1ος Αγώνας Δρόμου «Όλοι Μαζί-Όλοι Ίσοι»

Χαμόγελα και συγκίνηση στον αγώνα στη Λιβαδειά

Share
1ος Αγώνας Δρόμου «όλοι μαζί - όλοι ίσοι»

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στη Λιβαδειά ο 1ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», ο οποίος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα».

Συμμετείχαν πολλοί σημαντικοί αθλητές ΑμεΑ, όπως ο Παναγιώτη Εμμανουηλίδης, η Γεωργία Καλτσή, η Μαριλένα με τον Βασίλη Γερογιάννη, η Δήμητρα Λουκάκη, η Μαρίλια Παπαδάκη, η Αγγελική με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη και ο Άρης Κατσούλης με την ομάδα του Tihio Race, τον Θωμά Ρούμπα και τον Ξενοφών Χολέβα. Δυναμική ομαδική συμμετοχή είχε και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ με τους αθλητές Δημήτρη Λίτσιο, Γιώργο Μπέλλο, Γιάννη Σκουρμπούτη, Σωκράτη Διγγολη, Γιώργο Λαμπρακάκη και Χαράλαμπο Κορδάκη.

Στα 700μ των παιδιών συγκίνησαν με την προσπάθεια τους οι μικροί πρωταθλητές της ζωής και μαθητές σε ειδικά σχολεία και δομές της Βοιωτίας.

Και στις δυο αποστάσεις μαζί με τους αθλητές ΑμέΑ έτρεξαν και εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα όλων των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Ειδικά στη μεγάλη διαδρομή των 5χλμ, οι περισσότεροι δρομείς κινήθηκαν όλοι μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο συγκινώντας την πόλη της Λιβαδειάς.

1ος Αγώνας Δρόμου «όλοι μαζί - όλοι ίσοι»

Ανάμεσα τους ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος δήλωσε:

«Με τη μοναδική εμπειρία του 1ου Αγώνα Δρόμου για ΑμεΑ έκλεισαν οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»! Κάθε τέλος είναι και μια αρχή. Του χρόνου ξανά μαζί! Έως τότε, σκληρή δουλειά, από όλους μας, για να μειώσουμε λίγο την οφειλή της Πολιτείας, προς αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους!»

Ο εμπνευστής του αγώνα και Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ Ιωάννης Περγαντάς δήλωσε:

«Αυτός ο αγώνας πέτυχε το στόχο της ενσωμάτωσης και συμπερίληψης των ΑμέΑ μαζί με τους αρτιμελείς δρομείς ανοίγοντας το δρόμο για να γίνει θεσμός. Ο ενθουσιασμός τόσο των αθλητών  όσο και των θεατών που αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση μας δεσμεύουν  για να συνεχίσουμε με περισσότερες αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.»

Βασικοί υποστηρικτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, η Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Λιβαδειάς), η Τροχαίας Λιβαδειάς και πολλοί ακόμα τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Στερεάς Ελλάδας. Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και τους τοπικούς χορηγούς Παπακωνσταντίνου Ευστάθιο (Εμπόριο ποτών-αναψυκτικών) για τα νερά και Λεωνίδα Τόγια (Οπωροπωλείο) για τις μπανάνες.

Με την βοήθεια και την υποστήριξη όλων έγινε η αρχή ώστε αυτή η διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί στα αθλητικά δρώμενα. Στόχος είναι να γίνει οδηγός και έμπνευση για τα άτομα με αναπηρία να βγουν έξω στους δρόμους να αθληθούν ισότιμα, αλλά και όλη η ελληνική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να υποστηρίξει τις προσπάθειες τους.

Δείτε παρακάτω την πλήρη ανακοίνωση της διοργάνωσης μαζί με επιπλέον φωτογραφίες.

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν τις προσωπικές τους φωτογραφίες βάζοντας τον αριθμό συμμετοχής τους στο https://www.energyphotos.gr/event/livadeia-2022

1ος Αγώνας Δρόμου «όλοι μαζί - όλοι ίσοι»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο