Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου

Σε έναν απίθανο τελικό στο άλμα εις μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης, φέρνοντας το δεύτερο μετάλλιο στη χώρα μας

Share
Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου θα παραστεί στο φετινό Navarino Challenge (photo by Progame.sa/Instagram)

Σε έναν απίστευτο τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος!

Ο 23χρονος αθλητής μας στο τελευταίο του άλμα ταξίδεψε στα 8.41μ. για να πάρει το χρυσό, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 4ος!

Ο Τεντόγλου έφερε το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε τα αποτελέσματα

Στα… σημεία το χρυσό

Ο αγώνας ήταν αρκετά αμφίρροπος μέχρι το τέλος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν 3ος έως την 4η προσπάθεια, αρχικά πήγε στην τέταρτη θέση μετά την προσπάθεια του Αμερικάνου Harisson.

Στη συνέχεια πήδηξε 8.15 και πήγε πάλι 3ος για να να μείνει και πάλι για λίγο εκτός βάθρου μετά από άλμα του Ισπανού Caceres.

Στο τελευταίο άλμα, όμως δεν αστειευόταν! Με 8.41μ. πέρασε πρώτος καθώς και ο δεύτερος αθλητής, ο Κουβανός Echevarria είχε την ίδια επίδοση, όμως ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη επίδοση.

Τρίτος ήταν ένας ακόμα Κουβανός ο Masso με 8.21μ.

Χάλκινο για τον Πετρούνια

Λίγες ώρες μετά την επιτυχία του Τεντόγλου, ο Λευτέρης Πετρούνιας έλαβε την τρίτη θέση στο αγώνισμα των κρίκων, προσθέτοντας ακόμα ένα ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του, αυτή τη φορά το χάλκινο.

2o Χρυσό στο Τόκιο

Φυσικά, αυτό είναι και το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα, και μάλιστα και αυτό χρυσό, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτό του Στέφανου Ντούσκου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο από το 8ο Poikilo Rocky Mountain 2021
Δείτε το βίντεο από τον αγώνα
Αναβολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου 2022
Το Πρωτάθλημα που είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο στην Αυστραλία τελικά μετατέθηκε για το 2023
Run Greece Καστοριά 2021: Η προκήρυξη
Δείτε τις πληροφορίες για τον αγώνα της Καστοριάς
Back to Top