Χάρτης και τεχνικές οδηγίες για τον 19ο Δρόμο Βουνού Υμηττός 2018

Δείτε τη διαδρομή και χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα του Υμηττού

Share

Η διοργάνωση του «19ου Δρόμου Βουνού Υμηττός 2018» μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή και τι πρέπει να προσέξει κάθε συμμετέχοντας:

«Η Οργανωτική Επιτροπή, θεωρεί απαραίτητο να ενημερώσει τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής, όπως και τις αυξημένες απαιτήσεις της σε δυνάμεις και προσοχή.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το Β΄ Δημοτικό Στάδιο Χολαργού, τέρμα οδού Σύρου, πίσω από το Κλειστό  Γυμναστήριο Χολαργού.
Οι δρομείς θα τρέξουν 300 μέτρα μέσα στο στάδιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τον ασφαλτόστρωτο δρόμο αριστερά. Μετά 800 μέτρα φεύγουν από την άσφαλτο και συναντούν δρόμο ανωφερικό και ανώμαλο που μετά 1 χλμ  οδηγεί κάτω από την Αττική Οδό μέσα από μικρό τούνελ. Ο δρόμος συνεχίζει ηπιότερος για άλλα 1200 μέτρα και στη συνέχεια οι δρομείς στρίβουν αριστερά, μέσα από μονοπάτι 300 μέτρων, συναντούν την άσφαλτο του περιφερειακού δρόμου του Υμηττού. Σύνολο ως εδώ 3,3 χλμ. όπου και ο πρώτος σταθμός υποστήριξης.
Από εδώ αρχίζει η κυκλική διαδρομή των 13,400 χλμ., που θα καταλήξει στο ίδιο αυτό σημείο (έξοδος από το μονοπάτι), από όπου οι δρομείς θα συνεχίσουν το δρόμο της επιστροφής (3,3 χλμ.) και θα καταλήξουν στο Στάδιο, που θα τρέξουν 300 μέτρα μέχρι να φθάσουν στον τερματισμό.

Σταθμοί υποστήριξης θα υπάρχουν κάθε 3,5 χλμ. περίπου, όπως και προσωπικό της διοργάνωσης καθ’ όλη τη διαδρομή, ιδιαίτερα στα πλέον δύσκολα σημεία.
Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πευκόδασος του Υμηττού, θα δουν από ψηλά τον Ευβοϊκό Κόλπο, τον Σαρωνικό Κόλπο, την Αθήνα με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας και της Πεντέλης, τον κάμπο των Μεσογείων, θα περάσουν δίπλα από το σπήλαιο του Λέοντα και γενικά η συνεχής εναλλαγή των παραστάσεων θα αφήσει στους δρομείς αξέχαστες αναμνήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο