10.000 και στον Ημιμαραθώνιο του Λονδίνου

10.000 συμμετοχές και στον Ημιμαραθώνιο του Λονδίνου Big Half Marathon την Κυριακή 22 Αυγούστου

Share

Περισσότεροι από 10.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο του Λονδίνου

Πάνω από 10.000 δρομείς έτρεξαν στους δρόμους του Λονδίνου την Κυριακή 22 Αυγούστου στην 4η διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου “The Vitality Big Half”.

Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική με τους δρομείς να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους μετά από καιρό σε έναν αγώνα μαζικής συμμετοχής.

Κι όλα αυτά, ενώ το Λονδίνο προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο στις 3 Οκτωβρίου που φιλοδοξεί να κινηθεί στα νούμερα συμμετοχών προ πανδημίας.

Jake Smith και Charlotte Purdue οι νικητές

Ο ανερχόμενος Βρετανός Jake Smith ήταν ο νικητής στους άνδρες σε 1:02:06, ενώ η πολύπειρη Charlotte Purdue πέτυχε την τρίτη της νίκη στη διοργάνωση.

Η επίδοση της μάλιστα, 1:09:51 αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής.

Και celebrities στον Ημιμαραθώνιο του Λονδίνου…

Στον αγώνα συμμετείχαν και αρκετές γνώριμες προσωπικότητες, εκτός δρομικού χώρου, όπως ο Βρετανός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, James Cracknell.

Και σκυταλοδρομία

Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο οι δρομείς είχαν την επιλογή να τρέξουν και σε σκυταλοδρομία Ημιμαραθώνιου, New Balance Big Relay, με ομάδες των τεσσάρων δρομέων να συμπληρώνουν τα 21,1χλμ.

Το μήνυμα του Brasher

Ο Hugh Brasher, Διευθυντής του London Marathon δήλωσε μετά τον αγώνα:

“Νιώθω πολύ ευτυχισμένος μετά τον σημερινό Vitality Big Half. Έχουμε όλοι διανύσει πολύ δρόμο από το τελευταίο μεγάλο αθλητικό γεγονός, και δεν νομίζω να το είχε φανταστεί κανείς.

Το να υποδέχεσαι 10.000 δρομείς στους δρόμους του Λονδίνου, να αισθανόμαστε όλοι ενωμένοι και να γιορτάζουμε μαζί είναι κάτι καταπληκτικό.

Στη γραμμή τερματισμού είδα τους ανθρώπους να χαίρονται και να λένε πως ο αγώνας ήταν εξαιρετικός. Νομίζω, σε όλους μας έχει λείψει αυτό το αίσθημα της ενότητας που βιώνουμε σε έναν αγώνα δρόμου.

Ο Vitality Big Half είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα προς τον 2021 Virgin Money London Marathon. Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα που θα μας φανούν χρήσιμα στις 3 Οκτωβρίου.

Μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου είδαμε μεγάλες και έντονες στιγμές από τους αθλητές, νομίζω ότι στον Μαραθώνιο του Λονδίνου οι δρομείς θα αισθανθούν παρόμοια συναισθήματα, σαν να είναι η δική τους Ολυμπιάδα!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο