Το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στον «Ανόπαια Ατραπός»

Συμμετοχή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός»

Share

Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης δεσμών συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, θα συμμετάσχει με το τμήμα Φυσικοθεραπείας, στον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός» στις Θερμοπύλες την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.

Οι φοιτητές μαζί με καθηγητές του τμήματος, θα οργανώσουν ειδικό περίπτερο στον τερματισμό της διαδρομής, στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονταν στους συμμετέχοντες δρομείς θα είναι αποθεραπεία με ειδικές τεχνικές αθλητικής φυσικοθεραπείας, ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών καθώς και προσωπική αξιολόγηση των συμμετεχόντων με ειδικές δοκιμασίες (αξιολόγηση VO2max, ελαστικότητας κάτω άκρων, εμβιομηχανικών αποκλίσεων όπως πρηνισμό, στροφή ισχίου κλπ) και ερωτηματολόγια για τον καθορισμό τους και συμβουλευτική για την πρόληψη τους. Επιπροσθέτως, θα διανεμηθεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό στους αθλητές.
Η δράση αυτή έχει επαναληφτεί στο παρελθόν σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας,  με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.
Η συμμετοχή του ΤΕΙ θα βοηθήσει στην επιστημονική στήριξη της διοργάνωσης  και στην υποστήριξη του θεσμού που αποτελεί σημαντικό αθλητικό γεγονός τόσο για τον Δήμο Λαμίας αλλά και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα http://trahina-runners.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο