Ο Ημιμαραθώνιος της Χίου είναι BeActive

Ο Ημιμαραθώνιος της Χίου εντάσσεται στους αγώνες της European Week of Sport – BeActive 2017

Share

Ακόμα μία καταξίωση έρχεται για τον 6ο Ημιμαραθώνιο «Στο Νησί της Μαστίχας» που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο στις 27 Αυγούστου 2017.
Συγκεκριμένα, ο αγώνας της Χίου ανήκει πια στους αγώνες της BeActiVeHellas European Week of Sport – BeActive, της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τον Αθλητισμό.
Ανάμεσα στους πρεσβευτές της παραπάνω δράσης είναι η η αθλήτρια από τη Χίο Κέλλυ Λουφάκη η οποία δήλωσε τη χαρά της και την περηφάνεια της γι’ αυτή της τη συμμετοχή.

Οι εγγραφές για τον 6ο Ημιμαραθώνιο «Στο Νησί της Μαστίχας» συνεχίζονται μέσω της ιστοσελίδας http://www.chiosrunning.gr/gr/landing-page/

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Το 2017 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού. Το γενικό θέμα της εκστρατείας είναι και πάλι «#BeActive» («να είστε ενεργοί») και θα πρέπει να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Γιατί
Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και, σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη.Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Στόχος
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και στη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η εβδομάδα είναι για όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.

Πότε
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το 2017, η Επίσημη Έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού θα γίνει στο Tartu, στην Εσθονία. Κατά τη διάρκεια αυτής της αθλητικής και εορταστικής εκδήλωσης, ο Κομισάριος Αθλητισμού της Ε.Ε. κ. Tibor Navracsics θα προεδρεύσει στο σεμινάριο υψηλού επιπέδου με τίτλο «Υγιής τρόπος ζωής». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει επίσης ένα Γκαλά Βραβείων για να απονείμει τα #BeActiveΒραβεία 2017 κατά το κλείσιμο, μετά από διάφορες δραστηριότητες που θα οργανωθούν στις Βρυξέλες κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας (αθλητικές δραστηριότητες, εργαστήρια, σεμινάρια κλπ).

Πως
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υλοποίηση της εβδομάδας σε όλη την Ευρώπη είναι σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένη και πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές και με πολλούς διαφορετικούς εταίρους που έχουν δεσμευθεί ρητά να υποστηρίξουν την εβδομάδα. Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού 2017 θα διαρθρωθεί και πάλι γύρω από θεματικές κατηγορίες: εκπαιδευτικό περιβάλλον, χώρος εργασίας, άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια.
Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διοργανωθεί ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε διάφορα επίπεδα (ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο).    

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό στην ιστοσελίδα https://ec.europa.eu/sport/week

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο