Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας 2021 – Όλα τα νέα

Ανακοινώθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι κανόνες της διοργάνωσης

Share
Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας εκκίνηση

Ανακοινώθηκε το Υγιεινομικό Πρωτόκολλο και οι κανόνες της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας 2021 και των παράλληλων αποστάσεων. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

 Στο πλαίσιο επαναπρογραμματισμού της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2021, το Δ.Σ. και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΗΜΑ – ΑΜΑ 2021 του ΣΕΓΑΣ, προχώρησε στον προσδιορισμό της διεξαγωγής της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021. 

Το παρόν Υγειονομικό πρωτόκολλο συντάχθηκε βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, το οποίο είναι αναρτημένο και ισχύει στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ: Πρωτόκολλο Διεξαγωγής αγώνων ΕΚΤΟΣ Σταδίου – ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2021 και περιλαμβάνει όλους τους κανόνες διεξαγωγής, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και τις διαδικασίες που θα τηρηθούν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της διοργάνωσης εναρμονισμένα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ. Στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητο και αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση που θα διαμορφώνεται σταδιακά στη χώρα μας το επόμενο διάστημα και μέχρι την τέλεση του αγώνα, το παρόν θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες και εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών του ΣΕΓΑΣ και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ. 

Κατεβάστε παρακάτω το πλήρες αρχείο του Υγειονομικού Πρωτόκολλο και των κανόνων:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2021 έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 

Η διοργάνωση του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ στις 13 & 14.11.2021 με συν-διοργανωτές του, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των παρακάτω αγώνων δρόμου: 

Σάββατο 13.11.2021 

  • o ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ 

Κυριακή 14.11.2021 

  • o ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (42.195μ) 
  • o ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 χλμ 

Η συμμετοχή στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2021 επιτρέπεται για εκείνους τους δρομείς, οι οποίοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. 

  • Οι δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα κατανεμηθούν σε blocks εκκίνησης τηρώντας τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. H διάταξη των blocks ορίζεται επί της ευθείας της εκκίνησης στην εγκατάσταση της αφετηρίας του Μαραθωνίου δρόμου στο στάδιο του Μαραθώνα, με διαστάσεις πλάτους 12μ και μήκους 84μ, 1,08 στρεμμάτων για κάθε block (σχεδιάγραμμα runners safe positioning). 
  • Οι δρομείς του Αγώνα των 10χλμ. θα κατανεμηθούν σε blocks εκκίνησης τηρώντας τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. H διάταξη των blocks ορίζεται επί της Λεωφόρου Αμαλίας, με διαστάσεις πλάτους 12μ και μήκους 100μ, έκτασης 1,2 στρεμμάτων για κάθε block. (σχεδιάγραμμα runners safe positioning). 
  • Οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ θα κατανεμηθούν σε blocks, τηρώντας τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. H διάταξη των blocks ορίζεται επί της Λεωφόρου Αμαλίας, με διαστάσεις πλάτους 12μ και μήκους 100μ, έκτασης 1,2 στρεμμάτων για κάθε block (σχεδιάγραμμα runners safe positioning). 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

Για τους σκοπούς της διοργάνωσης του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2021 το σύνολο των συμμετεχόντων στη διοργάνωση καλούνται να προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό και το υλικό συμμετοχής τους στον αγώνα της επιλογής τους. Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2021 θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ολυμπιακής Εγκατάστασης Τάε Κβο Ντο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. (σε ανοικτό και κλειστό χώρο, 10.000τμ. του Αθλητικού Κέντρου, χωρητικότητας στον κλειστό χώρο, 700 ατόμων, σύμφωνα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα). 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

Προκειμένου να υποδεχτεί το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων στη διοργάνωση το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει με τους παρακάτω κανόνες: 

Λειτουργία έξι (6) ημερών, από Δευτέρα, 8.11.2021 έως Σάββατο, 13.11.2021 και διάκριση των υπηρεσιών που θα παρέχονται ανά ημέρα ως εξής: 

  • Δευτέρα 8.11.21 – Τρίτη 9.11.21 (2 ημέρες): Τις δύο πρώτες ημέρες θα πραγματοποιούνται μόνο ομαδικές παραλαβές εγγραφών από εταιρείες / οργανισμούς / συλλόγους / σχολεία / ιδρύματα / γυμναστήρια 
  • Η διαδικασία παραλαβής θα γίνεται στο εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ολυμπιακής Εγκατάστασης ΤΚΒΝΤΟ, όπου θα διαμορφωθούν σταθμοί εξυπηρέτησης ανά 5μ
  • Τετάρτη 10.11.21 – Σάββατο 13.11.21 (4 ημέρες): Εξυπηρέτηση των μεμονωμένων συμμετεχόντων o Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προσέλθουν να παραλάβουν τον αριθμό και το υλικό συμμετοχής τους, συγκεκριμένες μέρες, με βάση τον αγώνα στον οποίο συμμετέχουν. 
  • Τετάρτη 10.11.21 & Πέμπτη 11.11.21 θα πραγματοποιούνται οι παραλαβές εγγραφών των συμμετεχόντων στον Αγώνα των 5χλμ. & 10χλ. o Η προσέλευση τις δύο αυτές μέρες θα γίνει με βάση τον αριθμό συμμετοχής, ώστε να γίνει καταμερισμός του συνόλου των προς εξυπηρέτηση επισκεπτών-συμμετεχόντων στις δύο αυτές ημέρες στο Κέντρο Εγγραφών. 
  • Παρασκευή 12.11.21 & Σάββατο 13.11.21 θα πραγματοποιούνται οι παραλαβές εγγραφών των συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο Δρόμο
  • Η προσέλευση τις δύο αυτές μέρες θα γίνει με βάση τον αριθμό συμμετοχής, ώστε να γίνει καταμερισμός του συνόλου των προς εξυπηρέτηση επισκεπτών-συμμετεχόντων στις δύο αυτές ημέρες στο Κέντρο Εγγραφών. 
  • Η παραλαβή των αριθμών και του υλικού συμμετοχής από τους δρομείς θα γίνεται από τους σταθμούς διανομής. Οι σταθμοί διανομής θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 2μ. δεξιά και αριστερά και τουλάχιστον 6μ, όταν είναι απέναντι. 
  • Μπροστά σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν αυτοκόλλητες ενδείξεις στο δάπεδο, οι οποίες θα υποδεικνύουν τις θέσεις αναμονής για όσους περιμένουν να παραλάβουν το υλικό της διοργάνωσης. Οι αυτοκόλλητες αυτές ενδείξεις θα είναι τοποθετημένες σε απόσταση 2μ. μεταξύ τους. 
  • Στο χώρο δύναται να παραβρίσκονται ταυτόχρονα 60 συμμετέχοντες προς παραλαβή υλικού της διοργάνωσης. Υπολογίζεται ότι ο χρόνος παραμονής κάθε συμμετέχοντα-επισκέπτη στον εσωτερικό χώρο θα κυμαίνεται από 5’ έως 15’. 

Το Κέντρο Εγγραφών θα στελεχωθεί από έναν μέγιστο αριθμό 20 ατόμων έμμισθου προσωπικού και επιπλέον 30 ατόμων εθελοντικού προσωπικού ανά πάσα στιγμή. Ο αριθμός αυτός δύναται να είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος με βάση τις ανάγκες ανά ημέρα και τη χρονική στιγμή της ημέρας. 

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα έχουν ενημερωθεί προηγουμένως με ηλεκτρονική επικοινωνία για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν από τη στιγμή της εισόδου τους στο χώρο του Κέντρου Έγγραφών με υποχρεωτική την οδηγία να φορούν προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Κέντρο Εγγραφών. 

Στην είσοδο του Κέντρου Εγγραφών θα υπάρχει προσωπικό που θα παρακολουθεί τη ροή του κόσμου και θα ρυθμίζει την είσοδο των επισκεπτών εντός του Κέντρου Εγγραφών, προκειμένου να μην ξεπεραστεί ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που δύναται να φιλοξενήσει το Κέντρο Εγγραφών, τηρουμένων των οδηγιών του ισχύοντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. 

Στην είσοδο του Κέντρου Εγγραφών και πριν την είσοδο στον χώρο το προσωπικό ελέγχει όσους πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις ισχύουσες διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. 

ΕΧΡΟ 

Για τους σκοπούς της διοργάνωσης του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2021, θα λειτουργήσει ΕΧΡΟ (Έκθεση με περίπτερα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Κέντρου Εγγραφών). 

Η λειτουργία της ΕΧΡΟ θα περιοριστεί στις ημέρες Τετάρτη έως και Σάββατο. Η Λειτουργία της ΕΧΡΟ θα διέπεται από τους κανονισμούς λειτουργίας Εκθέσεων της Ελληνικής Πολιτείας και θα είναι σύμφωνη με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διοργάνωση Εκθέσεων, οι οποίες θα ισχύουν το Νοέμβριο 2021. 

Η τοποθέτηση περιπτέρων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες και οδηγίες για την τήρηση φυσικών αποστάσεων, ενώ θα προσδιοριστεί συγκεκριμένη ροή κίνησης στο χώρο (μονής κατεύθυνσης), ώστε να περιοριστούν οι επαφές και να αποφευχθεί τυχόν συγχρωτισμός. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο