Δείτε τι έγινε στις “Νυχτερινές διαδρομές”

Διαβάστε το δελτίο τύπου των διοργανωτών

Share

Διαβάστε αναλυτικά το μεταγωνιστικό δελτίου των “Αθηναίων Δρομέων”:

“Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τον 1ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΚΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ και live μουσικό event στο πανέμορφο και καταπράσινο χώρο του Πεδίου Άρεως, στο κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου, γεμάτο χαμόγελα και ζωντάνια, συγκεντρώθηκε στον χώρο του Πάρκου, για να τρέξουν, να περπατήσουν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί, με μοναδικό μέλημά τον Αθλητισμό για όλους και ην ανάδειξη του Πεδίου Άρεως.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, πολιτειακοί κι αθλητικοί παράγοντες κι εκπρόσωποι Συλλόγων, τίμησαν την Εκδήλωσή με την παρουσία τους. Από την Περιφέρεια Αττικής, τον πολυτιμότερο Αρωγό του Αγώνα, η Αντιπεφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κα Ερμίνα Κυπριανίδου, ο κ. Σπύρος Πάντζας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής και ο κ. Ανδρέας Θεολόγου, ψυχή της συνεργασίας μας, ο Αντιπεριφερειάρχης οικονομικών, κ. Χρήστος Καραμάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Φώτης Χρυσικός, που έδωσαν με τον λόγο και την παρουσία τους μία θετική κι ελπιδοφόρα «ανάσα» στα δρώμενα του Πάρκου. Από πλευράς δρομικών Συλλόγων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας η Πρόεδρος του «αδελφού» Συλλόγου ΣΔΥ Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, κα Ελένη Μπερτσάτου με το μέλος του Δ.Σ. Μανώλια Μιχαλογιαννάκη, ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Σάμιος με τον αντιπρόεδρο, κ Αριστείδη Μάρα και ο Ειδικός Γραμματέας της Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.-Υ κι εκπρόσωπος του Σ.Α. ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, κ. Κώστας Λιαπής. Από τον χώρο του Αθλητισμού, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρωτοπόρησε και αθόρυβα τερμάτισε στα 5 km.

Ο 1ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» έχει χαρακτηριστεί «Πράσινος Αγώνας». Ειδικό διαμορφωμένο περίπτερο της περιβαλλοντικής εταιρείας ΖΟΤΕΝ είχε στηθεί στην είσοδο του Πάρκου, με σκοπό να ενημερώσει με τις συμβουλές και τα προγράμματά της μικρούς και μεγάλους για τις «πράσινες» δράσεις και τα οφέλη τους στο περιβάλλον και να ενισχύσει μ’ αυτόν τον τρόπο την οικολογική συνείδηση όλων. 

Στον σύντομο χαιρετισμό πριν την εκκίνηση, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα σημείωσε ότι οι ενέργειες απαξίωσης του Πεδίου του Άρεως που επιχειρούνται συστηματικά το τελευταίο διάστημα, απομακρύνουν τους επισκέπτες ενώ αντίθετα η «λύση στις αδυναμίες του Πάρκου είναι να γεμίσει με ζωή». Στα πλαίσια αυτά, η Περιφέρεια Θα στηρίζει κάθε δράση με ανάλογο περιεχόμενο σαν αυτή των «Αθηναίων Δρομέων» και παράλληλα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών και των υποδομών του.  

Η εκκίνηση του 1ου Αγώνα Πάρκου δόθηκε απέναντι από το άγαλμα του Κωνσταντίνου στις 8:52μ.μ., την ώρα δύσης του ηλίου, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Διαμαντή. Η διαδρομή των 5km περιλάμβανε τρεις στροφές των 1700μ, δίνοντας τη δυνατότητα στους δρομείς ν’ αναδείξουν τις δυνατότητές τους αλλά και να απολαύσουν τις ομορφιές του Πάρκου. Αμέσως μετά, στις 9:30μ.μ. ακολούθησε περίπατος μιας στροφής των κατοίκων της περιοχής, αλλά κι όσων θέλησαν χαλαρά να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση

Ο Αγώνας ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό όλων των δρομέων στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ και τις βραβεύσεις/απονομές των τριών πρώτων ανδρών και γυναικών στα 5 km.

Η Εταιρεία SAUCONY πρόσφερε από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στον πρώτο άνδρα και πρώτη γυναίκα των 5km, καθώς κι από ένα τεχνικό T-shirt στον δεύτερο/τρίτο άνδρα και δεύτερη/τρίτη γυναίκα των 5km

Η εταιρεία GO-HI, αφού είχε παραδώσει μια συσκευασία σε ταμπλέτες σε κάθε αθλητή, πρόσφερε στους 6 νικητές από τρείς συσκευασίες του ενεργειακού συμπληρώματος διατροφής.

Για την ιστορία στον αγώνα πρώτευσαν:

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 

ΚΑΘ ΧΡΟΝΟΣ

ΜΙΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

1

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΝΕΦΕΛΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

0:20:10

0:20:17

2

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ

ΕΛΕΝΗ

 

0:21:46

0:21:50

3

ΠΡΙΣΑΚΑΡΟΥ

ΚΑΤΑΛΙΝΑ

ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

0:21:53

0:21:57

           

ΑΝΔΡΕΣ

 

ΚΑΘ ΧΡΟΝΟΣ

ΜΙΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

1

ΔΡΟΣΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ

OUTRUN

0:17:27

0:17:30

2

ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

0:18:06

0:18:09

3

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΟ

0:18:12

0:18:16

Μετά τις απονομές η εταιρεία HERBALIFE NUTRITION (αν. συνεργάτης) κλήρωσε σε δύο τυχερούς εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής

Κατά την αποφώνηση, ο Πρόεδρος, κ. Διαμαντής, αφού επανέλαβε το μήνυμα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ, ευχαρίστησε θερμά όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα, τους χορηγούς, εθελοντές και υποστηρικτές για την προσφορά τους στην όλη Διοργάνωση.

Τέλος, η ξεχωριστή αυτή βραδιά έκλεισε με ένα μεγάλο πάρτυ με live ροκ μουσική από το συγκρότημα, Mr Mojo Running, άφθονο κρασί, προσφορά της σχολής Αμπελουργίας Οινοτεχνίας ΕΠΑΣ ΝΕΜΕΑΣ, μπύρα FIX ΑΝΕΥ και TSAKIRIS CHIPS, όπου δόθηκε η ευκαιρία σ’ όλους να διασκεδάσουν στον υπέροχο χώρο του Πεδίου του Άρεως.

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  • Την Συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Αττικής για την ουσιαστική της συμβολή στον Αγώνα.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

  • Την Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ. που έθεσε τον Αγώνα υπό την Αιγίδα της.
  • Την Ελληνική Ομοσπονδία Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) που έθεσε τον Αγώνα υπό την Αιγίδα της.
  • Την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για όλους UESpT που έθεσε τον Αγώνα υπό την Αιγίδα της.

ΧΟΡΗΓΟΙ

  • Την Εταιρεία SAUCONY για την προσφορά 2 αθλητικών ζευγαριών παπούτσια στον πρώτο/πρώτη, για τις τεχνικές μπλούζες στον δευτερο/τρίτο, δεύτερη/τρίτη των 5km, καθώς και για τις σακούλες τροφοδοσίας.
  • Την Χορηγό ενυδάτωσης Εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την χορηγία των νερών και αναψυκτικών του αγώνα
  • Την Εταιρεία GO-HI για τις συσκευασίες ενεργειακού συμπληρώματος διατροφής για όλους τους συμμετέχοντες και τα ισοτονικά ποτά στους δρομείς
  • Την Εταιρεία DOLE HELLAS για την τροφοδοσία των αθλητών με μπανάνες.
  • Την Ολυμπιακή Ζυθοποία Α.Ε. για την μπύρα FIX ΑΝΕΥ.
  • Την σχολή Αμπελουργία Οινοτεχνίας, ΕΠΑΣ ΝΕΜΕΑΣ
  • Τη ΦΡΟΥΤΑΓΟΡΑ ΓΚΥΖΗ
  • Το Εστιατόριο – Ψητοπωλείο «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ» στην οδό Βαρατάση.
  • Τα Φροντιστήρια ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ, που θα έχει εντατικά μαθήματα το καλοκαίρι του 2018, για την ενίσχυση στον Αγώνα και τη συνολική στήριξη στον Σύλλογο.
  • Τη HERBALIFE NUTRITION (αν. συνεργάτη) για τις προσφορές.
  • Την Tsakiris Chips
  • Tο κατάστημα ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ( από το 1959 στην Σοφοκλέους) γα τους ξηρούς καρπούς των αθλητών.
  • Την HEALTH AND STEP και τους κκ Καλαμαρά και Έξαρχο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

  • Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων
  • Την εταιρεία Zoten για τη συμβολή της στη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος και την αναμόρφωση του Αγώνα σε Πράσινο. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για την σωστή συλλογή και διαχωρισμό των απορριμμάτων που θα παραχθούν από τον αγώνα (κυρίως πλαστικά αντικείμενα) τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα τοποθετηθούν σε μπλέ κάδους.
  • Την Δημοτική Αστυνομία για την ανταπόκρισή της και την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε στην περιφρούρηση του Αγώνα
  • Την Εταιρεία OUTRUN για τη στήριξη του Αγώνα.
  • Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και ιδιαιτέρως, τον Δ/ντη Ιατρό Ε.Σ.Υ., κ. Νίκο Μίχο για την συνεργασία και τον Ιατρό κ. Κουρτζή Δημήτριο για τη συμβολή του στην ασφαλή διεξαγωγή του.
  • Τους ΓΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
  • Τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
  • Την Ο.ΔΙ.Κ. για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα.
  • PINOY SG BIKERS
  • FILIPPINO VOLUNTEERS
  • Τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΑΘΗΝΑ 984fm, ΕΡΑ SPORΤ 101,8fm και Στο κόκκινο 105,5 για τη ραδιοφωνική προβολή του Αγώνα.
  • Τέλος, το μεγαλύτερο Ευχαριστώ στους πολλούς εθελοντές και τους συντονιστές τους για τη ανεκτίμητη προσφορά τους τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Γι άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι οι εθελοντές είναι η μεγαλύτερη περιουσία του Συλλόγου

Η υπόσχεση και δέσμευση του Συλλόγου των Αθηναίων Δρομέων είναι μία. Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως να ξαναζωντανέψει μέσα από τις δράσεις του, με τη στήριξη Φορέων και κατοίκων και να γίνει πόλος έλξης ανθρώπων κάθε ηλικίας και κάθε ενδιαφέροντος.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, λοιπόν, και σας περιμένουμε όλους στις επόμενες εκδηλώσεις μας για να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να διασκεδάσουμε μέσα σ’ αυτόν τον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας, που δίνει ζωή κι ενέργεια σε μικρούς και μεγάλους.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο