Δόθηκε η εκκίνηση στον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδιο δρόμο

Δείτε την ανακοίνωση των διοργανωτών

Share
Η εκκίνηση του Αυθεντικού Φειδιππιδίου δρόμου

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Σήμερα, στις 06:00 δόθηκε η εκκίνηση του  6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου και 36 αθλητές από 15 χώρες ξεκίνησαν το ταξίδι των 490 km προς Σπάρτη και κατόπιν να επιστρέψουν από τον ίδιο δρόμο στην Αθήνα.

Αν και πολύ νωρίς, πολλοί φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές και εκπρόσωποι Φορέων ήρθαν και εμψύχωσαν τους αθλητές. Ενδεικτικά,  ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Τρομπέτας, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ, κ. Σάμιος και από τον Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης, ο κ. Κατσίκας.

Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων πλαισίωσε μουσικά την εκκίνηση του Αγώνα, ενώ η εκπομπή της ΕΡΤ «ΑΠΟ ΤΙΣ 6» κάλυψε τηλεοπτικά το αθλητικό αυτό γεγονός.

Τέλος, λίγα χιλιόμετρα από το Μουσείο του Κεραμεικού, η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου,  κα Μαρία Πολύζου απαθανάτιζε τις πρώτες στιγμές των αθλητών με τον φακό της και ζει ξανά τις δικές της, όταν η ίδια είχε διανύσει και τερματίσει τη εν λόγω διαδρομή κι έως τον Μαραθώνα, με την υποστήριξη του δασκάλου του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου και δάσκαλο όλων των δρομέων, κ. Τάκη Σκουλή.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία των αθλητών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι φωτογραφίες από τον 39ο Αγώνα Δρόμου Αθήνας 10χλμ.
Ξαναζήστε στιγμές από τον αγαπημένο αγώνα
Run Greece Καστοριά 2021 - Ματαίωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Έτρεξαν για την Δήμητρα οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου
Δείτε περισσότερα για τη δράση του ΣΔΥ Βόλου
Back to Top