Μεταγωνιστικό δελτίο 2ου Εύκλειου Αγώνα Ν. Υμηττού

Ενημέρωση του ΣΔ Ν. Προαστίων «Ευκλής» σχετικά με αγώνα του Υμηττού

Share

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο 2ος Εύκλειος Αγώνας Βουνού Νοτίου Υμηττού που περιελάμβανε αποστάσεις 8,5 & 15,3 χλμ. 
Στη μεγάλη απόσταση πρώτος τετμάτισε ο Ιωάννης Μανιάτης με 1:06:40 ενώ στη μικρότερη απόασταση ο Γιώργος Βαλαβάνης με 33:43.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίου του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων «Ευκλής».

«Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε ο 2ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ αγώνας βουνού Νοτίου Υμηττού 8,5 & 15,3 χιλιομέτρων. Ο σκοπός του αγώνα, να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού και να αναλάβουμε δράση για την προστασία του («Τρέχουμε, γνωρίζουμε και αγαπάμε τον Υμηττό»), επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού περίπου 450 δρομείς έδωσαν το παρών και απόλαυσαν την θαυμάσια διαδρομή με θέα προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τον Σαρωνικό κόλπο, ειδικά σχεδιασμένος έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και δρομείς οι οποίοι δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία σε αγώνα βουνού.

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων «ΕΥΚΛΗΣ», μετά την διεξαγωγή του 2ου ΕΥΚΛΕΙΟΥ αγώνα βουνού που έγινε την Κυριακή 19-2-2017, θα ήθελε να σας ανακοινώσει ότι φέτος από τους 600 αρχικά εγγραφέντες έτρεξαν 427 δρομείς από τους οποίους τερμάτισαν 416,οι 238 στα 15,3 χλμ και οι 178 στα 8,5 χλμ. Πολλοί δρομείς έτρεξαν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση.

Η αύξηση του αριθμού των χρονομετρηθέντων σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό αγώνα υπολογίζεται στο 25%, στοιχείο που καταδεικνύει την δυναμική του αποκτά χρόνο με το χρόνο ο συγκεκριμένος αγώνας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όσους πήραν μέρος στους αγώνες μας που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου συναθλητή και φίλου μας Γιάννη Παπαματθαίου και διεξήχθηκαν σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, μιας και είναι νωπή στη μνήμη μας η πρόσφατη απώλεια του αλησμόνητου Μαραθωνοδρόμου και λαμπρού στελέχους μας Κυριάκου (Κερκ) Λαζαρίδη.

Μέρος των εσόδων των αγώνων θα δοθεί για την αναδάσωση μέρους των καμένων εκτάσεων του Υμηττού κατά την πυρκαϊά του 2015 και για κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο 2ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ πραγματοποιήθηκε με την μαζική και ενθουσιώδη υποστήριξη των εθελοντών Δασοπυροσβεστών και των προσκόπων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης και των εργαζομένων του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. τους οποίους ευχαριστούμε δημόσια για την συμβολή τους στην επιτυχία του αγώνα.

Ο 2ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ-Υ,του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Δήμου Ηλιούπολης, του Σ.Π.Α.Υ. και του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. (Αθλητικού Οργανισμού Ελληνικού-Αργυρούπολης), με την αγαστή συνεργασία της Τροχαίας Ελληνικού η οποία την ημέρα του αγώνα διέθεσε τροχονόμους για την διευκόλυνση των δρομέων.

Επίσης ευχαριστούμε το σύλλογο δρομέων «ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ» για την βοήθεια που μας παρέχει σε όλους τους αγώνες μας και τον συναθλητή μας Σπύρο Κοντογιώργη για την φωτογράφηση του αγώνα.

Σας περιμένουμε στην επόμενη αθλητική μας συνάντηση, στον 6ο Μητροπολιτικό αγώνα, ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός και θα διεξαχθεί στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού (πρώην Ανατολικός Αερολιμένας) στις 30 Απριλίου 2017».

Για να κατεβάσετε το πλήρες δελτίο πατήστε εδώ.

Δείτε περισσότερες δράσεις του συλλόγου στην ιστοσελίδα www.efklis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 3-4 Ιουνίου
Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Run for the Kids with disabilities 2023: Συνεχίζονται οι εγγραφές
Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας
RACE4LIFE 2023 - Νέα ημερομηνία
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο