Μελέτη του Sports Excellence και ΕΚΠΑ για το Metsovo Ursa Trail 2022

Δείτε πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στην μελέτη

Share
Metsovo Ursa Trail μελέτη Sports Excellence

Αθλητική μελέτη θα πραγματοποιήσει το Sports Excellence και το ΕΚΠΑ για τους συμμετέχοντες του Metsovo Ursa Trail 2022 που θα το δηλώσουν ηλεκτρονικά. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μελέτη του Sports Excellence και ΕΚΠΑ για το Metsovo Ursa Trail 2022

«Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του του ΠΓΝ ¨ΑΤΤΙΚΟΝ¨, ΕΚΠΑ και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών «Άθληση & Υγεία» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανακοινώνει τη συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Metsovo Ursa Trail 2022, για τη μελέτη με Θέμα «Η επίδραση της χιλιομετρικής απόστασης και της υψομετρικής διαφοράς στη σύσταση σώματος, στη μηχανική απόκριση, στην ισχύ των κάτω άκρων και στην καρδιακή μεταβλητότητα των αθλητών ορεινού τρεξίματος»

Η μελέτη απευθύνεται στους αθλητές που θα συμμετέχουν στο Metsovo Ursa Trail 2022 στα αγωνίσματα:

A. των 21 χιλιομέτρων με 1160 θετική υψομετρική και 

B. των 40 χιλιομέτρων με 2800 θετική υψομετρική. 

Θα διεξαχθεί στο Μέτσοβο το διάστημα από 26 έως 29 Μαΐου 2022 και δικαίωμα συμμέτοχής έχουν αθλητές από 18 ετών και άνω με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τους 20 συμμετέχοντες ανά αγώνισμα. 

Οι εγγραφές άνοιξαν την 25η Απρίλιου του 2022 και θα διαρκέσουν έως και την 22η Μαΐου 2022. Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητάς

Για τη συμμετοχή τους στην μελέτη οι αθλητές, καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική φόρμα του Sports Excellence πατώντας εδώ

Από τη συμμετοχή στη μελέτη οι αθλητές θα λάβουν φάκελο ατομικών αποτελεσμάτων σχετικά με τη σύσταση του σώματος, τις καρδιακές προσαρμογές και τη μηχανική συμπεριφορά των μυών ύστερα από ένα αγώνα ορεινού δρόμου με ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

Επιπλέον, για τους συμμετέχοντες παρέχεται δωρεάν μια πλήρη εργομετρική αξιολόγηση από το εργαστήριο του Sports Excellence, στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης «Π.Ν. ΣΟΥΚΑΚΟΣ», σε χρόνο που το επιθυμούν, κατόπιν συνεννόησης. 

Η μελέτη πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αποκλειστική δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο