρη στη νέα υπηρεσία που προσφέρει η All About Running. Δείτε τις φωτογραφίες σας πατώντας στον σύνδεσμο δίπλα στο όνομά σας στη σελίδα των αποτελεσμάτων στο myrace.gr ή στο runnermagazine.gr, ενημερώστε τους δικούς σας να σας παρακολουθήσουν και κάντε share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στα εξής σημεία: 5ο χλμ., 10,55 χλμ., 16ο χλμ. με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ σε μπουκάλι και αθλητικό ποτό POWERADE. Στον σταθμό των 10,55 χλμ θα υπάρχει και ενεργειακό gel της HIGH5
Παρακαλούμε οι συμμετέχοντες να πετάξουν το μπουκάλι ή το ποτήρι μετά τη χρήση του σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, για να διατηρηθεί καθαρή τη διαδρομή.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση στον χώρο και της εκκίνησης Τερματισμού.
Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 1).
Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε).
Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά) (βλ. Σχήμα 2).
Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).

Σχήμα 2

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr

Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους δρομείς, για τη συμμετοχή τους και τους περιμένουν να ζήσουν μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο