Σε Θεσσαλονίκη και Ολυμπία το μαραθώνιο ενδιαφέρον το Σαββατοκύριακο

Δύο ελληνικοί Μαραθώνιοι την ερχόμενη Κυριακή 1 Απριλίου

Share

Η Κυριακή 1η Απριλίου περιλαμβάνει δύο διοργανώσεις Μαραθωνίου στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος τόσο στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” όσο και στα παράλληλα αγωνίσματα.

Την ίδια στιγμή, η Ολυμπία διοργανώνει για 4η φορά τον Διεθνή Μαραθώνιο Ολυμπίας και τους παράλληλους αγώνες του Ημιμαραθωνίου, 12χλμ. αλλά και 2χλμ. σε τρεις πόλης του νομού Ηλείας.

Aναλυτικά

Οι δράσεις στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν από το Σάββατο με την αφή της φλόγας του Μαραθωνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και τη λαμπαδιοδρομία, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της Ένωσης πολιτιστικών φορέων Νομού Θεσσαλονίκης.

Το κύριο μέρος είναι φυσικά την Κυριακή με την εκκίνηση του Μαραθώνιου στις 8:00 στην Πέλλα. Λίγο αργότερα, στις 8:45 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων θα ξεκινήσει ο Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού βαδίσματος 10χλμ., αλλά και ο αγώνας του 1χλμ. για παιδιά στο κέντρο της πόλης. Ο αγώνας των 5χλμ. θα λάβει εκκίνηση στις 12:30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι διοργανωτές περιμένουν κοντά στους 20.000 τερματισμούς σε όλα τα αγωνίσματα.

Δείτε εδώ το επίσημο πρόγραμμα του 13ου Μαραθώνιου “Μέγας Αλέξανδρος” καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (εκκινήσεις, σταθμοί τροφοδοσίας κλπ.).

Στην Ολυμπία οι δράσεις και οι αγώνες ξεκινούν από το Σάββατο. Συγκεκριμένα, στις 17:00 ξεκινά ο Αγώνας Δρόμου Αρχαίας Ήλιδας 12 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Αργότερα, σε Αμαλιάδα και Πύργο θα πραγματοποιηθούν αγώνες 2χλμ. για όλους με εκκινήσεις στις 17:00, και στις 20:00 αντίστοιχα. Παρόμοιος αγώνας ίδιας απόστασης θα λάβει χώρα και στην Αρχαία Ολυμπία το πρωί της Κυριακής στις 10:20.

Την Κυριακή φυσικά ξεχωρίζει ο Μαραθώνιος με τους δρομείς να ξεκινούν στις 8:30 από την Ήλιδα (Αμαλιάδα) για να τερματίσουν στην Αρχαία Ολυμπία. Λίγο αργότερα, στις 9:30 οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου θα ξεκινήσουν από τον Πύργο με τον ίδιο προορισμό, τον τερματισμό έξω από τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες από τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο