Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας

Δείτε όλα όσα έγιναν αλλά και ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης

Share

Mε την κοινή πεποίθηση όλων των φορέων ότι ο 6oς Ημιμαραθώνιος Αθήνας θα βγάλει 21.000 δρομείς στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης. Διαβάστε αναλυτικά:

“Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας θα αποτελέσει και φέτος αφετηρία για την Άνοιξη και θα υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κορυφαίο γεγονός θα γίνει στις 19 Μαρτίου με τη φιλοδοξία ότι θα βγάλει στους δρόμους της πρωτεύουσας περίπου 21.000 δρομείς όλων των ηλικιών.

Σήμερα έγινε η συνέντευξη Τύπου στην οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και να εκφράσουν την πεποίθηση τους πως και φέτος ο Ημιμαραθώνιος θα αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Αλλωστε, ευρύτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο κτήριο της Ergo, που αποτελεί το μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

«Κάθε χρόνο ο Ημιμαραθώνιος γίνεται καλύτερος και μεγαλύτερος. Τελευταία εκτίμηση ως τώρα, είναι ότι στις 19 Μαρτίου 20.000 δρομείς θα τρέξουν σε όλες τις αποστάσεις, αριθμός ρεκόρ για το συγκεκριμένο αγώνα. Ένας αγώνας που σηματοδοτεί την αφετηρία της άνοιξης και συγκεντρώνει πολύ κόσμο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αγώνας αυτός είναι πολύ ασφαλής λόγω της ERGO που μας δίνει το πλεονέκτημα και την ασφάλεια να προγραμματίσουμε τον αγώνα για τα επόμενα χρόνια, ώστε κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα καλύτερος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και τον ΟΠΑΝΔΑ που είναι συνδιοργανωτές στη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου για τη συνεργασία που έχουμε. Επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου αλλά και τον κ. Πάντζα που είναι εδώ, για τη συνεργασία όχι μόνο στον Ημιμαραθώνιο, αλλά και σε άλλα θέματα, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Να ευχαριστήσω και την ERGO όχι τόσο για τη χορηγία, αλλά γιατί έχουμε τους ίδιους στόχους και φιλοδοξίες για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Οι στόχοι για τον αγώνα είναι μεγάλοι, ώστε σταδιακά να γίνει πόλος έλξης για πολλούς ανθρώπους και να φτάσει σε αριθμούς, τους αριθμούς του Μαραθωνίου.

Θέλω τέλος να ζητήσω από τα ΜΜΕ να μεταφέρουν τον παλμό στον κόσμο της Αθήνας, ώστε να είναι εκεί, να είναι μαζί μας στις 19 Μαρτίου για να προσθέσουν το δικό τους χαμόγελο, στα χαμόγελα που θα γεμίσουν το κέντρο της Αθήνας», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είπε: «Δεν είναι πάρα πολύ συχνό να βλέπεις ότι έχεις αρχίσει κάτι και στη συνέχεια να το βλέπεις να ανθίζει και να πηγαίνει καλά. Αυτό συμβαίνει με τον Ημιμαραθώνιο που ξεκίνησε επί δημαρχίας μου το 2012 και όταν έρθει η ώρα να παραδώσω το θεσμό, να ξέρω ότι όλα πήγαν καλά.

Είναι πάρα πολύ σημαντικός αγώνας για την πόλη, για την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό της, για αυτό και φέραμε τη διοργάνωση το Μάρτιο από το Μάιο. Είναι σημαντικό για την πόλη να επεκτείνουμε την προσέλευση τουριστών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και εποχές που δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Αυτό θα συμβεί εάν υπάρχουν γεγονότα κάθε εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να κάνουμε την Αθήνα ελκυστικό προορισμό.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει πολύ μεγάλη τουριστική άνοδος στην Αθήνα. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η ευρύτερη γειτονιά μας δεν προσφέρεται λόγω γεγονότων για επίσκεψη. Υπάρχει όμως και μία συστηματική δουλειά του Δήμου Αθηναίων με τους φορείς για να το πετύχουμε αυτό. Μπορείτε να δείτε την τελευταία τουριστική καμπάνια που κάναμε και αισιοδοξούμε ότι βάσει και των προβλέψεων, η τουριστική κίνηση θα πάει πολύ καλύτερα.

Εμείς στον Δήμο Αθηναίων τρέχουμε για να το πετύχουμε αυτό. Αλλά και ο κόσμος τρέχει για να την υγεία του και για να νιώσει καλύτερα. Η Αθήνα λοιπόν προσελκύει κόσμο και έχει μεγάλη σημασία να διατηρούμε αυτούς τους αθλητικούς θεσμού όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος και ο Μαραθώνιος».

Ο Θεόδωρος Κοκκάλας, διευθύνων σύμβουλος της ERGO, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να είμαστε τόσο ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, όσο και ο όμιλος που ασφαλίζει τους συμμετέχοντες στον αγώνα σε ενδεχόμενο ατυχήματος. Είναι μια χορηγία που κάνουμε με όλη μας την ψυχή. Αγαπάμε τον δρομικό αθλητισμό και ότι εκπροσωπεί περήφανα αυτή τη χώρα. Είναι εκπληκτική η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ κι ελπίζουμε να βοηθήσουμε να γίνεται ο αγώνας μεγαλύτερος και καλύτερος».

Ο Σπύρος Πάντζας εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Αθήνας, είπε: «Ο Ημιμαραθώνιος είναι ένα γεγονός που προβάλλει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις ομορφιές του τόπου μας. Φέτος πέραν από αρωγοί είμαστε και συνδιοργανωτές του αγώνα. Παράλληλα θα εισηγηθώ άμεσα και τη χρηματοδότηση του συνεδρίου της AIMS. Ελπίζω οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τις 21.000 κι εύχομαι ο 6ος Ημιμαραθώνιος να στεφθεί με επιτυχία και να ενισχύσει την τουριστική κίνηση».

«Ο ΕΟΤ είναι πάντα δίπλα σε Ημιμαραθώνιο και Μαραθώνιο» σχολίασε ο γενικός γραμματέας του, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και συνέχισε: «Ο ΕΟΤ δίνει σημασία σε γεγονότα όπως ο Ημιμαραθώνιος και ο Μαραθώνιος Αθήνας. Θα είμαστε και στο μέλλον δίπλα σας, αφού αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς να σας στηρίζουμε. Η απήχηση του Ημιμαραθωνίου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Παράλληλα έχει γίνει και ένα τουριστικό γεγονός που απευθύνεται σε πολίτες όλης της χώρας. Ο Ημιμαραθώνιος προσελκύει και πολλούς πολίτες του εξωτερικού, καθώς εκείνη την εποχή στην Ευρώπη είναι το “city break” και πολλοί επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα για να συνδυάσουν την βόλτα με μια αθλητική διοργάνωση».

Ο νικητής της περσινής διοργάνωσης, Κώστας Γκελαούζος, ήταν στο πάνελ και είπε: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Φέτος πάλι θα έχουμε τη χαρά να τρέξουμε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και παράλληλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ελπίζω ο καιρός να είναι καλός, να βοηθήσει και τον κόσμο να χαρεί τον αγώνα και τους αθλητές να αποδώσουν. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εκτός από ένας δυνατός αγώνας, είναι και μια γιορτή, οπότε ελπίζω να είμαστε όλοι εκεί και να τον χαρούμε, να γιορτάσουμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές, στους χορηγούς, στους αθλητές και σε όσους μετάσχουν».

«Είμαι τόσο συχνά στην Ελλάδα, που όπως λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων θα μπορούσα να πάρω και δεύτερη υπηκοότητα», είπε αρχικά αστειευόμενος ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, και συμπλήρωσε: «Αρχικά σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για την AIMS και το δρομικό κίνημα γενικώς. Η απόσταση του μαραθωνίου είναι μεγάλης σημασίας για όλους, όμως, ο ημιμαραθώνιος είναι αυτή τη στιγμή πιο δημοφιλής και αναπτυσσόμενος σε όλο τον κόσμο, καθώς η απόσταση του είναι πιο προσιτή για περισσότερους δρομείς. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας προσφέρει σε διάφορους τομείς. Έχει κοινωνικά οφέλη, προσφέρει ευτυχία στους δρομείς και αυτό το βλέπεις στο πρόσωπο τους όταν περνούν την γραμμή του τερματισμού».

Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Κώστας Μπιτζάνης, τόνισε: «ο ΟΠΑΝΔΑ στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει γεγονότα που απευθύνονται σε μεγάλο κοινό. Ένα από αυτά είναι και ο Ημιμαραθώνιος που μεταξύ άλλων δίνει ζωντάνια και παλμό στην πόλη μας και την ευκαιρία στους πολίτες να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην άθληση. Ραντεβού στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου».

Ο πρόεδρος των Special Olympics, Διονύσης Κοδέλλας, είπε: «Ο αγώνας γεμίζει τον κόσμο με χαμόγελα. Οι αθλητές των Special Olympics περιμένουν τον αγώνα με ανυπομονησία, προπονούνται σκληρά και είναι διαφορετικοί άνθρωποι».

Tέλος, ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Βαγγέλης Παπαποστόλου, τόνισε: «Κάθε φορά προσπαθούμε να μετατρέψουμε με ασφάλεια, τους δρόμους σε αγωνιστικό χώρο και τα πεζοδρόμια σε κερκίδες. Είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες κι αλλάζουμε την εκκίνηση των 3 χλμ. και την τοποθετούμε επί της Βασ. Σοφίας στο ύψος της ΛΑΕΔ για να υποδεχτούμε 4.500-5.000 δρομείς, πολλαπλάσιους από πέρυσι. Από φέτος έχουμε και παιδικό αγώνα με περισσότερες από 1.000 συμμετοχές. Ο αγώνας των 5 χλμ. θα ξεπεράσει τις 10.000 συμμετοχές».”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελλερεφόντεια 2023: Άνοιγμα εγγραφών
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Gotzilla Xanthi Trail 23: Oι φωτογραφίες
Δείτε ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης
Συκάρειος Δρόμος 2023: Χρήσιμες πληροφορίες
Παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο