10 λόγοι για να τρέξετε στο Μαραθώνιο της Ρόδου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή σε έναν από τους αγώνες του Roads to Rhodes Marathon

Share

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 9 Απριλίου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία σε όλους τους δρομείς. Ανανεωμένος, μεταφέροντας όμως και την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων αποτελεί το ιδανικό δρομικό trend για το 2017. Όσοι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια τον συνιστούν ανεπιφύλακτα και υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι που το ταξίδι στο πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου και η συμμετοχή στον αγώνα, αποτελούν εμπειρία ζωής.

1. Υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το σύνολο της διαδρομής του είναι δίπλα στη θάλασσα, κάτι μοναδικό ακόμα και για τα δεδομένα της Ελλάδας. 42.195 μέτρα δίπλα στο απέραντο γαλάζιο, σε μία απίστευτη εμπειρία για κάθε δρομέα.

2. Μαραθώνιος με… Ιστορία
Εκτός από τη θάλασσα, ο Μαραθώνιος της Ρόδου καμαρώνει και για τη διαδρομή δίπλα στα τείχη της πανέμορφης Μεσαιωνικής πόλης, αλλά και στα υπέροχα Ελαφάκια, που κοσμούν το λιμάνι της Ρόδου. Ενα ταξίδι στο χρόνο που ελάχιστοι αγώνες σε όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν.

3. Τώρα και Ημιμαραθώνιος
Ακολουθώντας την πλέον δημοφιλή τάση στο παγκόσμιο δρομικό κίνημα, η Οργανωτική Επιτροπή ενέταξε στο πρόγραμμα και Ημιμαραθώνιο, που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στη Ρόδο. Όσοι αναζητούν μία μεγαλύτερη πρόκληση από τα 5 και 10 χλμ. και δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τον Μαραθώνιο, έχουν πλέον την καλύτερη επιλογή!

4. Η Ρόδος είναι κοντά
Η Ρόδος είναι πιο κοντά από ποτέ, χάρη στις προσφορές για τη μετάβαση στο Σμαραγδένιο Νησί. Η Aegean Airlines που είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του 4ου Μαραθωνίου Ρόδου προσφέρει ειδικές τιμές σε γκρουπ άνω των 10 ατόμων, ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για Ρόδο. 

5. Ξενοδοχεία για όλα τα γούστα
Η Οργανωτική Επιτροπή παρουσιάζει μια σειρά επιλογών για τη διαμονή στη Ρόδο, για όλα τα γούστα και βαλάντια. Με ειδικές προσιτές τιμές υπάρχουν υπερσύγχρονα ξενοδοχεία από 3 έως 5 αστέρων που έχουν ενταχθεί στον αγώνα και προσφέρουν την ξακουστή εδώ και χρόνια ροδίτικη φιλοξενία. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα ημιδιατροφής αλλά και marathon breakfast για την ημέρα του αγώνα.

6. Μοναδικές παροχές για τους δρομείς
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου, θέλοντας να γίνει ακόμα πιο ελκυστικός, προσφέρει στους δρομείς πολλές και σημαντικές παροχές. Ξεχωρίζει το εκπληκτικό αναμνηστικό τεχνικό t-shirt της adidas, που θα το φορέσεις σε μία διαδρομή που είναι πιστοποιημένη από τον ΣΕΓΑΣ και την AIMS με τον χρόνο να αναγνωρίζεται επίσημα. Σε όλους τους δρομείς θα δοθεί επίσης τσάντα, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ την παραμονή του αγώνα υπάρχει για όλους pasta party, στο ξενοδοχείο Mitsis Grand Hotel.

7. Η καλύτερη εποχή για Μαραθώνιο
Ο αγώνας διεξάγεται στις 9 Απριλίου με την άνοιξη να έχει μπει για τα καλά και τις συνθήκες να είναι ιδανικές για όλους τους δρομείς για να διανύσουν τα 42.195 μέτρα χωρίς επιπλέον δυσκολίες. Ούτε πολύ κρύο, ούτε υπερβολική ζέστη, το κλίμα εκείνη την εποχή στη Ρόδο είναι το κατάλληλο για έναν αγώνα με τόσες απαιτήσεις, όπως είναι ο Μαραθώνιος.

8. Τρέχοντας με τους Ολυμπιονίκες
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στηρίζει το Μαραθώνιο της Ρόδου και εκλεκτοί πρωταθλητές που έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα βρεθούν στο νησί για να στηρίξουν τη διοργάνωση. Δρομείς και θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν, να μιλήσουν αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί τους! Επίσης οι δρομείς θα τρέξουν δίπλα στη Δωδεκανήσια πρωταθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Μαραθώνιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

9. Μαραθώνιος και Πάσχα στη Ρόδο
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου γίνεται την Κυριακή των Βαΐων και έτσι οι δρομείς έχουν την ευκαιρία εάν το θελήσουν, να παρατείνουν την παραμονή τους και να περάσουν ένα ανεπανάληπτο Πάσχα στο μοναδικό νησί. Επισκεφθείτε τη Μεσαιωνική Πόλη και περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του Αγίου Φανουρίου, διακοσμημένα με σκηνές από τα Θεία Πάθη, ακολουθήστε τον Επιτάφιο σε κάποια από τις γραφικές γειτονιές της πόλης της Ρόδου ή της Ιαλυσού και κάντε Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Ρόδου, με θέα τα μοναδικά μνημεία στο ιστορικό Μαντράκι.

10. Με την υπογραφή… Ρόδος
Ο Μαραθώνιος είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσεις τη Ρόδο ή να ξαναθυμηθείς τις παλιότερες επισκέψεις σου στο νησί. H Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, προσφέρει στους επισκέπτες της ένα ταξίδι στο παρελθόν, αλλά αποτελεί παράλληλα και μία σύγχρονη πόλη που δεν της λείπει τίποτα. Ξεχωρίζει η Μεσαιωνική Πόλη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO. Είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη οχυρωμένη πόλη της Ευρώπης με πολλά μνημεία των ελληνιστικών, βυζαντινών, μεσαιωνικών και οθωμανικών χρόνων. Επιπλέον, οι Πηγές της Καλλιθέας, οι αρχαιότητες της Ιαλυσού και η Ακρόπολη της Λίνδου, αποκαλύπτουν ένα μικρό μόνο μέρος της πλούσιας κληρονομιάς του νησιού. H μαγευτική ενδοχώρα του νησιού με τις πανέμορφες Επτά Πηγές και την καταπράσινη κοιλάδα με τις Πεταλούδες, το δάσος του Προφήτη Ηλία που προφέρεται για πεζοπορία αλλά και βόλτες με ποδήλατο. Ολα αυτά μαζί με αναρίθμητες και ποιοτικές προτάσεις γαστρονομίας και διασκέδασης!

Κι ένας ακόμα!
Αν δεν έφτασαν οι 10 λόγοι έχουμε κι έναν ακόμα! Οι διαδρομές του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου διαθέτουν την πιστοποίηση AIMS – ΙΑΑF ώστε να αναγνωριστούν και επίσημα οι επιδόσεις σας!

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:
www.roadstorhodes.com
Facebook: www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: twitter.com/RoadstoRhodes

Φωτος:
C.Ro.P Creative Rodos Photographers
Νίκος Καρανικόλας 

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1057:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο