5ο ”Olympic Day Run” Greece… παντός καιρού!

Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης

Share
5ο ''Olympic Day Run'' Greece

Χιλιάδες δρομείς, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και πλήθος οικογενειών, σχολείων, running teams, αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων από όλη την Ελλάδα, αψήφησαν τα παιχνίδια του καιρού και έγιναν μια τεράστια παρέα που έτρεξε με ενθουσιασμό, δίνοντας  λάμψη και χρώμα στον μοναδικό  Ολυμπιακό αγώνα δρόμου της χώρας, που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη πριν από 5 χρόνια (2018) ενώ διεξάγεται και σε άλλα 200 σημεία του πλανήτη, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών.

Το γλυπτό ”Ομπρέλες” του Ζογγολόπουλου – σημείο εκκίνησης και τερματισμού των 10 και 5 χιλιομέτρων – ”προστάτευσε” από την βροχή τους χιλιάδες δρομείς και κοινού του 5ου ”Olympic Day Run” Greece… που ουδόλως πτοήθηκαν αφού έτρεξαν εν μέσω βροχής  στις πιστοποιημένες για την ασφάλεια τους – από την Διεθνή Ομοσπονδία της AIMS – διαδρομές της διεθνούς διοργάνωσης.

Δηλώσεις φορέων και διοργανωτών

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε την εκκίνηση των 10 χλμ. δηλώνοντας γεμάτος συγκίνηση: ‘‘Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει παρέα με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, πρωταθλητές που έχουν διαπρέψει στον τομέα τους και φυσικά ελεύθερους αθλούμενους και παιδιά. Αξίζουν στην ιστορία της πόλης τέτοιες χαρές”

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου υπογράμμισε: ”Η Θεσσαλονίκη είναι αθλητομάνα. Είμαστε όλοι κοντά στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, γιατί εδώ συναντάμε ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό. Και εμείς οφείλουμε ως εκπρόσωποι του να τον προωθούμε με κάθε τρόπο” ενώ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πρωταθλητής Ευρώπης ποδοσφαίρου (2004) κος Άγγελος Χαριστέας, δήλωσε λίγο πριν τρέξει και ο ίδιος στον αγώνα: ”Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη αυτή η διοργάνωση. Χαίρομαι που βλέπω όμορφα πρόσωπα γύρω μου να διασκεδάζουν τον αγώνα. Και κυρίως χαίρομαι που συνάντησα δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας”.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε: ”Η Θεσσαλονίκη αφήνει το αποτύπωμα της σε διεθνές επίπεδο. Οι Ολυμπιακοί κύκλοι ταξιδεύουν μέσα από την πόλη και οι δρομείς σε αυτό το εγχείρημα αισθάνονται τη συντροφιά της Ολυμπιακής οικογένειας”.

Η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Αργυρή Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου είπε: ”Όλα πήγαν καλά… παρότι ο καιρός πήγε να μας τα χαλάσει. Όπως διαπιστώσατε όμως, τίποτα δε μας σταματά! Το Ολυμπιακό πνεύμα νίκησε! Γίνεται σπουδαία δουλειά από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και από τους φορείς της πόλης και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια”.

Βλέποντας να διαδέχεται την καταρρακτώδη βροχή το ουράνιο τόξο και ο λαμπερός ήλιος, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, τόνισε χαμογελώντας: ”Σήμερα θα… κολυμπήσουμε, δεν θα τρέξουμε. Σημασία, έχει ότι ο αθλητισμός μας ενώνει. Και στην αφετηρία βρισκόμαστε όλοι μαζί για να προωθήσουμε τις Ολυμπιακές Αξίες. Στο κάλεσμα του ”Olympic Day Run” Greece θα είμαι σταθερά συνεπής και παρόν!” για να συμπληρώσει η Αργυρή Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου: ”δεν μας πτόησαν τα τερτίπια του καιρού” και να καταλήξει η επίσης Αργυρή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου: ”Στηρίζουμε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τη δουλειά που γίνεται. Σήμερα γίναμε όλοι μια τεράστια αγκαλιά! Η άθληση έχει αξία και νόημα και χαίρομαι που μικρά παιδιά βρίσκονται εδώ για να εισπράξουν τα μηνύματα και να μεταλαμπαδεύσουν το Ολυμπιακό πνεύμα”.

5ο ''Olympic Day Run'' Greece
H απονομή στους άντρες για τον αγώνα των 10χλμ.

Οι νικητές

Στον αγώνα των 10 χλμ. που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, την 1η θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Ιωάννης Κρέκας με χρόνο 34.41. Ακολούθησαν, ο Εμμανουήλ Χατζηνικολάου (36.42) και ο Σάββας Αργυρόπουλος (37.27). Στις γυναίκες θριάμβευσε η αθλήτρια χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, Olympian Μαρία Ντάνου με χρόνο 44.37, με 2η την Κατερίνα Καρακουλάκη (44.47) και 3η την Γεωργία Στεφάνου (45.27).

5ο ''Olympic Day Run'' Greece
H απονομή στις γυναίκες για τον αγώνα των 10χλμ.

Στον αγώνα των 5 χλμ, που ξεκίνησε με ένα υπέροχο ουράνιο τόξο, πρώτευσε στους άνδρες ο Κωνσταντίνος Καρατζάς με επίδοση 17.25 και στις γυναίκες η Εύη Τσινγκανού του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής, με χρόνο 21.03.

Στον αγώνα 1.5χλμ. – την εκκίνηση του οποίου έδωσε ο λιλιπούτειος πιανίστας και ”Πρεσβευτής” του αγώνα, το παιδί ”θαύμα” Εμμανουήλ Κουτσάκης – με διαδρομή από την πλατεία Αριστοτέλους έως το γλυπτό ”Ομπρέλες” του Ζογγολόπουλου, 1ος στους άνδρες αναδείχθηκε ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης (05.51) και στις γυναίκες η Μαλαματή Παπαδοπούλου (06.48).

5ο ''Olympic Day Run'' Greece
Ο Εμμανουήλ Κουτσάκης Πρεσβευτής του αγώνα.

Χιλιάδες δρομείς και κοινού, έδωσαν ραντεβού στο 6ο ”Olympic Day Run” Greece με την υπόσχεση ότι όλοι μαζί θα κάνουν ακόμα πιο δυνατό και στην Ελλάδα μας.. τον παγκόσμιο θεσμό!!!

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια του ”Olympic Day Run” Greece, Δρ. Κυριακή Ουδατζή, δεσμεύτηκε ότι το ”6ο Olympic Day Run” Greece θα απογειώσει την πόλη και την χώρα μας: ”Είμαι συγκινημένη με το πάθος των δρομέων και του κόσμου που ήρθε να μοιραστεί μαζί μας αυτή την μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία, γιατί παρά την βροχή έμειναν εδώ για να στηρίξουμε όλοι μαζί το μεγάλο στοίχημα της πόλης μας, τον μοναδικό στην χώρα Αγώνα Δρόμου που φέρει το διεθνώς πιο αναγνωρίσιμο brand name, αυτό των Ολυμπιακών κύκλων!  Η διοργάνωση μας ένωσε όλους ακόμα πιο δυνατά και στο τέλος όλοι, χιλιάδες δρομείς και ενθουσιώδες κοινό – κάτω από έναν υπέροχο ήλιο που μας γέμισε αισιοδοξία για ένα ακόμα καλύτερο αύριο – χάρηκαν τους αγώνες. Δεσμεύομαι του χρόνου να πορευτούμε πιο δυνατά και να ανεβάσουμε στο πιο ψηλό βάθρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού χάρτη την πόλη και την χώρα μας…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης, που συνέβαλαν καταλυτικά στην τεράστια επιτυχία του 5ουOlympic Day RunGreece και ειδικά τον Χρυσό Χορηγό, την Εταιρία ”ΜΑΣΟΥΤΗΣ”  και τον ΟΣΕΘ – Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες και Φωτογραφικό Υλικό:

http://olympicdayrun.gr/ και www.olympicmuseum–thessaloniki.org &
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057057836304

Κάντε like στη σελίδα στο facebook & follow στο instagram και μάθετε πρώτοι τα νέα του επετειακού Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας!!!

Hashtag: #olympicdayrun

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το move for the planet επιστρέφει
Η πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά
Βάλε τέλος στο μυϊκό πόνο με τα φυσικά προϊόντα της Pharmasept
Άμεση ανακούφιση με τη δύναμη του πάγου, χωρίς καμία φαρμακευτική ουσία
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο