Χιλιάδες συμμετοχές στον “Μέγα Αλέξανδρο”

Η Θεσσαλονίκη βγήκε στους δρόμους

Share

Ο 10 Επετειακός Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” ξεσήκωσε και πάλι τη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες δρομείς να γεμίζουν το κέντρο της πόλης για τα παράλληλα αγωνίσματα και φυσικά τους μαραθωνοδρόμους να τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Ο μαραθώνιος φυσικά έκλεψε τις εντυπώσεις με πάνω από 1.500 δρομείς να ξεκινούν στις 8 από την Πέλλα το ταξίδι των 42.195 μ.

Λίγο αργότερα, αφού το 10άρι ξεκίνησε στις 8:45, στο κέντρο της πόλης τερμάτισαν 2.960 δρομείς και περιπατητές των 10 χλμ., αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι με συμμετοχές από δεκάδες χώρες. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Χένρι Κεμπόι σε 30:21 ενώ πρώτος Έλληνας ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε 32:50 και πρώτη γυναίκα ήταν η Γιώτα Βλαχάκη σε 35:47.
Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των 10 χλμ.

Οι πρώτοι μαραθωνοδρόμοι άρχισαν να καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 10. Πρώτος ήταν ο Αιθίοπας Μπόνσα Γκόνφα σε 2:18:06 με τους Κενυάτες Σίλας Του και Τζέιμς Εμούρια να ακολουθούν λίγο πάνω από το 2:20. Ανάμεσα στους Έλληνες πρώτος τερμάτισε ο Κυριάκος Συμηριώτης από τη Χίο σε 2:27:59. 
Δείτε εδώ τα έως τώρα αποτελέσματα του μαραθωνίου

Πρώτη γυναίκα ήταν η 22χρονη Ζερίτου Μπεκάσου από την Αιθιοπία που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2:40:49

Τελευταία δόθηκε η εκκίνηση στον αγώνα των 5 χλμ. στις 12:30. Συνολικά τερμάτισαν πάνω από 5.000 δρομείς που έζησαν τη δική τους εμπειρία αγώνα στους άδειους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Παγουνάδης σε 16:24 ενώ πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη με 18:03.
Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δωρεά του ΙΣΝ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανανεώνει την υποστήριξή του προς το ΚΠΙΣΝ με νέα δωρεά ύψους έως €30 εκατομμυρίων για τα επόμενα 3 χρόνια
Έτρεξαν στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Ένα μήνα με την τραγωδία τίμησαν τρέχοντας τα θύματα
12ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο