Ο κατάδικος που έτρεξε ελεύθερος στον Μαραθώνιο της Βοστόνης

Η ξεχωριστή ιστορία του Markelle Taylor

Share

O Boston Marathon μας χαρίζει πάντοτε ξεχωριστές δρομικές, και όχι μόνον, ιστορίες.

Ποιος δεν θυμάται τις 3 γυναίκες που “κουβάλησαν” μία δρομέα για να τερματίσει ή την απίθανη ιστορία του Yuki Kawauchi;

Και η φετινή διοργάνωση, όμως δεν μας άφησε παραπονεμένους. Η ιστορία του Markelle Taylor είναι βγαλμένη από ταινία και η κορύφωσή της έγινε στον φετινό Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Ο Taylor ήταν για 19 χρόνια φυλακισμένος και ξεκίνησε μες στη φυλακή τη συνήθειά του να τρέχει. Ήταν η διέξοδος του, ο τρόπος να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και το παράθυρο του στη ζωή.

Το 2019 αποφυλακίστηκε και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα τρέχοντας στον Μαραθώνιο της Βοστόνης. Είχε καταφέρει να προκριθεί με ειδική άδεια καθώς είχε πετύχει το όριο τρέχοντας 104 στροφές στο προαύλιο των φυλακών. Τότε όμως έτρεξε όλο τον αγώνα στο πλευρό του προπονητή του χωρίς το δικαίωμα να “ξεκολλήσει” από δίπλα του. Τερμάτισαν μαζί σε 3:03:52.

Ο φετινός Μαραθώνιος της Βοστόνης για τον Taylor ήτανο πιο εμβληματικός. Όχι γιατί πέτυχε νέο προσωπικό ρεκόρ με 2:52:00 τρέχοντας μάλιστα με εντυπωσιακή σταθερότητα, αλλά γιατί ήταν ο πρώτος αγώνας σαν ελεύθερος πολίτης.

Για τρία χρόνια δεν είχε δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα σαν περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του. Μία εβδομάδα πριν τον αγώνα, ωστόσο, έμαθε ότι μπορεί να ταξιδέψει μόνος, χωρίς έλεγχο και περιορισμό.

Δεν το σκέφτηκε και πολύ! Πακέταρε τα πράγματά του και ταξίδεψε στην αμερικανική πόλη σαν ελεύθερος άνθρωπος για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Και δεν σταματά εκεί! Έχει θέσει ήδη τους επόμενους του στόχους, τόσο για τη ζωή όσο και για τους αγώνες του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε "beef" μεταξύ Jacob και Josh Kerr!
Ο Νορβηγός έβαλε φωτιά με τις δηλώσεις του
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024
LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο