Οι αγώνες επιστρέφουν για τα καλά! Μαραθώνιοι σε Λισαβόνα και Τίρανα

Δείτε τι έγινε σε διοργανώσεις του εξωτερικού

Share
Από τον Μαραθώνιο της Λισαβόνα

Οι αγώνες δρόμου έχουν πάρει μπρος για τα καλά σε όλο τον κόσμο. Οι δρομείς τρέχουν σε όλο τον κόσμο σε διάφορες διοργανώσεις που επιστρέφουν!

Την περασμένη Κυριακή εκτός από τους δύο πιο μεγάλους Μαραθώνιους που είδαμε σε Παρίσι και Άμστερνταμ, είχαμε κι άλλες διοργανώσεις.

Η μία πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη Λισαβόνα! O EDP Marathona de Lisboa φιλοξένησε σχεδόν 2.000 δρομείς στον Μαραθώνιο και άλλους 2.300 στον Ημιμαραθώνιο.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν αρκετοί και πολύ ικανοί ελίτ δρομείς, ενώ οι νικητές ήταν όλοι από την Αιθιοπία.

Στον Μαραθώνιο πρώτος ήταν οAndualem Shiferaw με 2:05:52 και πρώτη γυναίκα η Asayech Ayalew Bere με 2:25:07.

Στον Ημιμαραθώνιο ο επίσης Αιθίοπας Gerba Dibaba ήταν ο νικητής με 1:01:21, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η συμπατριώτισσά του Ethelmahu Dessi με 1:10:48.

Στον συγκεκριμένο αγώνα είδαμε και την επιστροφή του πρωταθλητή Ευρώπης Daniele Meucci. O Ιταλός τερμάτισε σε 1:00:11 για να γίνει ο δεύτερος καλύτερος Ιταλός όλων των εποχών στην απόσταση.

Μαραθώνιος στα Τίρανα

Μαραθώνιο, όμως είχαμε και στα γειτονικά Τίρανα. Ο αγώνας Marathon of Tirana που πραγματοποιήθηκε για 5η φορά περιελάμβανε Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο καθώς και αγώνα 10χλμ.

Ο αγώνας μάλιστα συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Τιράνων και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην πόλη.

Συνολικά και στα τρία αγωνίσματα συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 δρομείς (113 Μαραθώνιο, 293 Ημιμαραθώνιο, 1729 στα 10χλμ.!).

Απόλυτη νικήτρια στον Μαραθώνιο ήταν η Βουλγάρα Valentyna Veretska με 2:38:51.

Δυνατός Ημιμαραθώνιος στη Ρώμη

Τέλος, ο Ημιμαραθώνιος της Ρώμης 46ος Roma Ostia Marathon έγινε στην αιώνια πόλη. Νικητής με πολύ μεγάλη επίδοση ήταν ο Αιθίοπας Abdera Tola με 59:54.

Πολύ γρήγορη όμως ήταν και η νικήτρια, η Joyce Tele από την Κένυα με 1:06;35.

Στον αγώνα συμμετείχαν σχεδόν 3.5000 δρομείς, ενώ δεν είχαμε κάποια ελληνική συμμετοχή.

Κι ακόμα

Αγώνες είχαμε και στο Poznan, τον Poznan Half Marathon όπου επικράτησε η 40χρονη Karolina Nadolska βελτιώνοντας το εθνικό ρεκόρ Πολωνίας καθώς και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ Μ40 με 1:09:18, ενώ νικήτρια ήταν η Κενυάτισσα Tabitha Gichia σε 1:09:02.

Έγινε επίσης ο Hamburg Half Marathon που αποτελούσε και εθνικό Πρωτάθλημα, ενώ είχαμε και αγώνα 10χλμ. στο Royse της Νορβηγίας όπου η Karoline Bjerkeli Grovdal επικράτησε σε 31:25 που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη για φέτος πίσω από το 30:52 της Eilish McColgan.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο