Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Διεθνής Μαραθώνιου Ρόδου

Συνάντηση της Προέδρου της Ο.Ε. Μαριέτας Παπαβασιλείου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Share
O Περιφερειάρχηw Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου & Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου και η Γενική Συντονίστρια του αγώνα, κα Ελένη Αδαμάκη.
O Περιφερειάρχηw Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου & Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου και η Γενική Συντονίστρια του αγώνα, κα Ελένη Αδαμάκη.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, είχαν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου & Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κα Μαριέτα Παπαβασιλείου και η Γενική Συντονίστρια του αγώνα κα Ελένη Αδαμάκη.

Οι κυρίες Παπαβασιλείου και Αδαμάκη ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την μεγάλη απήχηση που έχει στη διεθνή δρομική κοινότητα ο 7ος Μαραθώνιος Ρόδου ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου με τη φυσική παρουσία των αθλητών από 42 διαφορετικές χώρες του κόσμου (και με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων), έπειτα από ένα «διάλειμμα» δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε το διαχρονικά άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου με τις κυρίες Παπαβασιλείου και Αδαμάκη να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική και αδιάλειπτη στήριξη από τον πρώτο αγώνα μέχρι σήμερα.

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ξεκίνησε ως ένα μεγάλο τόλμημα και εξελίχθηκε σε ένα αγώνα θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Μεγάλο και ουσιώδη ρόλο στην επιτυχία αυτή έχει διαδραματίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια εμπράκτως τη διοργάνωση. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία αυτή και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο που μοιράστηκε και υποστήριξε το όραμά μας, να θέσουμε τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου δρομικού ενδιαφέροντος.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Νίκο Νικολή για την άριστη συνεργασία. Σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, όπως αυτή που διανύουμε, αναδεικνύεται περίτρανα η αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά», ανέφερε η κα Παπαβασιλείου.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, κ. Γ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι είναι δεδομένη η στήριξη της ΠΝΑΙ στον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Μετά από μια παρένθεση δύο ετών λόγω της πανδημίας, επιστρέφουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Περιφέρεια που έβαλε τα νησιά μας στον παγκόσμιο χάρτη και στο παγκόσμιο ημερολόγιο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, είναι έτοιμη να φιλοξενήσει και πάλι τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, τον αγώνα δρόμου με την ισχυρότερη ιστορική αναφορά και τον μεγαλύτερο και τον πιο σημαντικό συμβολισμό. Ένα ακόμα παγκόσμιο ραντεβού της διεθνούς αθλητικής κοινότητας, στα νησιά που διδάσκουν εξωστρέφεια.

Μια ακόμα, από τις δεκάδες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις που τα τελευταία χρόνια φιλοξένησαν τα νησιά μας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αγαπά τον Αθλητισμό και το αποδεικνύει καθημερινά! Συνεχίζουμε, με τον πήχη εκεί που εμείς τον βάλαμε! Ψηλά»!

Οι εγγραφές για τον 7ο Μαραθώνιο της Ρόδου που θα γίνει στις 10 Απριλίου 2022 συνεχίζονται για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/.

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες.  

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ & Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H Hotels Collection. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines και χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών η Blue Star Ferries. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί είναι οι iStorm, Garden of Panthenols, fibranΚΑΥΚΑΣCitroen ΠαρασκευάςΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. και το Εμπορικό και Bιομηχανικό Eπιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Συνδιοργάνωνες του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. O αγώνας υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα) θα είναι το κέντρο εγγραφών του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο