Η Λάρισα ανοίγει τον χορό των Run Greece 2017

Πρεμιέρα στη Λάρισα για το Run Greece 2017

Share

Η διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της πετυχημένης σειράς δρόμων Run Greece που θεσμοθέτησε ο ΣΕΓΑΣ, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 26 Μαρτίου. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα του νομού

Θεσσαλίας ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης, που φέτος θα ταξιδέψει σε επτά μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι εγγραφές για τον αγώνα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2107 έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι αυξημένες. Χρόνο με το χρόνο ο κόσμος «αγκαλιάζει» τη διοργάνωση, ενώ όλο και μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Στo πλαίσιo της καλύτερης οργάνωσης του αγώνα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού με στελέχη του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο α’ ειδικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ κ. Θανάσης Ράπτης, ο αντιπρόεδρος ΕΑΣ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Χαχάμης και ο γενικός γραμματέας της ΕΑΣ κ. Ηλίας Καφφές, ο τεχνικός δ/ντής του αγώνα κ. Δημήτρης Χαλβατζάρας, ο τεχνικός σύμβουλος Θανάσης Μπουλογιώργος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου και στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος Δημότσιος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν εξ αρχής από τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας αυτής για να μεγαλώσει το δρομικό κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα. Στηρίζουμε με πράξεις τον αθλητισμό γιατί αποτελεί φιλοσοφία ζωής που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ για τη συνεργασία και καλώ όλους τους Θεσσαλούς να συμμετέχουν έτσι ώστε και φέτος, όπως και κάθε χρονιά άλλωστε, να κάνουμε ρεκόρ συμμετοχών».

Τα μέλη του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διαρκή στήριξη σε όλα τα πρωταθλήματα σημειώνοντας ότι φέτος θα επιχειρηθεί μια σύνδεση του Run Greece με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, από τους καλύτερους αθλητές που θα συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο στελεχών του ΣΕΓΑΣ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργο Κωσταρόπουλο, Σκοπός να συζητηθούν οργανωτικά και τεχνικά ζητήματα της διοργάνωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο α’ ειδικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ κ. Θανάσης Ράπτης, αντιπρόεδρος ΕΑΣ Θεσσαλίας κ. Χαχάμης Δημήτρης, ο τεχνικός δ/ντής του αγώνα κ. Δημήτρης Χαλβατζάρας και ο τεχνικός σύμβουλος Θανάσης Μπουλογιώργος.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα στηρίξει τη διοργάνωση που αποτελεί και γεγονός με ποικίλα οφέλη για την πόλη.

Οι αγώνες Run Greece ξεκίνησαν το 2013, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με μεγάλο χορηγό τη WIND, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, την ενίσχυση της σχέσης των παιδιών με τον αθλητισμό και τα τοπικά σωματεία, αλλά και την τουριστική προβολή των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες.

Το πρόγραμμα Run Greece του 2017 
26/3 Λάρισα
30/4 Ηράκλειο
14/5 Καστοριά
21/5 Ιωάννινα
24/9 Αλεξανδρούπολη
1/10 Ρόδος
8/10 Πάτρα

Aπό Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Alonissos Challenge 2023: Οι εγγραφές κλείνουν σύντομα!
Την Τετάρτη 31 Μαΐου η λήξη των εγγραφών για τους αγώνες της Αλοννήσου
Acheloos Run 2023: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες
RACE4LIFE 2023 - Νέα ημερομηνία
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο