Όλα έτοιμα για τον 5ο Μαραθώνιο Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης

Share

Όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση του 5ου Μαραθώνιου Δρόμου Ρόδου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Απριλίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων που τον καθιστούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο Νότιο Αιγαίο.

Στο ξενοδοχείο «Best Western Plaza Hotel» η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε τις τελευταίες λεπτομέρειες  του αγώνα, με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού, να τονίζει:
«Με χαρά βλέπουμε, στην 5η του χρονιά, ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει αποδοχή, όχι μόνο από τους Ροδίτες, αλλά και από τους φίλους του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεπεράσαμε τους 2700 δρομείς, ενώ η ζήτηση είναι τέτοια που θα φτάναμε σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Όλες οι διαθέσιμες θέσεις συμπληρώθηκαν με τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών και κάναμε sold out!
Στον 5ο Μαραθώνιο Ρόδου παίρνουν μέρος δρομείς από 38 χώρες, κάτι που με εξαίρεση το Μαραθώνιο της Αθήνας, κανείς άλλος Μαραθώνιος στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει. Σχεδόν οι μισοί αθλητές είναι από το εξωτερικό κάτι που δείχνει την απήχηση του διεθνώς. Οι αριθμοί είναι,

ΜΑΘΩΝΙΟΣ: 188

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 306

10ΚΜ: 239

5ΚΜ: 1356

Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση των Δωδεκανήσιων και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή. Από την αρχή της εβδομάδας έχουν σπάσει τα τηλέφωνα από κόσμο που θέλει να τρέξει, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να του προσφέρουμε νέες θέσεις. Μετά τη φετινή επιτυχία θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις και του χρόνου να υποδεχθούμε περισσότερο κόσμο. Εξελισσόμαστε βήμα-βήμα με στόχο πάντα μία ποιοτική και άρτια διοργάνωση.
Πλέον ο Μαραθώνιος της Ρόδου, πέρασε τις παιδικές ασθένειες, έχει ενηλικιωθεί και έχει δημιουργήσει το δικό του brand name διεθνώς. Πάνω σε αυτό το Brand name επενδύουμε για τη συνέχεια ώστε να μεγαλώσει περισσότερο ο αγώνας και να προσελκύει περισσότερο κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενισχύοντας τις τουριστικές αφίξεις στο νησί, σε μία περίοδο μάλιστα που ακόμα η Ρόδος μας δεν είναι γεμάτη από τουρίστες.
Για πρώτη φορά ο Μαραθώνιος θα έχει θετικό πρόσημο από οικονομικής πλευράς. Το πλεόνασμα αυτό έχουμε δεσμευθεί ότι θα το επενδύσουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες της Δωδεκανήσου, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε σπουδαίους αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο των βημάτων που κάνουμε για να μεγαλώσει ο αγώνας μας και να ανοιχτεί στο διεθνές κοινό είναι η αδελφοποίηση με το Μαραθώνιο της Λάρνακας που θα γίνει το Σάββατο στις 12 σε μία ειδική εκδήλωση, εδώ στη Ρόδο καθώς αντιπροσωπεία του αγώνα θα ταξιδέψει από την Κύπρο. Ο Μαραθώνιος της Λάρνακας πραγματοποιήθηκε πέρσι για πρώτη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και μέσω της συνεργασίας μόνο ωφελημένες θα είναι και οι δύο πλευρές και είστε όλοι καλεσμένοι στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε το στόχο της σύνδεσης του Μαραθωνίου Ρόδου με τον τουρισμό να παίρνει σάρκα και οστά.
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα συνεχιστεί στη Ρόδο η πρωτοβουλία του Υπουργείου τουρισμού με την ομάδα του Run For Tourism. Μετά τον κλασσικό μαραθώνιο Αθηνών, η ομάδα θα τρέξει και στον δικό μας μαραθώνιο. Θα πάρουν μέρος, η ΓΓ Τουρισμού Ευριδίκη Κουρνέτα, ο ΓΓ ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αγγελική Χονδροματίδου, στελέχη της διεύθυνσης Τουρισμού και της Περιφερειακής μας αρχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Ευχαριστώ όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας αυτό και ιδιαίτερα το Υπουργείο που δέχθηκε να συνεχιστεί στη Ρόδο η πρωτοβουλία του αυτή.
Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Ευχαριστώ και όλους τους εθελοντές. Χωρίς αυτούς τίποτε δεν θα ήταν εφικτό.
Τέλος, θέλω να καλέσω όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες να έρθουν την Κυριακή στην αφετηρία του Μαραθωνίου και να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, έστω κι αν δεν τρέχουν. Πρέπει όλοι να βρεθούμε στο πλευρό των δρομέων, να τους χειροκροτήσουμε και να τους ενθαρρύνουμε και να βγάλουμε προς τα έξω μία δυνατή εικόνα, με όλο τον κόσμο του νησιού να αγκαλιάζει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του Νοτίου Αιγαίου».

Στη συνέχεια μίλησαν, οι:

Βασίλης Ζήκας, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου:
«Ο Μαραθώνιος Ρόδου εκτός από  τους παράλληλους αγώνες, του ημιμαραθωνίου, των αποστάσεων των 10 και 5 χιλιομέτρων και του παιδικού αγώνα, περιλαμβάνει και εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ανθρώπινη προσφορά καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αναδεικνύει αξίες, όπως η προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός, όπως έχουν αναδειχθεί από την Αρχαία Ελλάδα. Δίνει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλούμενους όλων των ηλικιών, τα μέλη του δρομικού κινήματος, τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής και της κίνησης. Στοχεύει πέρα από τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, στην προαγωγή των αληθινών ανθρώπινων σχέσεων. Υποδέχεται συμμετοχές από το εξωτερικό και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η άριστη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών, της Περιφέρειας, του δήμου Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και η συμμετοχή πολλών φορέων του νησιού όπως η ΕΞΡ, κινητοποιεί πολλά σωματεία και ομάδες. Όλοι εμείς καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για ένα πετυχημένο αγώνα που θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία».

Στέφανος Κυριαζής, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ:
«Η προσπάθεια αυτή δεν είναι του ενός ή των δύο ανθρώπων. Αυτό το κάρο πρέπει να το τραβήξουμε όλοι μαζί. Αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον πήχη δεν θα πάμε πουθενά.
Με τη λήξη της προθεσμίας σταμάτησαν οι εγγραφές. Το γεγονός αυτό φγανερώνει ότι η κοινωνία, η νεολαία, ο αθλητικός κόσμος αναζητά τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Εμείς δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτές τις αθλητικές δραστηριότητες. Ευχαριστώ για τη συνεργασία την Περιφέρεια, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για την πολύ καλή συνεργασία. Ευχαριστώ και εύχομαι καλό αγώνα».

Μάντα Φατσέα, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/σου:
«Το γεγονός ότι οι συνδιοργανωτές θέλουν να εμπλέξουν την εκπαίδευση στον αγώνα είναι σημαντικό. Αποδεικνύει ότι νοιάζονται για όλους τους πολίτες, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά από την ηλικία του δημοτικού να συμμετέχουν και να γευτούν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Προσπάθησα να κάνω αισθητή την παρουσία της εκπαίδευσης με τη συμπαράσταση του κ. Βασίλη Καραγιάννη όπως και του κ. Γ. Παπαδομαρκάκη αλλά και του κ. Ν. Ράπτη αλλά και των διευθυντών των σχολείων.
Η προσπάθεια αυτή είχε αντίκρισμα. Ξεκινήσαμε με 500 άτομα, αυξήσαμε τον αριθμό στα 600 και με μεγάλη προσπάθεια από την οργανωτική επιτροπή και την πρόεδρό μας κα. Παπαβασιλείου φτάσαμε στα 700 άτομα. Σκεφτείτε την εικόνα των 700 παιδιών να τρέχουν στην πλατεία. Να πω επίσης ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο παιδικός αγώνας είναι αφιερωμένος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη. Θα κάνουμε σκυταλοδρομία λίγο πριν την εκκίνηση. Θα συμμετάσχουν, η ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Μπαράκας και ο ρέκορντμαν εθελοντικών αιμοδοσιών Παναγιώτης Κωνσταντάκης. Η σκυταλοδρομία γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Άγιος Εφραίμ».

Δώρα Αναστασιάδη, υπεύθυνη μάρκετινγκ:
«Ο Μαραθώνιος μας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από μεγάλους χορηγούς. Πάνω από 50% του κόστους της διοργάνωσης καλύπτεται από χορηγίες. Μιλάμε συνεπώς για μεγάλους και δυνατούς χορηγούς. Όχι μόνο γι’ αυτού που είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή όπως τα καταστήματα Adidas Ρόδου, ο όμιλος H Hotels, το Sheraton, το Plaza Hotel που μας φιλοξενεί, αλλά κάθε χρόνο προστίθενται νέοι και μεγάλοι χορηγοί. Φέτος είχαμε  τη χαρά να καλωσορίσουμε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο, τα Atrium Hotels που είναι χορηγός εθελοντισμού, τον ΔΕΔΔΗΕ, την εταιρεία Interwetten. Φυσικά ευχαριστώ τα ΜΜΕ, η στήριξη είναι υποδειγματική.
Να φέρω επίσης ότι κάθε χρόνο, επενδύουμε στην προβολή μας στο εξωτερικό. Αξιοποιούμε επαφές μας μέσω του ΣΕΤΕ, του ΕΟΤ είτε προσωπικές επαφές για να καλέσουμε μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού που ειδικεύονται στο χώρο των αθλητικών διακοπών. Αυτή η προσπάθεια έχει αρχίσει να αποδίδει. Αυτή η προσπάθεια οδήγησε ουσιαστικά στο να πουλάνε μεγάλοι τουρ οπερέιτορς όπως η TUI και η LTUR τον μαραθώνιο μας. Και φέτος θα έχουμε δημοσιογράφους από την Ολλανδία, την Αυστρία, από τη Γερμανία αλλά και πολλούς δημοσιογράφους από ΜΜΕ των Αθηνών. Προσπαθούμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας».

Νίκος Πολιάς, Τεχνικός Διευθυντής Μαραθωνίου:
«Οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς. Έχουμε συμμετοχές από 38 χώρες. 255 δρομείς από το εξωτερικό θα λάβουν μέρος. Ξεχωρίζουν οι Βρετανοί, με περισσότερες από 50 συμμετοχές, οι Ιτραλοί, οι Γάλλοι, οι Πολωνοί, οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οι Εσθονοί, οι Τούρκοι, οι Αμρικάνοι και ο κατάλογος είναι μακρύς. Να αναφέρω ότι η αύξηση των χωρών του εξωτερικού φτάνει στο 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ η αύξηση των ξένων δρομέων είναι μεγαλύτερη από 150%. Περιμένουμε ότι η πρόοδος αυτή δεν θα είναι εκθετική αλλά θα είναι γραμμική. Αυτοί οι δρομείς θα μεταφέρουν την εμπειρία τους στον κύκλο τους. Τα επόμενα χρόνια αναμένουμε λοιπόν να είμαστε στην ευχάριστα δύσκολη θέση να πρέπει να διαχειριστούμε πολύ περισσότερο κόσμο σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος.
Η προετοιμασία έχει εξελιχθεί πολύ καλά. Αν και ο καιρός αναμένεται να είναι ζεστός, φροντίσαμε να υπάρχει επάρκεια νερών, ώστε η υδροδοσία και η τροφοδοσία των αθλητών να είναι αυτή που πρέπει για τους μαραθωνοδρόμους αλλά και των μικρότερων αποστάσεων.
Λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης, καλό θα ήταν οι μόνιμοι κάτοικοι να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα και να σεβαστούν τα μέτρα της τροχαίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια στη διαδρομή και να μη περιπλέκεται το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που θα πλαισιώσουν τα διάφορα σημεία.
Ο μαραθώνιος Ρόδου είναι ένα πραγματικά μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι ώστε να συνεχίσει την πορεία του απρόσκοπτα.
Είναι εξίσου σημαντικό οι κάτοικοι της Ρόδου να βγουν κατά μήκος της διαδρομής και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλητών».

Eλένη Αδαμάκη, συντονίστρια:
«Καλούμε Ροδίτες να μη πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να μεταβούν με την άνεσή τους στο Μαντράκι. Έχουμε ορίσει δύο πάρκινγκ. Ένα στο «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο κι ένα στο Αρχαίο Στάδιο. Και τα δύο θα είναι φυλασσόμενα. Για την μεταφορά των επιβατών έχουμε φροντίσει μίνι βαν, που θα αναχωρήσουν από τις 9.30 και θα αποβιβάζουν τον κόσμο στο Πάρκο Δημοκρατίας. Θα κάνουν εναλλάξ δρομολόγια ανά μισή ώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το πάρκο θα γίνει στις 15:00».

Κλεοπάτρα Τσιτσιπά, γραμματέας
«Όλοι μία δυνατή ομάδα Κάνουμε ότι καλύτερο για να απολαύσει ο κόσμος τη διαδρομή και να τρέξει με ασφάλεια και οι θεατές να απολαύσουν ένα ωραίο θέαμα».

Τάκης Μιχαηλίδης, μέλος
«Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού. Θεωρώ ότι ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ρόδου αρχίζει και μεγαλώνει για τα καλά και αυτό μας κάνει ακόμη περισσότερο υπευθύνους. Και όχι μόνο εμάς που εμπλεκόμαστε, αλλά και όλους τους Ροδίτες».

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Aegean Airlines είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του Μαραθωνίου Ρόδου ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Επίσης στην ιστοσελίδα rhodesmarathon.gr μπορείτε να βρείτε σπουδαίες προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή στη Ρόδο, μέσω των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με το Μαραθώνιο, όπως το Sheraton Rhodes Resort που στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο ως βασικός χορηγός φιλοξενίας. Αργυρός χορηγός είναι ο ΔΕΔΗΕ και χορηγός εθελοντισμού τα ξενοδοχεία Atrium. Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία κρατήσεων, επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο τηλέφωνο 2241030145 (09.00-13:00) ή στείλτε μήνυμα στο

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://rhodesmarathon.gr
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes
Τηλέφωνο και mail επικοινωνίας: 2241030145 (καθημερινές 09.00-13.00), [email protected]    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγινε μητέρα η Γκλόρια Πριβιλέτζιο!
Γέννησε η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια
H Yasemin Can τα 10.000μ. στο Ευρωπαϊκό
Διέλυσε το συναγωνισμό η Τουρκάλα
Χρυσή η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!
Το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας στη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο