Άριστα 10 για τον Alonissos Challenge!

Μοναδικές στιγμές έζησαν οι περισσότεροι από 200 δρομείς που έλαβαν μέρος στον επετειακό 10ο Alonissos Challenge

Share

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου ο Alonissos Challenge 2015. Διοργανωτής του αγώνα ήταν ο Οργανισμός Πολιτιστικών Αθλητικών Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε αναλάβει η ALL ABOUT RUNNING. Ο αγώνας αποτελεί εκδήλωση “Άθληση για Όλους” και είναι συγχρηματοδοτούμενος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς διεξήχθη για 10η φορά.

To πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις αγώνες τρεξίματος αποστάσεων 30 χλμ., 10 χλμ. και 2 χλμ. και μια διαδρομή 15 χλμ. για περιπατητές ενώ και φέτος ο αγώνας διατήρησε το στοιχείο του multi terain, προσφέροντας συνεχείς εναλλαγές στα πανέμορφα τοπία του νησιού των Σποράδων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων πραγματοποιήθηκαν στο Πατητήρι, το λιμάνι της Αλόννησου. 

Στον αγώνα των 30 χλμ. μεγάλος νικητής ήταν ο Νίκος Νάτσης με 2:37:55 ενώ η Gabi Naegele και η Σταματελοπούλου Ευγενία ήταν οι πρώτες γυναίκες τερματίζοντας μαζί.

Στα 10 χλμ. επικράτησε ο Στέλιος Βώβος με 42:37 ενώ πρώτη γυναίκα με νέο ρεκόρ διαδρομής(44:21) ήταν η Ανδριανή Δόμβρου.

Για πρώτη φορά φέτος στον αγώνα των 2 χλμ. συμμετείχαν εκτός από παιδιά και ενήλικες, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δρομικά βήματα.  Ωστόσο όπως και κάθε χρόνο, βραβεύτηκαν τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια δημοτικών-γυμνασίων με τον Αρμάντο Λούμσι και την Μαρία Μπίτρα να κερδίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πέτρος Βαφίνης, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για τη φετινή διοργάνωση, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γίνει θεσμός για το νησί και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτό», και ανακοίνωσε την ημερομηνία για το Alonissos Challenge 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο