Συνέντευξη Τύπου του 4ου Διεθνή Μαραθώνιου Ρόδου

Όλα έτοιμα για τους αγώνες της Ρόδου. Δείτε το πρόγραμμα.

Share

Όλα είναι έτοιμα στο νησί των Ολυμπιονικών για το μεγάλο γεγονός της ερχόμενης Κυριακής, τον 4ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.
Οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου, σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου δήλωσαν καθ’ όλα έτοιμοι να υποδεχτούν τους χιλιάδες συμμετέχοντες που θα πάρουν μέρος σε κάποια από τις διαδρομές της διοργάνωσης αλλά και των συνοδών-επισκεπτών τους για μια αξέχαστη διαμονή.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού και Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη τόνισε στην ομιλία της: «Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής. Έχουμε συμμετοχές από 24 χώρες κάτι που σημαίνει ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ήδη γνωστός και πέρα από τα σύνορά μας και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να λέμε ότι θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, να ευχαριστήσω όλους όσους συμβάλλουν να διεξαχθεί ο Μαραθώνιος της Ρόδου, τους εθελοντές, τους χορηγούς μας και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που στάθηκε δίπλα, εργάστηκε ομαδικά και καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το μεγάλο γεγονός για το νησί μας».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία των φορέων του νησιού για να διεξαχθεί μια άρτια διοργάνωση. «Υπάρχει μια πρωτοφανής κινητοποίηση των κατοίκων της Ρόδου και θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή διοργάνωση και πιστεύω ότι θα μείνει αξέχαστη τόσο σε αυτούς που συμμετέχουν, σε όσους στηρίζουν και σε όσους θα έρθουν να χειροκροτήσουν τους δρομείς» είπε μεταξύ άλλων ο κ Ζήκος.

«Είμαστε στο παρά πέντε και να πω κι εγώ ότι είμαστε έτοιμοι σε κάθε επίπεδο. Είμαστε ευχαριστημένοι για τι με την συνεργασία μας καταφέραμε φέτος και πήγαμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου ένα βήμα μπροστά» τόνισε ο εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος συμμετέχοντας με διάφορες εκδηλώσεις στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τεχνικός διεθυντής του αγώνα, Νίκος Πολιάς, ο οποίος δήλωσε «Καταφέραμε να διπλασιάσουμε τις συμμετοχές από την προηγούμενη διοργάνωση και αυτός ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει και τον οποίο υπερκαλύψαμε. Έχουμε συμμετοχές από 24 χώρες και συνολικά δηλωθέντες πάνω από 2.000 στις διαδρομές του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, 10χλμ, 5χλμ και στον αγώνα των παιδιών. Η διαδρομή θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα την οποία θα διασφαλίσει η Διεύθυνση Τροχαίας Ρόδου με 23 άτομα προσωπικό και μοτοσικλετιστές. Θέλω να καλέσω τους πολίτες να βγουν στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες σε ένα αγώνα που είναι υπόθεση όλων και οποίος προβάλει το νησί τόσο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό». 

Ανακοίνωση της ημερομηνίας διαξαγωγής του 5ου αγώνα το 2018
Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη στο τέλος της συνέντευξης ανακοίνωσε την ημερομηνία του 5ου Μαραθώνιου Ρόδου 2018 ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου θέλοντας να δείξει όπως τόνισε τον συντονισμό από τώρα των διεργασιών για την διοργάνωση του επόμενου έτους.

Βράβευση Κορακάκη, Κοζομπόλη
Στο σμαραγδένιο νησί θα βρεθεί και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίου Άννα Κορακάκη καθώς και η Ολυμπιονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη οι οποίες θα βραβευθούν σε μια ξεχωριστή τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, το Σάββατο στις 12:30 από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και την αντιπεριφερειάρχη Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Τρίτος Μαραθώνιος για καλό σκοπό από την Πολύζου
Από τις προσωπικότητες που επίσης θα δώσουν το παρόν στη Ρόδο ξεχωρίζει και αυτή της Μαρίας Πολύζου η οποία συμπληρώνει το εγχείρημά της «3 Μαραθώνιοι για καλό σκοπό» με δύναμη ψυχής και το «Όραμα Ελπίδας» ξεκινώντας από τον Μαραθώνιο της Αρχαίας Ολυμπίας της Θεσσαλονίκης και τελευταίο σταθμό την Ρόδο.

Το πρόγραμμα
07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
11.50 Αγώνας δρόμου 5.000μ (εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)
12.15 Αγώνας δρόμου 10.000μ (εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)
12:30 Τελετή απονομής
13.55 Παιδικός  Αγώνας  1.000μ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Χρυσός χορηγός του Mαραθωνίου Ρόδου, είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes, ενώ ο αγώνας των  5 χλμ θα έχει φέτος τη χορηγία και τα χρώματα  των H Hotels. Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων στη Ρόδο, επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών είναι η Aegean Air και  Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών είναι η Blue Star Ferries.
Οι αγώνες διεξάγονται και φέτος με τα φτερά της Red Bull, χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο GRAND HOTEL MITSIS,  χορηγοί του αγώνα είναι η τράπεζα Eurobank και οι εταιρείες Garden of Panthenols, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Best Western Plaza Hotel που φιλοξενεί τη Γραμματεία του αγώνα, ΒΑΠ Κουγιός,  Ioannidis Hotels, Semiramis Hotel, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκάνησου, τα ξενοδοχεία Lindos hotels και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mideast για οργανωμένα ταξιδίδια στην Ρόδο σε πολύ καλές τιμές.

Xoρηγός επικοινωνίας είναι τα αθλητικά κανάλια Novasports, Media Partner είναι η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα, Innews και η διοργάνωση έχει τη υποστήριξη του Αθλητικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταματίου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στα:
www.roadstorhodes.com
Facebook: www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: www.instagram.com/roadstorhodes

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kifissia Runners in the Night
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα της Κηφισιάς
Freerunning tour της Red Bull στην Λίνδο
Το project της Red Bull μας ξεναγεί στην πόλη της Ρόδου
Εγγραφές ΣΔΥΑ στον ΑΜΑ 2022
Ομαδική εγγραφή ΣΔΥΑ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο