Παρέλαση αστέρων στον Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια 2021

Μεγάλος αγώνας αναμένεται στην Βαλένθια αυτήν την Κυριακή

Share
Από το Παγκόσμιο ρεκόρ του 2020 στην Βαλένθια

Την Κυριακή ο Valencia Half Marathon

Την ερχόμενη Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Valencia Half Marathon Trinidad Alfono EDP 2021, ή πιο απλά ο Ημιμαραθώνιος της Βαλένθια.

Αναμένεται να είναι μία πραγματική παρέλαση αστέρων καθώς στον αγώνα θα λάβουν μέρος κορυφαίοι αθλητές της απόστασης.

Και τα ρεκόρ έχουν ήδη αρχίσει να… τρίζουν!

Μιλάμε βέβαια για μία διοργάνωση και μία διαδρομή που πέρυσι έδωσε παγκόσμια ρεκόρ, αλλά και απίθανες επιδόσεις από πολλούς ελίτ δρομείς.

Δυνατή τριάδα στους άνδρες

Στους άνδρες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Κενυατών Rhonex Kipruto και Rodgers Kwemoi, αλλά και του σπουδαίου Αιθίοπα δρομέα, Muktar Edris.

Ο Kipruto πέρυσι στην ισπανική πόλη είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ. με 26:24 ενώ στον Ημιμιμαραθώνιο ήταν τρίτος με 57:49 (το οποίο είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών).

Ο 23χρονος συμπατριώτης του Rodgers Kwemoi έχει επίδοση κάτω από τα 27 λεπτά στα 10χλμ. και θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο, ενώ ο Muktar Edris έχει μεγάλη εμπειρία και σπουδαία ρεκόρ (59:04 στον Ημί).

Πέρα από τους τρεις, θα τρέξουν τέσσερις ακόμα δρομείς με ρεκόρ κάτω από τα 59 λεπτά (Philemon Kiplimo, Abel Kipchumba, Kelvin Kiptum, Andamlak Belihu) οι οποίοι προφανώς και συγκαταλέγονται στα φαβορί.

Μάχη των ρεκόρ στις γυναίκες

Στις γυναίκες η κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση του Ημιμαραθώνιου Yalemzerf Yehualaw με 1:03:43 θα αντιμετωπίσει την κάτοχο των Παγκόσμιων ρεκόρ σε 5.000 και 10.000μ. Letesenbet Gidey.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μία κόντρα που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες τόσο για μία συναρπαστική μονομαχία όσο και για την επίτευξη νέου ρεκόρ στην απόσταση.

Η Gidey που πρόσφατα μπήκε στην ομάδα της NN Running Team, θα τρέξει για πρώτη φορά επίσημα την απόσταση. Με 29:01.03 βέβαια ατομικό στα 10.000μ. αντιλαμβάνεστε ότι θα κυνηγήσει μία πραγματικά σούπερ επίδοση.

Όσο για την μόλις 22 ετών Yehualaw θα πρέπει να επιβεβαιώσει το απίθανο Παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στην απόσταση πριν λίγους μήνες στον Antrim Coast Half Marathon με 1:03:43!

Bέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να πούμε πως έχει ήδη τρέξει ακόμα δύο φορές την απόσταση στο 1:04, μία το 2020 στο Νέο Δελχί και μία την περασμένη άνοιξη στην Κωνσταντινούπολη.

Την τελευταία φορά που οι δύο τους, ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωπες η Gidey της έριξε στροφή. Ήταν στον προκριματικό αγώνα της χώρας τους για τους Ολυμπιακούς στα 10.000μ. όπου η μεν Gidey πέτυχε το αλησμόνητο Παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ η Yehualaw είχε τερματίσει σε 30:20.77.

Το πλάνο πάντως λέει πως οι δύο τους θα ακολουθήσουν πολύ γρήγορα περάσματα και ίσως δούμε πράγματι ένα νέο ρεκόρ (15:05 τα 5χλμ και 30:20 τα 10χλμ.). Άλλωστε και οι καιρικές συνθήκες αναμένονται αρκετά καλές.

Ώρα, συμμετοχές, Live streaming

Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 8:30 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδος). Αυτή θα είναι η 30η διοργάνωση του αγώνα, ενώ αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 12.000 δρομείς.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο