Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον Επιδαύριο Δρόμο

Τρέξτε την ιστορική διαδρομή που συνδέει δύο από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου κόσμου

Share

Το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου 2017 θα διεξαχθεί ο Επιδαύριος Δρόμος 2017, μία από τις ιστορικότητες διαδρομές στην Ελλάδα, η οποία ενώνει δύο από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου κόσμου. Ο Επιδαύριος Δρόμος θα διεξαχθεί με αφετηρία το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου), το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο στον κόσμο. Η διαδρομή εκτός από την ιστορική της αξία, συνδυάζει αριστοτεχνικά το γεωγραφικό ανάγλυφο όλης της Ελλάδας καθώς οι δρομείς την μία στιγμή αγωνίζονται δίπλα στη θάλασσα και την άλλη ανάμεσα σε βουνά με πλούσια βλάστηση.
Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, της Δ.Δ.Ε. Αργολίδας, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αισθανθούν το ιστορικό μεγαλείο της περιοχής, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον ενώ έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν μία από τις αποστάσεις 5 χλμ. ή 15 χλμ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν και αγώνες για παιδιά (με δωρεάν συμμετοχή) αποστάσεων 300μ., 600μ., 800μ. & 1 χλμ. αλλά και περιπατητικοί αγώνες 7 & 15 χλμ. για ενήλικες.
Όποια, όμως, και αν είναι η απόσταση της επιλογής σας μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε έναν από τους ομορφότερους αγώνες, μια ανάσα πριν από την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. 

Περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όπου γίνονται και οι εγγραφές: www.why-n.gr/event/epidavros-historic-run-217


Λίγα λόγια για την περιοχή
Η Αρχαία Επίδαυρος βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα του νομού Αργολίδος. Ο Επιδαύριος Δρόμος είναι μια πολύ καλή αφορμή να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή αφού αυτή αποτελεί δημοφιλή ιερό χώρο, αρχαιολογικής σημασίας, φυσικής ομορφιάς αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επάνω στα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας πόλης και συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα.
Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το οποίο θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής, με χωρητικότητα 13.000 θεατών και βρίσκεται στο χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το χωριό Λυγουριό. Σε συνδυασμό με τον αγώνα, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου ή «κοχύλι του Αργοσαρωνικού», αλλά και να δει την εντυπωσιακή «βυθισμένη πόλη» όπου βρίσκεται στην παραλία Καλυμνιός και σε μικρό βάθος. Στα νερά του κόλπου αχνοφαίνονται τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης, είτε από βάρκα είτε κολυμπώντας, ενώ σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας. Ο επισκέπτης αξίζει να κάνει μια βουτιά με μάσκα και να θαυμάσει σε βάθος μόλις δύο μέτρων τα καλοδιατηρημένα, καταποντισμένα κτίρια της βυθισμένης πολιτείας.

Φωτο: AISOPOS PHOTOGRAPHY

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1130:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο