Το Patmos Revelation έβαλε τις βάσεις

O Ιωάννης Κ. Σκεμπές, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Πάτμου μας μίλησε για την 1η διοργάνωση

Share

Στο πλαίσιο του Patmos Revelation που πραγματοποιήθηκε για 1η χρονιά φέτος, ο κ. Ιωάννης Σκεμπές, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Πάτμου μας μίλησε για το νησί, την πρώτη αγωνιστική διοργάνωση και τους στόχους για το μέλλον.

Ποιος είναι ο στόχος σας για το πρώτο “Patmos Revelation”;

Η πρώτη διοργάνωση του «Patmos Revelation», έχει ως στόχο της κυρίως την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού του νησιού. Με την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών (επαγγελματιών και ερασιτεχνών), αλλά και επισκεπτών, στο τριήμερο μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, η διοργάνωση θα μεταφέρει την αθλητική-τουριστική εικόνα της Πάτμου σε όλο τον κόσμο. Οι αγώνες τρεξίματος (5χλμ., 15χλμ. και 1χλμ. για παιδιά) και κολύμβησης (1 μιλίου), καθώς και η δράση του kids’ athletics που θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα του “Patmos Revelation” θα προσφέρουν στην τοπική ενίσχυση του αθλητισμού, στην ενίσχυση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής (Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή), καθώς μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στη σχολή αυτή, και στην ανάπτυξη του τουρισμού γενικά. Θέλουμε την πρώτη χρονιά να βάλουμε τις απαραίτητες βάσεις για να δημιουργήσουμε τον δικό μας θεσμό αθλητικού τουρισμού στην Πάτμο.

Οι διαδρομές των αγώνων δρόμου, ιδιαίτερα αυτή των 15χλμ., καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του νησιού δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να γνωρίσουν το νησί. Υπάρχει κάτι που θα προτείνατε στους δρομείς τόσο για την ώρα του αγώνα όσο και τις υπόλοιπες μέρες διαμονής στην Πάτμο;

Τις διαδρομές στο τρέξιμο έχει επιμεληθεί και σχεδιάσει ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή και προπονητής τρεξίματος Νίκος Πολιάς. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί με σεβασμό στην μοναδικότητα του νησιού, και με στόχο την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Πάτμου. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι την Κυριακή (2/7), που διεξάγονται οι αγώνες τρεξίματος, οι δρομείς των 15 χλμ., θα περάσουν από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (από τον παραδοσιακό οικισμό Χώρας, την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως). Όσοι δρομείς δεν έχουν ξαναβρεθεί στην Πάτμο θα χρειαστεί να επωφεληθούν του χρόνου παραμονής τους στο νησί, ώστε να ανακαλύψουν την τεράστια θρησκευτική του ιστορία, να απολαύσουν τα παραπάνω, αλλά και το Καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο στέκει επιβλητικά στην κορυφή, την πόλη της Χώρας, υπέροχα τοπία, ονειρεμένες θάλασσες και γαλήνη. Πρόκειται για ένα νησί που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του, να συνδυάσει τη διασκέδαση με την άθληση και την γνώση για την ιστορία του τόπου.

Μπορεί η Πάτμος να αποτελέσει έναν προορισμό με χαρακτήρα αθλητικού τουρισμού; Κι αν ναι, τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει μία τέτοια πρόταση;

Στόχος, όπως προανέφερα είναι το “Patmos Revelation” ν’ αποτελέσει την απαρχή του αθλητικού τουρισμού της Πάτμου, με την διεξαγωγή των αγώνων τρεξίματος και κολύμβησης υψηλού επιπέδου. Άλλωστε, το νησί μας διαθέτει όλες εκείνες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να φιλοξενήσει αθλητές και τουρίστες από όλο τον κόσμο και να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας αφήνοντας τους πίσω υπέροχες αναμνήσεις. Η πρόταση μας θα γίνεται κάθε χρόνο και πιο ελκυστική. Φέτος, το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού έχει δραστηριοποιηθεί και έχει αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια, προσφέροντας εκπτώσεις και ειδικές τιμές στους συμμετέχοντες. Αντίστοιχα, σε συνεργασία με μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως η Blue Star Ferries και η Dodekanisos Seaways κοιτάμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση στο νησί μας, προσφέροντας στον κόσμο εκπτώσεις, αλλά και επιπλέον δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους τις ημέρες της διοργάνωσης. Το πακέτο μας λοιπόν περιλαμβάνει, άθληση, ευκολότερη πρόσβαση, διαμονή και γνώση για την ιστορία του νησιού μας.

Ποιες άλλες δράσεις ανάπτυξης του αθλητισμού περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας για το νησί;

Το πρόγραμμα μας κάθε χρόνο περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές αθλητικές δράσεις. Πέραν του “Patmos Revelation” που για το νησί μας αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, έχουμε ακόμη δύο αθλητικές τουριστικές δραστηριότητες:

Α) Η μία αφορά την «Aegean Regatta 2017» που θα πραγματοποιηθεί από 18-26 Αυγούστου 2017 και στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 80 σκάφη με 700 ιστιοπλόους. Η Πάτμος θα είναι η αφετηρία τους και τερματισμός το λιμάνι της Ρόδου.

Β) Η δεύτερη είναι η 5η ποδηλατοδρομία πολιτισμού για ενήλικες και παιδιά που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του 9ου Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης το οποίο  συνδιοργανώνεται από το  Δήμο Πάτμου την ΜΚΕ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» και την εφημερίδα «ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ».

 

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν στο “Patmos Revelation”;

Δεν τίθεται θέμα αν κάποιος είναι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης αθλητής. Θέλουμε να έρθει αρκετός κόσμος στην Πάτμο στις 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, να «αγκαλιάσει» την διοργάνωση μας, να τρέξει, να κολυμπήσει και να χαρεί από κοντά τις ομορφιές αυτού του τόπου. Στο νησί μας, θα βρει ανθρώπους που θα τον εξυπηρετήσουν και θα του προσφέρουν την μοναδική Πατμιακή φιλοξενία σε ένα νησί Αποκάλυψη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο