Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης 2021

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης για 50η φορά.

Share
Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Νοεμβρίου η Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί 33.000 δρομείς που θα λάβουν μέρος στον 50ο Μαραθώνιο της πόλης.

Ο TCS New York Marathon μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε το 2020 λόγω πανδημίας, επιστρέφει όμως με αισιοδοξία και τη διάθεση να φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Μην ξεχνάμε, πως στην τελευταία του διοργάνωση, το 2019, είχε 53.639 τερματίσαντες από 140 διαφορετικές χώρες!

Όλη η πόλη στο πόδι

Στους δρόμους θα βρεθούν και 10.000 εθελοντές, ενώ όλη η πόλη είναι στο πόδι. Άλλωστε, η διαδρομή περνά από τα πέντε μεγάλα διαμερίσματα του “Μεγάλου μήλου”, κατά σειρά το Staten Island, το Brooklyn, το Queens, το Bronx, και καταλήγει στο Manhattan.

Ολοκληρώνονται οι Major Marathons

Με τον TCS New York Marathon κλείνει και ο φετινός κύκλος των Major Marathons! Φέτος, μάλιστα για πρώτη φορά μέσα σε 42 ημέρες έγιναν οι 6 από τους 7, με αυτόν του Τόκιο να μην πραγματοποιείται καθόλου.

Δυνατά ονόματα στους ελίτ

Φυσικό είναι να υπάρχουν και κορυφαίοι δρομείς στη λίστα εκκίνησης, αν και γενικά η διαδρομή δεν προσφέρεται για… παγκόσμιο ρεκόρ.

Ξεχωρίζουν η Peres Jepchirchir, χρυσή ολυμπιονίκης στο Τόκιο, στις γυναίκες, καθώς και ο Kenenisa Bekele, ο οποίος πριν από 6 περίπου εβδομάδες απογοήτευσε στο Βερολίνο.

Σημαντικές παρουσίες ακόμα είναι αυτές του Ολλανδού Abdi Nageeye, ασημένιου ολυμπιονίκη στο Τόκιο, καθώς και του Κενυάτη Kibiwott Kandie

Οι Αμερικάνοι περιμένουν με αγωνία την πρώτη εμφάνιση στην απόσταση του δικού τους Ben True, ο οποίος δηλώνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και της Molly Seidel που στο Τόκιο τους χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Παρούσα και η Flanagan

Στην Νέα Υόρκη επιστρέφει η Shalane Flanagan, η οποία στο παρελθόν έχει αφήσει τη δική της ιστορία στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Αυτή τη φορά επιθυμεί να κλείσει τον δικό της “κύκλο” των Major που ξεκίνησε στα τέλη του Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

Έκτοτε έχει τρέξει συνολικά και στους πέντε Majors, καθώς και σε έναν ακόμα, σε virtual όμως μορφή, αυτόν του Τόκιο.

Έως τώρα, είναι με άνεση εντός στόχου, να τερματίσει σε όλους δηλαδή, κάτω από τις τρεις ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο