SNF Nostos Run 2021

Κι όμως, μπορούμε!

Share

SNF Noston Run 2021!

Κι επιτέλους! Οι δρόμοι γέμισαν δρομείς! Όπως παλιά!

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου η Αθήνα γέμισε και πάλι δρομείς χάρη στον αγώνα SNF Nostos RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στις δύο διαδρομές των 10χλμ. και των 6χλμ. συμμετείχαν 2.021 δρομείς για να πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ελλάδα επί εποχής πανδημίας.

Ο αγώνας δρόμου SNF Nostos RUN πραγματοποιήθηκε την 1η ημέρα της μεγάλης γιορτής SNF Nostos που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και περιλαμβάνει μία σειρά από πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

Η αρχή από το Στάδιο

Όλα ξεκίνησαν από νωρίς στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου παραδοσιακά αποτελεί το σημείο εκκίνησης του αγώνα. Οι δρομείς άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 18:00 στον ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό χώρο του Σταδίου, σύμφωνα με τα εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι δρομείς πήραν τη θέση τους στα 4 block τα οποία είχαν χωριστεί σε μικρότερα groups των 40 δρομέων ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Μέχρι τις 19:30 περισσότεροι από 1.100 δρομείς είχαν πάρει θέση και με τη βοήθεια του Παναγιώτη Γιαννάκη, που ήταν στην παρουσίαση του αγώνα, και του τεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης Νίκου Πολιά πήραν εκκίνηση.

Συνολικά δόθηκαν περισσότερες από 60 εκκινήσεις (και για τους δύο αγώνες), καθώς κάθε group είχε τη δική του εκκίνηση.

Ωστόσο, αυτό δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στα αποτελέσματα, καθώς αυτά βγήκαν με βάση τον Καθαρό Χρόνο (Net Time), δηλαδή τον χρόνο που μετρά από τη στιγμή που ο δρομέας περάσει τη γραμμή της εκκίνησης, και όχι από τη στιγμή που δίνεται η πρώτη εκκίνηση (μεικτός χρόνος). Άλλωστε, ο αγώνας δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και δεν υπήρχαν απονομές.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε πως τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διοργάνωσης είχε η ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, σε συνεργασία με το ΙΣΝ για 7η συνεχή χρονιά, ενώ τόσο την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όσο και την τεχνική διεύθυνση του αγώνα είχε αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

Και ο αγώνας ξεκίνησε!

Οι δρομείς ξεχύθηκαν στους άδειους δρόμους της πόλης, αρχικά για να ανηφορίσουν τη Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου, και στη συνέχεια κάνοντας αναστροφή στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, να κατηφορίσουν περνώντας δεξιά από το άγαλμα του Δρομέα, συνεχίζοντας από τη Λεωφ. Β. Σοφίας προς το κέντρο και μπροστά από τη Βουλή για να συνεχίσουν από τη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και μέσω της Λεωφ. Συγγρού με τελικό προορισμό το ΚΠΙΣΝ.

Εκεί, αφού τερμάτισαν τους περίμενε δροσερό εμφιαλωμένο νερό και μπανάνες για να αναπληρώσουν την χαμένη ενέργεια, και βέβαια, το αναμνηστικό μετάλλιό τους, με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρείται πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ

Ζωντανή μετάδοση

Μία ακόμα καινοτομία της διοργάνωσης είναι η ζωντανή μετάδοση του αγώνα με κάμερες τόσο στην Αφετηρία και στον Τερματισμό, αλλά και διάφορα σημεία της διαδρομής δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, αλλά και σε όσους ήθελαν διαδικτυακά να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του αγώνα. Τον σχολιασμό του αγώνα έκανε Παντελής Λώλης, αρχισυντάκτης καναλιών της Novasports, μαζί με τον κορυφαίο δρομέα ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας και πρωταθλητή του μαραθώνιου Δημήτρη Θεοδωρακάκο!

Τα αποτελέσματα των 10χλμ.

Η ώρα των 6χλμ.

Την ίδια περίπου στιγμή στις 20:30 πήραν εκκίνηση οι περίπου 1.000 δρομείς που έλαβαν μέρος στα 6χλμ. Η εκκίνηση δόθηκε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο με τα 10χλμ. και τους δρομείς να κατευθύνονται προς το ΚΠΙΣΝ.

Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί και ο αγώνας Special Olympics 1χλμ. με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 αθλητών μαζί με τους συνοδούς τους.

Τα αποτελέσματα των 6χλμ.

Φαντασμαγορικό θέαμα

Το πάρκο στο ΚΠΙΣΝ είχε φωταγωγηθεί, και πέρα από το πλούσιο πρόγραμμα του SNF Nostos, με συναυλίες και άλλα δρώμενα, οι χιλιάδες δρομείς που τερμάτιζαν είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα φαντασμαγορικό θέμα με εκατοντάδες drones να ίπτανται ταυτόχρονα δημιουργώντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς που καθήλωσαν όσους είχαν την τύχη να τα δουν από κοντά.

Οι νικητές

Για την ιστορία, νικητές αναδείχθηκαν στα 10 χλμ. οι Θωμάς Πούλος με 33:11, Γιώργος Καραβίδας με 33:15 και Θεόδωρος Σάνος με 34:09. Αντίστοιχα στις γυναίκες οι Ροθάνθη Νίκη Διαμαντέα με 42:19, Νεκταρία Μπούτση με 42:28 και Ναταλία Λακάκη με 44:38.

Στα 6χλμ. αντίστοιχα οι Κωνσταντίνος Καρακώστας με 20:09, Ιωάννης Καλύβας με 21:51 και Νίκος Κλουβάτος με 22:13 στους άντρες και οι Δανάη Πασπάτη με 24:12, Λένα Σόγια με 25:22 και Περσεφόνη Αϊβαλή με 26:29 στις γυναίκες.

Κι όμως, μπορούμε!

Μπορεί ο αγώνας να είχε διαφορές με τους «παλιούς» αγαπημένους μας αγώνες, λόγω του αυστηρού πρωτόκολλου που επιβάλλει η προστασία για τη διάδοση της COVID-19, ωστόσο, όλοι έζησαν μαγικές αγωνιστικές στιγμές στο κέντρο της πόλης. Και αυτό το συναίσθημα δεν διαφέρει!

Επιπλέον, όλοι μαζί, οι δρομείς με την αγαστή συνεργασία τους, και οι διοργανωτές με το υψηλό επίπεδο ευθύνης, απέδειξαν ότι μπορούν να φέρουν και πάλι τους αγώνες στο προσκήνιο χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.

Καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και η Διεύθυνση της Αστυνομίας καθώς και η Δημοτική Αστυνομία, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την ασφάλεια της διαδρομής.

Τέλος, εξίσου σημαντική ήταν και η συμβολή της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που είχε αναλάβει με άψογο τρόπο την υγειονομική κάλυψης της διοργάνωσης για την παροχή Α΄ Βοηθειών, παρά το γεγονός ότι ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβει!



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο